015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Bergen

Bergen, Noorwegen

Bezoek Bergen, de tweede grootste stad van Noorwegen. Rond de 11de eeuw werd deze stad gesticht door koning Olav Kyrre. Tot het einde van de 13de eeuw was dit de hoofdstad van Noorwegen. Deze stad biedt de ideale combinatie tussen stad en natuur. Het ene moment loop je over de bekende handelskade Bryggen en het andere moment wandel je in alle rust en stilte door de bergen. Deze stad heeft haar naam te danken aan de zeven bergen waartussen de stad gelegen is. De berg Fløyen is hierbij de meest bekende. Boven op deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad Bergen. Ulriken is echter de hoogste berg van de stad. Hou je van de Noorse natuur? Dan ben je hier op de ideale plek! Voor velen is de stad Bergen namelijk hét ideale vertrekpunt van een tocht naar de bekende Noorse Fjorden, bergen en gletsjers. Zo zijn er veel veerdiensten naar de Sognefjord en de Nordfjord.

 

Top 3 hotels

Thon Hotel Bristol Bergen ****

 • Gelegen in hartje bergen op het Torgallmenningen plein
 • Op 8 minuten wandelen bereikt u de kabelbaan Fløibanen
 • Gelegen op 400 meter van Bryggen
 • Ontbijt inbegrepen

Scandic Torget Bergen ***

 • Gelegen op 200 meter van de pittoreske haven Bryggen
 • Het hotel kijkt uit op de Vågen-fjord en de berg Fløyen
 • Binnen 5 minuten wandelen bereikt u de kabelbaan Fløibanen
 • Ontbijt inbegrepen

Comfort Hotel Bergen ***

 • Hotel ingericht in Scandinavische stijl
 • Gelegen op 10 minuten wandelen van het Bergen Aquarium
 • Op 8 minuten wandelen bereikt u het centrale plein Torgallmenningen
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Bergen volgens TripAdvisor.

Berg Fløyen

Berg Fløyen

Hou je van natuur? Plan dan zeker een uitstap naar de berg Fløyen in Bergen. Vermoedelijk werd deze berg vernoemd naar een fløy (windwijzer) die aan een stok op de berg hing om zeilschepen in de haven de windrichting te tonen. Deze berg kan je in 8 minuten bereiken met de kabelbaan. Vanaf Fløyen heb je het mooiste panoramazicht over de stad. Bovendien is er voor ieder wat te doen: op deze berg kan je wandeltochten en kanotochten (in de zomer) doen, tot een dinner with a view in het op de top gelegen restaurant.

Bryggen

Bezoek zeker de oude werf Bryggen als je van cultuur en geschiedenis houdt. Bryggen is een collectie van oude handelshuizen die langs de haven van de stad paraderen. Bryggen herinnert aan het belang van de stad als deel van het handelsimperium van het Hanze Verbond (van de 14de eeuw tot midden 16de eeuw). Vanaf 1070 stonden hier de eerste huizen. Maar, door verschillende branden werden grote delen van deze huizen vernietigd. De laatste brand was in 1955. Vanaf 1955 begon men de huizen te herbouwen. Hierbij heeft men de oude patronen en methoden gevolgd waardoor de hoofdstructuur werd bewaard. Sinds 1979 staan deze mooie huizen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ga ook langs de smalle straatjes om het prachtige houtwerk te zien. Zo lijkt het net alsof je vijfhonderd jaar terug in de tijd gaat!

Berg Ulriken

Bezoek Ulriken, de met 643 meter hoogste top van de stad Bergen. Je kan ervoor kiezen om de berg met een kabelbaan, of te voet te bezoeken. Als je van wandelen houdt, raden we zeker de wandeling “Hiking Mount Fløyen” aan. Deze wandeling start aan de top van de Fløibanen. Bovenop de berg kan je genieten van een prachtig uitzicht op de stad, de zee, de archipel, de fjorden en de bergen. Krijg je honger? Bezoek dan het Skyskraperen Restaurant met lokale producten en geniet van het uitzicht terwijl je eet!

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking