015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Tokyo

Tokyo, Japan

‘De stad die nooit slaapt’, zo wordt Tokyo, de Japanse hoofdstad ook wel genoemd. In deze stad gaat het leven dan ook 24 op 7 en 365 dagen per jaar door. In deze stad wonen maar liefst 9 miljoen mensen, dat is ongeveer twee keer zoveel als in Nederland. Tokyo is een moderne stad die zich daarom moet blijven ontwikkelen. Tokyo is echt een hyper moderne stad van de toekomst. In Tokyo kan je genieten van spectaculaire lichtshows in Electric Town, die Time Square afdoen als een gloeilampje en prachtige architectonische gebouwen zoals de Skytree of Tokyo Tower. We raden je aan om Tokyo best in het voorjaar of najaar te bezoeken. Zo maak je dan in de bloesem periode de lente of de herfst mee, wat het perfecte plaatje van Tokyo compleet maakt. De beste reistijd is daarom tussen maart en juni.

Top 3 hotels

The Millennials Shibuya (capsulehotel) **

 • Verblijf op een unieke en kostenbesparende manier in dit Japanse capsulehotel
 • Gelegen op 400 meter van het Hachiko-standbeeld
 • Elke kamer heeft een gedeelde badkamer met gratis toiletartikelen
 • Ontbijt inbegrepen

Sotetsu Fresa Inn Ochanomizu Jimbocho ***

 • Gelegen op 8 minuten wandelen van het JR-station Ochanomizu
 • Je kan gebruik maken van een eigen munt-wasserette
 • Moderne kamers met flatscreen-tv en waterkoker
 • Ontbijt inbegrepen

Rihga Royal Hotel Tokyo ****

 • Klassieke Italiaanse inrichting met gewelfde plafonds en kroonluchters
 • Het hotel beschikt over een binnenzwembad en fitnesscentrum (mits toeslag)
 • Gelegen op 10 minuten wandelafstand van de Japanse Tuin Chinzan-so
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Tokyo volgens TripAdvisor.

Meiji Jingu

Meiji Jingu

Bewonder het prachtige Meiji Jingu heiligdom van Tokyo. Dit heiligdom werd gemaakt voor de keizer Meiji iin 1920. Binnen het tempelterrein van de Meiji Jingu staan verschillende altaars, gebouwen, vijvers en tuinen. De meest indrukwekkende gebouwen zijn de Torri’s. Dit zijn de heilige toegangspoorten die op verschillende plekken in het park te vinden zijn.

Asakusa

Asakusa

Welkom in de bruisende wijk Asakusa. Dit is een van de oudste wijken van Tokyo. Je vindt hier een leuke mix van oud en nieuw, want tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een deel van de wijk platgebombardeerd. De Sensoji tempel en de indrukwekkende Tokyo Skytree moet je zeker gezien hebben in deze wijk.

Nikko

Nikko

Zeker ook een aanrader is het klein dorpje Nikko, een uurtje en een half gelegen van Tokyo met het openbaar vervoer. Nikko is een klein dorp dat ook de toegangspoort is tot het Nikko National park en een aantal van de mooiste tempels in Japan. De bekendste is de Tōshō-gū heiligdom. Deze stad was, en is eeuwenlang een belangrijke plaats voor boeddhisten. De tempels liggen prachtig verborgen in de schilderachtige bossen. Daarnaast heb je er ook bergachtige landschappen, meren, watervallen en wilde apen.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking