015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Bonaire

Bonaire

Bon Bini, hartelijk welkom op Bonaire! Breng je verrekijker mee en ga op zoek naar de aantrekkingskracht van dit onbedorven eiland, de flamingo’s. Hier leven meer dan 200 verschillende vogelsoorten en het rif langs de kust van het eiland, het National Marine Park, trekt duikers uit de hele wereld. Dit Caribische vakantie-eiland behoort samen met Aruba en Curaçao tot de ABC-eilanden. Bonaire heeft als grootste troef de adembenemende koraalriffen en talloze vissoorten in de meest exotische kleuren. Op dit gezellige en vooral vriendelijke eiland zult u zeker genieten van een heerlijke vakantie.

De belangrijkste ingrediënten van dit vakantieparadijsje zijn natuurlijk de zon, de zee en de stranden. Aan de westkust liggen de meeste resorts direct aan de mooie zandstranden en rustige zee. Pink Beach en Bachelor Beach zijn zeer geschikte stranden voor gezinnen met kinderen. Surfliefhebbers worden helemaal blij van Lac Bay, één van de beste surflocaties ter wereld met een schitterend zandstrand.

Top 3 hotels

Delfins Beach Resort Bonaire **** en half

 • Direct aan het zandstrand
 • Tip: gastronomisch restaurant Brass Boer
 • Hét grootste zwembad van het eiland
 • Luxe, ruime studio’s en appartementen
 

Courtyard by Marriott Bonaire Dive Resort ****

 • Nieuw resort direct aan de laguna
 • Op loopafstand van Te Amo Beach
 • Ruime kamers met uitzicht op het water
 • Restaurant met heerlijke gerechten
 

Van der Valk Plaza Island Residence Bonaire ****

 • Populair resort met eigen huisrif
 • Azuurblauwe zee
 • Ruime suites met alle luxe en comfort
 • Vernieuwd Magna zwembad

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Bonaire volgens TripAdvisor.

Mangrove Information Center

Het Mangrove Info & Kayak Center Bonaire is een onderzoeks- en informatiecentrum in één. Vanuit het centrum vertrekken kayaktochten onder begeleiding van een deskundige gids.
Geniet van de stilte en rust terwijl je tussen de bomen door peddelt. Er zijn ook tochten die het kayakken combineren met snorkelen tussen de mangroves. Ook dit is een unieke ervaring, vooral vanwege de rijkdom aan tropische vissen en exotische planten.

Klein Bonaire

Op 800 meter afstand uit de kust van Kralendijk ligt het prachtige onbewoonde koraaleiland (satellieteilandje, mini-eiland) ‘Klein Bonaire’. De geografische coördinaten van Klein Bonaire zijn 12˚9’ noorderbreedte en 68˚18’ westerlengte.

Klein Bonaire (Little Bonaire) heeft een oppervlakte van circa 6 km2 en is gezegend met prachtige hagelwitte stranden die ook de broedplaatsen vormen voor zeeschildpadden.

 

Bonaire National Marine Park

De zee rondom Bonaire inclusief Klein Bonaire en Lac Bay is tot een diepte van 75 meter beschermd gebied en behoort tot het Bonaire National Marine Park (BNMP). Het BNMP werd in 1979 opgericht en was daarmee het eerste marinepark in de wereld.

Ontdek het ruime gebied van 2.700 hectare (27 km2) en prachtige koraalriffen, zeegras en het mangrovebos. Het grootste deel van het BNMP is voor snorkelaars en duikers toegankelijk, een klein deel van het onderwaterpark is verboden voor waterrecreatie. 

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor u!

Citytrips

Jongerenvakanties

Strandvakanties

Cruises

Familievakanties