015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Kreta, een vergeten paradijs in het zuiden van Europa

Het Reishuis»Nieuws»Kreta, een vergeten paradijs in het zuiden van Europa

Kreta, een vergeten paradijs in het zuiden van Europa!

Het grootste eiland van Griekenland, dat is Kreta. Dit is een ideale vakantiebestemming door de mooie afwisselende natuur met prachtige kloven, bergen en vlaktes. Voor wie meer van de rust houdt, raden we aan om zeker de zuidkust en het binnenland te bezoeken, aangezien de kuststrook aan de noordkant van Kreta iets meer toerisme kent. Naast de mooie natuur, staat Kreta ook gekend om de traditionele dorpen en stadjes. Hou je van geschiedenis en cultuur? Bezoek dan zeker enkele opgravingen zoals het paleis van Knossos (waar zich de mythe van Theseus, de minotaurus en het labyrint heeft afgespeeld) en het paleis van Festos.

Vakantiebestemmingen op Kreta

1. Chersonissos

In het noorden van Kreta vind je de populaire badplaats Chersonissos, die niet alleen geliefd is bij jongeren maar ook bij families. Van oorsprong is Chersonissos een vissersdorp, maar tegenwoordig is dit een langgerekt dorp en populaire vakantiebestemming. Dit is een grote aaneenschakeling van souvenirwinkels, kledingwinkels, autoverhuurbedrijven, juweliers, cafés, bars, terrasjes, supermarkten etc. In de haven van Chersonissos staat ook een mooi, typisch Grieks wit kerkje met een blauw dak. Verder kan je er het Lychnostatis museum bezoeken.

Kreta

Kreta

Kreta

2. Rethymnon

Hou je van oude steden? Bezoek dan zeker Rethymnon. Deze oude stad bestaat uit een wirwar van straten en steegjes waar je gezellige restaurants en Griekse winkels kan terugvinden. Verder heeft deze stad een prachtig zandstrand waar je heerlijk kan zwemmen en zonnen. Enkele bezienswaardigheden van Rethymnon zijn de Venetiaanse haven, het Archeologisch museum, Fortetza, de Rimondi fontein en de Agios Frangiskos kerk.  In deze stad vind je onder andere ook gebouwen terug uit de 16de eeuw, straatjes met bogen, stenen trapjes, Byzantijnse en Romeinse ruïnes en kleine Venetiaanse havens.

RethymnonRethymnon

ChersonissosChersonissos

ChaniaChania

 

3. Stalis

Een populaire badplaats tussen Malia en Chersonissos, is Stalis. Er zijn verschillende tennisbanen in de omgeving. Verder kan je er ook terecht voor parasailing, waterfietsen, kajaks, waterscooters, waterski’s, een minigolfbaan en strandvolleybal. Daarnaast wordt Stalis omgeven door wijn- , olijf- en citrusboomgaarden. Hier kan je dus ook prachtige, lange wandelingen maken

4.Ragusa

Een mooie barokke stad in Zuid-Sicilië, zo wordt Ragusa ook wel genoemd. Hou jij van architectuur? Bewonder er dan zeker de prachtige façades, monumentale gebouwen en barokke balkons. Bovendien staat deze omgeving bekend voor het lekkere eten. Je vindt hier namelijk veel fruit- en wijngaarden, ambachtelijke chocolade en olijfolieboerderijen. Dé ideale plek dus om letterlijk culinair te genieten van Sicilië!

5. Chania

Bezoek Chania, de stad die je het gevoel geeft rond te lopen in Venetiaanse tijden. De naam komt van de Venetianen, die deze stad ‘La Canea’ noemden. Het oude stadsgedeelte ligt rond de Venetiaanse haven. De nieuwe stad ligt rond de oude stad, met als centrum het Platia 1866 plein. Chania wordt ook wel ‘de diamant van Kreta’ genoemd door de manier waarop het oude met het nieuwe deel is gecombineerd. Dit is één van de weinige steden op Kreta die met Rethymnon kan wedijveren als het op charme aankomt.

Kreta

Kreta

Kreta

Natuur van Kreta

Één van de mooiste plekken op Kreta is ongetwijfeld de Samariakloof. Deze is met 16 kilometer één van de langste kloven van Europa. De wandeling langs deze prachtige kloof begint ten noorden van Omalos, en eindigt in het kustdorpje Agia Roumeli. De maanden april en mei zijn de beste maanden om door de kloof te wandelen. Op dit moment fleuren dan de veldbloemen het pad op. Verder vind je er een bedreigde soort inheemse geitjes.

Bezoek het Lassithiplateau, dat vooral bekend is door de vele kleine molens die er vroeger stonden. Vanboven op deze hoogvlakte heb je een prachtig uitzicht over Kreta. Tijdens je wandeling passeer je langs enkele mooie, authentieke dorpjes en kom je ook nog enkele werkende molentjes tegen. Deze streek is een mooi voorbeeld van het ongerepte, rustieke Kreta. Bovendien vind je er boerderijen.

Vlak bij Kreta ligt het eiland Spinalonga. Dit is een apart eilandje dat leuk is om te combineren met een daguitstap. ’s Morgens kan je met een boot naar dit eiland varen. Aan het einde van de dag keer je terug naar Kreta. Wat meteen opvalt, is het Venetiaanse Fort. Verder vind je hier ook prachtige natuurgebieden. Uiteraard zijn er ook nog een paar mooie strandjes.

SamariakloofSamariakloof

Paleis van KnossosPaleis van Knossos

Spinalonga Spinalonga

Eten en drinken

Olijven en druiven, tomaten en komkommers, bananen en meloenen, honing of vijgen, … Kreta heeft het allemaal! De smakelijke producten die je hier vindt, kom je nergens anders tegen. Bovendien zijn er op Kreta allerlei eeuwenoude traditionele producten, die je er bij de bakker of groothandelaar kan kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale kazen die je alleen op Kreta vindt, wijnen van goede kwaliteit, olijfolie en natuurlijk de traditionele ‘Raki’, de sterke drank die geproduceerd wordt op Kreta.
Verder zijn er ook vele Kretenzische specialiteiten die in allerlei seizoenen verschijnen of tijdens religieuze/traditionele feesten. Op Kreta kan je heel heerlijk eten en drinken. De beste drankjes en hapjes vind je in de kleine taverna’s in de (berg)dorpjes.

Helemaal klaar voor een trip naar Kreta? Het Reishuis alvast wel!
Bagage pakken en vertrekken naar het ongelofelijk mooie eiland, Kreta!

Kreta

Kreta

Lassithiplateau

Ontdek ook de andere vakanties naar griekenland!

Heb je graag hulp bij jouw keuze?

Neem gerust contact met ons op of spring eens binnen in onze reiskantoren te Antwerpen of Mechelen.


    Proceed Booking