015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Must do’s in Praag

Het Reishuis»Nieuws»Must do’s in Praag

Welkom in de Tsjechische hoofdstad, Praag!

Iedereen die ooit in Praag is geweest, spreekt vol lof. Maar wat valt daar nu allemaal te beleven? Er valt zoveel te doen in Praag en wij zochten het voor je uit.

 

De verborgen parels

Enerzijds ontdek je de oude binnenstad, met haar traditionele sfeer, maar ook de moderne en abstracte nieuwe kant van de stad.

De oude binnenstad (Stare Město) is het hartje van de stad, deel geworden van het UNESCO werelderfgoed. Haar geschiedenis werd goed bewaard door de religieuze gebouwen, monumenten en oude huizen.
De enorme Astronomische Klok, is echt wel dé eyecatcher van de oude binnenstad. Elk uur, op het hele uur, slaat de klok waarbij 12 mechanische apostelen te voorschijn komen. De legende beweert dat de klokkenmaker zijn ogen werden uitgebrand, zodat hij nooit meer ergens anders gemaakt zou worden.

Neem ook zeker eens een kijkje in de Joodse Wijk. In tegenstelling tot de wijken in België, werden deze niet verwoest tijdens de tweede wereldoorlog. Dit omdat Hitler hier later een museum ging van maken. Hitler faalde hierin en het deeltje van de stad is nu ook deel van het UNESCO werelderfgoed. Dit stukje van de stad, houdt dus een mooie belevenis over en geeft je een prachtig beeld in de Joodse cultuur.

In het nieuwe deel van de stad (Nové Město) vind je het moderne deel van Praag. De vele hotels, restaurants, clubs en winkels nemen dit deel van de stad over.

Ben je op zoek naar een citytrip in de kerstperiode? In deze binnenstad is ook heel wat te beleven tijdens de winter! Denk maar aan feestelijke kerstmarkten met gezellige verlichting en leuke kerststandjes.

Koning ter rijk in de sprookjeskastelen en paleizen

Wandel ook eens door de wijk Mala Strana. Een charmante en heuvelachtige wijk aan de oevers van de rivier. Hier vind je de felgekleurde en luxueuze herenhuizen, die liggen onder het kasteel. Bezoek hier de Waldstein-tuin en de tuinen onder de Praagse Burcht die een uitzicht geven over de prachtige stad.

Neem ook de tijd voor de Praagse Burcht te bezoeken! Dit is een van de grootste kastelen ter wereld.
Binnenin de burcht vind je:

  • Koninklijk Paleis die door de eeuwen heen werd gebruikt door prinsessen, koningen en koninginnen
  • Sint Vituskathedraal
  • Het Gouden Straatje die werd bewoond door de goudsmeden

Gastronomische belevenissen

Je verwacht het misschien niet, maar in Praag valt er heel wat lekkers te eten. Je vindt meer dan 900 restaurants in de stad. Onder andere typische Tsjechische gerechten, die je op elke hoek van de straat terugvindt.
Wat moet je zeker gegeten hebben na een bezoek aan Praag? Trdelník, een ronde koek doe wordt gemaakt boven vuur. Het warme deeg wordt vervolgens in een mengsel van suiker, kaneel en amandelen gerold. MIS. HET. NIET!

 

En dit is nog maar een tipje van de sluier! Ontdek het prachtige- en romantische Praag tijdens een leuke citytrip, samen met Het Reishuis.

 

Heb je graag hulp bij jouw keuze?

Neem gerust contact met ons op of spring eens binnen in onze reiskantoren te Antwerpen of Mechelen.


     

     

    Proceed Booking