015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Jordanië

Jordanië

Dit gastvrije en prachtige land in het Midden-Oosten is een land met een indrukwekkend verleden, maar de rijke cultuur is niet de enige troef die Jordanië bezit. Het land bestaat vooral uit woestijnlandschap, aangevuld met vruchtbare grond langs de oevers van de rivier de Jordaan.

Het land is vooral gekend voor de prachtige ‘Lost city’ van Petra, waar je tussen de rotsen meer dan 500 monumenten kan vinden. Tijdens je reis in Jordanië dompel je je volledig onder in cultuur, maar in de Dode Zee zal dat wat moeilijk gaan. Het water is er namelijk zodanig zout, dat je er zonder veel moeite als een badeendje blijft drijven. Ga je liever toch kopje onder? Ga dan snorkelen of duiken boven de mooiste koraalriffen van de Rode Zee! Vergeet ook zeker niet te overnachten in de prachtige woestijn van Wadi Rum, waar je, met een beetje geluk, een ongelooflijk zicht op de Melkweg en zijn vele sterren zomaar in de schoot geworpen krijgt.

Kies voor een vakantie in Jordanië en laat je verbazen!

Top 3 hotels

Mövenpick Resort Petra
*****

 • Direct bij de ingang van Petra
 • Spectaculair zicht over de Great Rift Valley
 • Buitenzwembad
 • Spa & Fitness
 

Mövenpick Resort & Spa Dead Sea *****

 • Panoramisch uitzicht over de Dode Zee
 • Privétoegang tot het strand
 • Diverse zwembaden
 • Moderne spa van 6000 m²
 

Mövenpick Resort & Spa Tala Bay Aqaba *****

 • Schitterend privéstrand van 150 meter
 • Groot zwembad met glijbaan
 • Ruime kamers met Wi-Fi
 • Veel vermaak voor jong en oud

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Jordanië volgens TripAdvisor.

Petra

De oude stad Petra is één van de nationale schatten van Jordanië en veruit de bekendste toeristische attractie van het land. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde.
 
De site pronkt tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt ieder jaar heel wat toeristen. Je bewandelt de historische site doorheen een lange smalle kloof van één kilometer lang (de Siq), met verticale rotswanden die tot 200 meter omhoog reiken. Het beroemdste monument van Petra, de Schatkamer (ook wel Al Khazneh genaamd), verschijnt vervolgens dramatisch aan het uiteinde van de Siq. 
 
Eens voorbij de schatkamer ontvouwen zich nog heel wat meer monumenten aan je zicht, zoals het Romeins theater, de Royal Tombs, Qaser Al Bint en de Byzantijnse kerk

Ruïnes van Jerash

De verwoeste stad Jerash wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest interessante Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. De stad was ook onderdeel van Dekapolis, een tienstedenbond in Syrië.

De overblijfselen van de imposante stadspoorten, zuilengangen, tempels en theaters laten duidelijk zien dat dit een belangrijk keizerlijk centrum was. Zelfs wanneer je niet zo’n grote geschiedenisliefhebber bent, zal Jerash je op een positieve manier verbazen.

Dode zee

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. De Dode Zee bevindt zich tussen de Jordaanvallei in het noorden, en de Wadi Araba in het zuiden en ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever van Palestina en Israël.

De Dode Zee bevindt zich ongeveer 400 meter onder de zeespiegel en ligt midden in de woestijn. Omdat er meer water verdampt dan dat er binnenkomt, is dit het zoutste water ter wereld. En vanwege die torenhoge concentraties van mineralen is het wonderbaarlijk genoeg onmogelijk om te zinken. Probeer het maar eens uit: Als je op je rug ligt kun je als het ware liggen op het water, al dat zout zorgt er voor dat je blijft drijven.

De modder van de Dode Zee zit vol met mineralen die een heilzame werking hebben op de huid. Wanneer je jezelf insmeert met een flinke laag ‘helende modder’ wordt je bloedcirculatie gestimuleerd, je haarwortels versterkt en je huidcellen vernieuwd. Heb je last van psoriasis, eczeem of couperose? Een duik in de modder doet wonderen. Tel daarbij op dat de droge, schone lucht zeer prettig is voor mensen met astma, allergieën en ademhalingsproblemen, en je hebt de perfecte omstandigheden voor een kuuroord.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat