015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Maleisië

Maleisië

Maleisië is een land gelegen in zuidoost Azië dat bestaat uit twee delen. Je hebt continentaal Maleisië dat het schiereiland is, gelegen tussen Thailand en Singapore. Dan heb je nog Maleisisch Borneo dat bestaat uit de twee provincies Sabah en Sarawak.

Continentaal Maleisië is een bloemlezing van Azië waar alle bevolkingsgroepen en godsdiensten elkaar harmonieus terugvinden. Dit land biedt ongerepte natuur, uitgestrekte wouden met vele vogels en exotische planten, theeplantages, paradijselijke stranden en een koloniale architectuur die goed bewaard is gebleven. 

In Maleisië maakt u kennis met de historische stad Malacca, de hoofdstad Kuala Lumpur en de eeuwig groene theeplantages in de glooiende heuvels van Cameron Highland. Maak kennis met de geheimen van ’s werelds oudste regenwoud, jungle Taman Negara (130 miljoen jaar). Neem deel aan een avontuurlijke jungle trekking met een natuurgids langs rivieren en watervallen, overschouw de boomkruinen vanaf de duizelingwekkende hangbrug.

Top 3 excursies in Maleisië

De top 3 van de beste attracties in Maleisië.

Cameron Highlands

Cameron Highlands, het koele bergland met zijn glooiende heuvels en vele theeplantages, via een weg vol spectaculaire haarspeldbochten. In de theeplantages kan je een rondleiding krijgen over de theevelden en een fabriek bezoeken om te zien hoe thee wordt gemaakt.

Cameron Highlands is een landschap op 1500 meter boven de zeespiegel. Het is de perfecte bestemming om wat afkoeling te zoeken van het tropische weer in het binnenland.

Batu Caves

Batu Caves is een enorme grot die in 1891 in een hindoetempel veranderd werd. Dit hindoeïstische heiligdom is genesteld op een berghelling, is bereikbaar via 272 treden en is het grootste hindoeïstische complex buiten India. 

De grotten vereren de Hindoeïstische God Murugan, de God van de oorlog. Het gouden standbeeld aan het begin van de trappen stelt de God Murugan voor.

 

The Petronas Twin Towers

Bezoek het meest iconische gebouw van continentaal Maleisië, de Petronas Twin Towers. Ze kenmerken de skyline van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Ooit was dit het hoogste gebouw ter wereld, vandaar de bekendheid. De torens hebben wel nog steeds de titel als het hoogste gebouw met een dubbele structuur.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking