015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Dublin

Dublin, Ierland

Welkom in Dublin. Deze gezellige stad is omringd door bergen en wordt ingesneden door een rivier en is daarom zeker de moeite waard om te bezoeken als citytrip. De straten van de stad zijn een combinatie van eigentijdse kunst en historische gebouwen. Bovendien kan je er ook terecht in hippe cafés en traditionele ‘pubs’ zoals de lokale bevolking die noemt. Wanneer je door de straten wandelt, zie je dat het erfgoed van de Vikingen zich mengt met hippe boetieks. Je kan ook altijd terecht in de 18de-eeuwse parken voor festivals, filmvoorstellingen en foodmarkten. In Dublin vindt zowel de cultuur- als natuurliefhebber zijn weg. Zo ligt het UNESCO-biosfeerreservaat van Dublin Bay vol met kustwandelingen, kleine dorpen, verre zeegezichten en prachtige bergen op de achtergrond. De wandel- en klimliefhebbers kunnen terecht bij de Dublin Mountains en de Dalkey Quarry.

Top 3 hotels

The Green ****

 • Dit hotel heeft een 24-uursfitnessruimte en biedt een stijlvol restaurant
 • Gelegen op 300 meter van de winkels in Grafton Street
 • Op 10 minuten wandelafstand van het Trinity College
 • Ontbijt inbegrepen

The Fleet ****

 • Gelegen in de bruisende wijk Temple Bar, op 100 meter van de Lifey rivier
 • Op 15 minuten wandelen bent u aan het Dublin Castle en het Olympia Theatre
 • De Grafton Street is in 5 minuten te voet te bereiken
 • Ontbijt inbegrepen
 

Trinity Townhouse Hotel ***

 • Gregoriaans hotel, ingericht in traditionele stijl
 • Op 5 minuten wandelafstand van de Grafton Street en Temple Bar
 • Het Croke Park stadion ligt op ongeveer 10 minuten rijden met de auto
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Dublin volgens TripAdvisor.

Kilmainham Gaol Museum

Kilmainham Gaol Museum

Hou je af en toe van dark tourism? Dan is de Kilmainham Gaol gevangenis van Dublin iets voor jou. Je krijgt zeker even koude rillingen wanneer je door de oude gevangenis loopt, die al 100 jaar leeg staat. In 1796 opende dit gebouw als districtsgevangenis voor Dublin. Tegelijkertijd werd hij ook gebruikt om politieke gevangenen vast te houden tijdens de Ierse strijd voor Onafhankelijkheid.

Trinity College

Trinity College

Het oudste en beroemdste opleidingsinstituut van Ierland, dat is het Trinity College. In 1592 stichtte Koningin Elizabeth I dit college, om de Ierse bevolking ‘beschaving’ bij te brengen. Loop door dit college in de voetsporen van schrijvers zoals Jonathan Swift (Gulliver’s Reizen), Oscar Wilde, Bram Stoker (Dracula) en Samual Beckett. Bezoek ook zeker de bibliotheek en neem een kijkje in de ‘Book of Kells’.

Dublin Castle

Dublin Castle

Het prachtige Dublin Castle kan je vinden in het historische centrum van Dublin. IN de 13de eeuw werd dit Nomadische kasteel gebouwd door de Engelsen op de ruïnes van een Viking burcht. Nadien werd het een aantal keer verbouwd. Meer dan 700 jaar was dit kasteel het hoofdkwartier van het Engelse bestuur van Ierland. Je kan het kasteel bezoeken onder begeleiding.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking