015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Sevilla

Sevilla, Spanje

Sevilla is erom bekend een Spaanse top stad te zijn. Zo is Sevilla de bakermat van de tapas. Een tapa is een klein gerecht dat op een schoteltje bij of op je drankje geserveerd wordt. De Arabische invloeden, de oude binnenstad, de warmte en smalle straatjes van de ouden wijken maken zeker een indruk op je tijdens je bezoek aan Sevilla. Sevilla kende een belangrijke bloeiperiode in het tijdperk dat de Moren Spanje en zuidelijk Portugal bezet hadden, ongeveer in het jaar 711. Hoewel het aantal gebouwen uit de Moorse tijd beperkt is, wordt het uiterlijk van het centrum toch voor een groot deel bepaald doordat de Moren er regeerden. De kunststijl Mudejarstijl in Sevilla wordt gekenmerkt door decoratie van gevels en binnenruimtes door middel van keramische tegels (azulejos) die door de Moren vanuit het Perzische rijk werden meegenomen naar Spanje en Portugal. Een mooi voorbeeld hiervan is het Alcàzar, het Koninklijk Paleis van Sevilla. Deze stad is dus vooral bekend vanwege haar bezienswaardigheden, sfeer en klimaat. Lekker eten en drinken zijn daarom ook heel belangrijk in het dagelijks leven van Sevilla.

Top 3 hotels

Hotel Las Casas de la Judería ****

 • Het hotel strekt zich uit over 27 traditionele Sevillaanse huizen
 • Zwembad op het dak, een spa en traditionele Andalusische patio’s
 • Het hotel biedt een panoramisch uitzicht op het dak
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Hospes Las Casas Del Rey De Baeza ****

 • Het hotel is gevestigd in een prachtig traditioneel Andalusisch huis
 • Gelegen op 10 minuten wandelen van de kathedraal
 • Dit hotel heeft een binnenplaats en een zwembad op het dak met stijlvolle kamers
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Sevilla Center ****

 • Gelegen op 15 minuten wandelen van het oude centrum van Sevilla
 • Het hotel biedt een zwembad op de derde verdieping
 • Het hotel heeft een eigen fitnessruimte, sauna en hot tub
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Sevilla volgens TripAdvisor.

Koninklijk Paleis van Sevilla

Het Koninklijk Paleis van Sevilla (ofwel het Real Alcàzar) bevindt zich naast de kathedraal en is een vaak bezocht monument van de stad. Door de eeuwen heen werd al veel gesleuteld aan het paleis. Hierdoor kent het gebouw een unieke architectuur. Het paleis bestaat uit meerdere prachtige gebouwen en tuinen in verschillende bouwstijlen zoals Almohade, Mudéjar, Gotisch en Renaissance.

Plaza de España

Plaza de España

Het Plaza de España wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen, een overblijfsel van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Het monument werd ontworpen door architect Aníbal González die de leiding had over het tentoonstellingsproject. De halfronde vorm staat voor de ‘omarming’ van de Zuid-Amerikaanse koloniën door Spanje. De opening in de richting van de rivier geeft de weg naar die koloniën aan.

Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische kathedraal ter wereld en het derde grootste kerkgebouw. Dit monument is zeker een populaire highlight in de stad. Deze prachtige kathedraal werd gebouwd op de plek waar eerder een Moorse moskee stond. Een deel van de sinaasappeltuin en de Giraldatoren (daterend uit de Moorse tijd) bleven bewaard en zijn nu onderdeel van het christelijke gebedshuis.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking