015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Bordeaux

Bordeaux, Frankrijk

Ga op verkenning in Bordeaux, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Dit is de hoofdstad van de regio Nouvelle-Aquitaine. Deze stad en de nabije omgeving zijn wereldwijd beroemd door de wijn die afkomstig is uit deze regio. Deze prachtige stad uit de 18de eeuw, is een stad van kunst en geschiedenis. Sinds 2007 staat de stad ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en neemt het bezoekers mee naar het tijdperk van De Verlichting. Bezoek zeker de Pont de Pierre, de brug over de Garonne-rivier. Daarnaast kan je het Place des Quinconces bezoeken, dat bekend staat als het grootste plein van Frankrijk. In de binnenstad vind je vele winkels, restaurants en het Grand Théâtre. Verder kan je vele musea bezoeken zoals het Musée d’Aquitaine. Dit is een museum over de geschiedenis van de regio, waar onder andere Romeinse resten getoond worden.

Top 3 hotels

Mercure Bordeaux Gare Atlantic ****

 • Op ongeveer 2 kilometer bereik je de stenen brug
 • Gelegen op 1,5 kilometer van de Basiliek van Saint-Michel
 • De Grote Klok van Bordeaux bereik je op 2 kilometer
 • Ontbijt inbegrepen

Novotel Bordeaux Centre Ville ****

 • Gelegen in het hartje van de stad
 • Op 5 minuten wandelen bereikt u het oude centrum
 • De Mériadeck-wijk ligt op wandelafstand van het hotel
 • Ontbijt inbegrepen

Ibis Bordeaux Centre Bastide ***

 • Modern ingericht hotel
 • Gelegen op 2 kilometer van het Cité du Vin Museum
 • Het station van Bordeaux Saint-Jean ligt op 10 minuten rijden van het hotel
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Bordeaux volgens TripAdvisor.

Place de la Bourse

Place de la Bourse

Bezoek het mooiste plein van Zuid-Frankrijk, de Place de la Bourse in Bordeaux. Op de kade van het plein is een unieke waterspiegel aangelegd. Soms staat het water hier stil, borrelt het, of wordt er een watergordijn gecreëerd. Dit is een fantasie van de stad om de mensen een unieke (foto) beleving te geven. Hierdoor zorgt het voor mooie foto’s door de weerspiegeling van de gebouwen die hierover liggen.

Kathedraal van Bordeaux

Kathedraal van Bordeaux

Bezoek de grootste kerk van Bordeaux, ook wel de Kathedraal St-André genoemd. Deze kathedraal is in grootte vergelijkbaar met de Notre Ddame van Parijs. Deze kerk is voor een groot deel in romaanse stijl gebouwd. Aan het begin van de 13de eeuw werd de mooi versierde Porte Royale toegevoegd.  Je kan afbeeldingen van apostelen bekijken aan beide zijden van de monumentale deur. Als je van architectuur houdt, dan is deze kathedraal zeker de moeite waard om te bezoeken.

Musée du Vin et du Négoce

Musée du Vin et du Négoce

Ben je een wijnliefhebber? Ga dan zeker eens op verkenning in het Musée du Vin et du Négoce. In het museum ontmoeten de toekomst en het verleden elkaar. Dankzij een rondleiding van lokale wijnboeren ontdek je er alles over wijn. Het museum ligt in de wijk Chartrons, rond de oude zeehaven van Bordeaux. Tijdens je bezoek krijg je ook de kans om enkele wijnen te proeven.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking