015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Italië

Italië

Benvenuto, welkom in het zorgeloze Italië! Van de besneeuwde toppen van de Alpen tot de blauwe Middellandse Zee: ontdek de schoonheid van Italië. Italianen zijn levensgenieters, dit is overal terug te vinden in één van de vele romantische steden met hun grote aanbod aan cultuur en shopping of op één van de relaxte stranden van het eiland Sicilië. Deze brede zandstranden of intieme baaitjes maakt Sicilië heel aantrekkelijk voor de zonnige vakantieganger.

Groene lichtglooiende heuvels met wijnranken, enorme bergen in de Alpen en Dolomieten met in de winter vaak besneeuwde pistes, grote meren als Lago Maggiore en het Gardameer, grillige kusten of prachtig vulkaanlandschap. Welke vakantie je ook kiest, Italië zal je fascineren!

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Voor reizen naar Italië heb je een geldige identiteitskaart nodig dat bij de terugkeer van je reis nog minstens zes maanden geldig is.

Beste reisperiode

Voor Italië is de beste reisperiode van april tot en met juni, september en oktober. Indien je de hotspots komt bezoeken, vermijd je best de maanden juli en augustus. Het is er dan drukker doordat dit het toeristische hoogseizoen is. Bovendien hebben de Italianen zelf vrij in augustus en gaan ze graag op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.

Geldzaken

In Italië betaalt men met de euro. Er zijn voldoende mogelijkheden om geld af te halen en kredietkaarten worden bijna overal geaccepteerd. We raden je aan om ook altijd wat cash op zak te hebben.

Tijdsverschil met Italië

In Italië geldt er geen tijdsverschil. Het is er gewoon even laat of vroeg als in België. Niets om je zorgen over te maken dus!

Hoe lang is het vliegen naar Italië?

Indien je er van Brussel naar bijvoorbeeld Rome vliegt, doe je er 2 uur over. Indien je naar Sicilië vliegt, duurt de vlucht ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Welke taal spreekt men in Italië?

Italiaans is de officiële landstaal, maar in de provincie Bolzano (in Zuid-Tirol) spreekt men ook Duits. In enkele dalen van Piemonte en Valle d’Aosta zal je veel Frans horen. Verder worden er ook verschillende dialecten gesproken.

Hoe boek ik een reis naar Italië?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 hotels

Hopps Hotel ****

 • In het sfeervolle Mazara del Vallo
 • Op korte loopafstand van het strand
 • Entertainment voor jong en oud
 • Op basis van All Inclusive
 

Hotel Baia d’Oro ****

 • Direct aan een breed zandstrand
 • Pizzeria/snackrestaurant bij het zwembad
 • Entertainment voor jong en oud
 • Volledig gerenoveerd bungalowgedeelte

Pedraladda Hotel ****

 • Vrijwel direct aan zee
 • Op loopafstand van Castelsardo
 • Buffetrestaurant en pizzeria
 • Heerlijk zwembad

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Italië volgens TripAdvisor.

Sint-Pietersbasiliek

Ontdek de Sint-Pietersbasiliek (Italiaans: Basilica di San Pietro), een katholieke kerk en basilica major aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. De kerk werd tussen 1506 en 1626 gebouwd in late-renaissance en barokarchitectuur op de plaats van het vroegere Circus van Nero in Rome, waar volgens de overlevering de apostel en eerste paus, Petrus, gekruisigd en begraven werd.

Het is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken en geldt als de eerste van de zeven pelgrimskerken van Rome.

Liever wat actief zijn tijdens het basiliekbezoek? Beklim dan de 551 traptreden tot de koepel!

Dom van Milaan

Ontdek tijdens jouw reis één van de grootste kathedralen ter wereld: De Duomo Santa Maria Nascente of Dom van Milaan. Zowel de buitenkant als binnenkant is een echte blikvanger. 

Een meesterwerk van gotische kunst in het hart van Milaan, een absoluut bezoekje waardig tijdens je citytrip!  Het is een meesterwerk van gotische kunst. De kerk staat aan het Domplein in het hart van Milaan.

Palazzo degli Uffizi

Het Palazzo degli Uffizi is een paleis in Florence, waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd. Ontdek tijdens jouw reis buitengewone collecties van oude sculpturen en schilderijen.

Het paleis is gelegen naast het Palazzo Vecchio en was lange tijd in het bezit van de Medici-familie.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking