015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Riga

Riga, Letland

Ga op cultuurontdekking naar Riga, de hoofdstad van Letland. In deze prachtige hoofdstad zijn invloeden te zien van Oost-Europa, Rusland maar ook heel veel van Duitsland. Riga is een 8 000 jaar oude stad en kent een onrustige geschiedenis met pieken en dalen. In de middeleeuwen werd de stad ook weleens ‘het Parijs van het oosten’ genoemd omdat ze zo welvarend was. De status als handelsstad is eeuwenlang behouden. Tot 1991 is Letland nooit helemaal zelfstandig geweest, en hoorde het altijd wel bij een ander land. Letland hoorde zelfs ooit enige tijd bij Zweden en Polen. Al deze invloeden vind je terug tijdens je citytrip. Kijk hoe de grauwe Sovjetgebouwen worden gevarieerd met schitterende middeleeuwse gebouwen en Art-Nouveau-huizen. Bezoek zeker ook het mooie oude stadscentrum, de Zweedse Poort, de Dom en het strand van Riga. Verder is Riga goed betaalbaar omdat deze stad nog niet zo bekend is als reisbestemming.

 

Top 3 hotels

Hotel Justus ****

 • Gelegen in de oude binnenstad van Riga
 • Stijlvol en elegant ingerichte kamers
 • Gelegen op 500 meter van het kasteel van Riga
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Gutenbergs ****

 • Gelegen in hartje Riga, naast het Domplein en de Dom
 • Het hotel is gevestigd in gebouwen uit de 17de en 19de eeuw
 • Op enkele minuten wandelen bereikt u de Centrale Markt
 • Ontbijt inbegrepen

Rija Domus Hotel ***

 • Gelegen in de oude binnenstad
 • Op 100 meter bereikt u de Dom
 • Op 300 meter gelegen van de Drie Broers, de oudste gebouwen uit de buurt
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Riga volgens TripAdvisor.

Oude stad (Vecriga)

Oude stad (Vecriga)

Ga op verkenning in de Oude Stad (Vecriga) van Riga. Deze plaats voelt aan als een openluchtmuseum van art-nouveau stijl. Ook andere bouwstijlen zoals Noordse gotiek, barok, classicisme en modernisme vind je terug in de Oude Stad. De drie huizen, ook wel ‘De Drie Broers’ genoemd, zijn een voorbeeld van middeleeuwse bouwkunst. Rond de 15de eeuw onderhield de stad toen handelsrelaties met Nederland. Hierdoor is de Nederlandse invloed op de architectuur duidelijk zichtbaar.

Zwarthoofdenhuis

Zwarthoofdenhuis

Loop ook langs het Zwarthoofdenhuis tijdens je citytrip. De Zwarthoofden waren ooit rond 1400 een invloedrijke gilde in het Baltisch gebied. Deze leden waren welgesteld en bezaten in Riga een van de mooiste panden van de stad met een renaissance façade. In de Tweede Wereldoorlog werd het verwoest en nadien werd het in 1948 opgeblazen door de Sovjets. In 1995 werd besloten het Zwarthoofdenhuis in detail te herbouwen en te herstellen.

Kasteel van Riga

Kasteel van Riga

Hou je van cultuur? Bezoek dan het prachtige Kasteel van Riga dat in 1330 door Duitse ridders werd gebouwd. De Duitsers kozen deze locatie aan de oever van de Daugava-rivier zodat ze de schepen in de haven konden zien. In de loop van de tijd werd het kasteel verschillende keren beschadigd. Het werd nadien telkens heropgebouwd, maar verloor daardoor wel zijn middeleeuwse karakter. Nadat de Duitsers het kasteel verlieten, trokken achtereenvolgens Polen, Zweden en Russen in het kasteel. Tegenwoordig bevindt er zich het museum van buitenlandse kunst, het museum over de geschiedenis van Letland en een theater in het kasteel.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking