015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Leuk citytripje in hartje Andalusië, Sevilla

Het Reishuis»Nieuws»Leuk citytripje in hartje Andalusië, Sevilla

Leuk citytripje in hartje Andalusië, Sevilla

Bezoek Sevilla, wat soms wel de mooiste stad van Spanje of zelfs Europa wordt genoemd. Het is een Spaanse top stad. De stad Sevilla is in overvloed van charme en schoonheid, wordt betoverd door de Arabische invloeden, en de smalle steegjes in de oude binnenstad. Je zal hier niet te kort komen aan bezienswaardigheden.

Vergeet zeker geen tapas te gaan eten in Sevilla, het is namelijk de stad van oorsprong. Tapas zijn kleine gerechtjes die perfect passen met een drankje erbij.

Gedurende de warmste maanden kan men genieten van de rustige sfeer, aangezien er veel inwoners niet in de stad zijn. De temperaturen schrikken de toeristen soms ook af waardoor er toch veel minder lange rijen zullen zijn.

Beste reistijden

Sevilla is tijdens de zomer een van de warmste plekken van Spanje, tenzij je geniet van de hitte is dit dan de plek om te bezoeken. Als je wat minder fan bent van de hitte dan moet je zeker de zomermaanden vermijden om een bezoekje te brengen. Tijdens de zomermaanden gaan de inwoners namelijk vaak naar de kust om weg te gaan van de extreme temperaturen.

De maanden mei/ juni en september/ oktober zijn de beste maanden om het te bezoeken.

Ontdek de mooiste plekjes van Sevilla

Kathedraal van Sevilla:

De kathedraal is de grootste gotische kathedraal ter wereld en de derde grootste kerk ter wereld. In de kathedraal zijn de stoffelijke resten van Columbus te vinden. Oorspronkelijk was de kathedraal een Moorse moskee, één minaret van de oude moskee werd behouden. De benaming van de minaret is de Giralda toren. Als je de Giralda toren beklimt krijg je de kans om een prachtig zicht te krijgen over de stad.

Real Alcázar:

Het Real Alcázar is zeker de bekendste bezienswaardigheid van Sevilla. Het is namelijk het koninklijk paleis van Sevilla, in het hedendaags is het nog de residentie van de koning die nu aan de macht is, koning Felipe V.

Het oogt een bijzonder architecturaal gebouw te zijn, met zijn Arabische en lokale invloeden. Het is bekend door zijn binnenplaats, Patio de las Doncellas. Het is een tuin met in het midden een langwerpige vijver en langs de buitenkant van de tuin heb je een galerij met gekartelde bogen met toegang tot de kamers.

Plaza de España:

Plaza de España of letterlijk vertaald is het plein van Spanje. Het is het grootste plein van Sevilla. Deze trekpleister is gelegen in het Maria Luisa park, het werd in Spaanse renaissancestijl ontworpen. De vorm van het plein is een halve cirkel met aan de buitenkant verschillende gebouwen met aan de flanken hoge torens.

Casa de Pilatos:

Bezoek dit 16e eeuwse paleis met zijn prachtige binnenplaatsen en tuinen. Dit is het op twee na mooiste paleis van Sevilla. Het paleis is een van de best bewaarde 16e-eeuwse gebouwen. Het gebouw werd in verschillende stijlen gebouwd, gotische, Mudejar en Italiaans renaissance. De binnentuinen zijn de mooiste stukken van het paleis. Ze zijn gedecoreerd met een waterput, fontein en gekleurde paleistuinen in Italiaanse stijl.

Palacio de las Dueñas:

Ontdek dit paradijs in het paleis, tussen de palmbomen en de honderden soorten planten. Het paleis zelf bevat meerdere kunstwerken, meubelen en meer. Geniet hier van de architectonische en artistieke elementen van het paleis.

Eten en drinken

Sevilla is de thuisbasis van de overheerlijke tapas, maar ook voor Andalusische en Catalaanse gerechten. Veel gerechten werden beïnvloed door de Arabieren.  In Sevilla kunt u op zowel elke menukaart tapas vinden. Het zijn kleine gerechtjes die perfect te combineren zijn met drank. In de buurt van de kathedraal van Sevilla, Santa Cruz is er een groot aanbod aan restaurantjes en cafés. Die zijn namelijk meer gericht op de toeristen, bijgevolg dat deze prijziger zijn.

In de wijken van Triana en Macarena kunt u genieten van goedkopere restaurantjes, het zijn wijken die de lokale bevolking ook liefhebben.

Helemaal klaar voor een trip naar Sevilla? Het Reishuis alvast wel!
Bagage pakken en vertrekken naar het ongelofelijk mooie eiland, Sevilla!

Ontdek ook de andere vakanties naar Spanje!

Heb je graag hulp bij jouw keuze?

Neem gerust contact met ons op of spring eens binnen in onze reiskantoren te Antwerpen of Mechelen.


    Proceed Booking