015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Turkije

Turkije

Hoş geldiniz, welkom in Turkije! Ontdek hier een zonvakantie, de wonderen van eeuwenoude ruïnes en een dynamisch land vol met leven. Turkije is gezegend met diversiteit en met een mediterraan klimaat. Neem een duik in de modderbaden van Dalyan of klauter rond op de vulkanische rots van Goreme. Duikers willen graag zwemmen in de eeuwenoude wrakken rond Bodrum en geniet van een sappige baklava. Ga eens langs bij een heerlijke Turkse hamam en u zult zich herboren voelen. In Turkije kan je alle kanten op. Bezoek de wereldstad Istanbul die Europa met Azië verbind. Van een goedkope vakantie tot ultieme luxe.
Reizen naar Turkije is altijd een perfecte keuze voor een zonvakantie!

Top 3 hotels

Grand Park Lara **** en een half

 • Exclusief bij Corendon!
 • Kids & Co in het Nederlands ook in 2015!
 • Zeer ruime kamers voor gezinnen
 • Spa & Wellness Center
 

Miracle Resort *****

 • Zeer populair hotel aan de Lara-strook
 • Volop activiteiten voor kinderen
 • Winnaar Hotel of the year award
 • Direct aan het strand

Saturn Palace *****

 • Al jarenlang een topper in ons aanbod
 • Aquapark met glijbanen, miniclub, speeltuin
 • Uitgebreid Animatieprogramma
 • Winnaar Hotel of the year award
 

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Turkije volgens TripAdvisor.

Dolmabahçepaleis

Het Dolmabahçepaleis, is een paleis in de Turkse stad Istanboel. Het paleis is gelegen aan de westelijke, Europese zijde van de Bosporus.
In de tijd van het Ottomaanse Rijk diende het paleis van 1856 tot 1923 als bestuurlijk centrum. Dolmabahçe was oorspronkelijk een baai in de Bosporus.
Het extreem gedecoreerde paleis was ooit het huis van de sultans. Het paleis telt wel 285 kamers en 46 zalen, stuk voor stuk hét toonbeeld van luxe en chique. Je vind hier ook de grootste kroonluchter ter wereld.

Kaleici

Ook zo gek op eeuwenoude straatjes waar je doorheen kunt struinen en allerlei moois en leuks kunt ontdekken? Ga in Antalya, Turkije naar het historische centrum Kaleiçi en laat je betoveren.
Dit deel van de stad, gelegen aan zee, is in bezit geweest van Romeinen, Byzantijnen, de Seljuk Turken en als laatste de Ottomaan Turken.
Je vindt er onder andere restanten van de oude stadsmuur, een geweldig mooie haven en hele gezellige adresjes voor een hapje en een drankje. Trek jouw cultuurschoenen aan op vakantie en bezoek de prachtige stad!
PS: alles is gewoon op loopafstand.

Ataturk Mausoleum (Anıtkabir)

Anıtkabir is de Turkse naam voor het mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk, de eerste president van de Republiek Turkije.
Het mausoleum is gelegen in Ankara en is in 1941 ontworpen door Emin Onat en Orhan Arda. De tweede president van de Republiek Turkije, Ismet Inönü, ligt hier ook begraven.
Het mausoleum is van zo’n groot cultureel belang, dat het door de jaren heen op verschillende Turkse bankbiljetten is afgebeeld.
Bewonder hier ook zeker de tien torens. Deze torens staan voor de idealen van de mensen die hebben gestreden voor onafhankelijkheid.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor u!

Citytrips

Jongerenvakanties

Strandvakanties

Cruises

Familievakanties