015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Zuid-Afrika

Het Reishuis»Bestemmingen»Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtige bestemming met een indrukwekkend verleden. Zo is Kaapstad een wereldstad en een van de hoogtepunten van het land. Andere hoogtepunten zijn het Kruger Nationaal Park, Pretoria en Port Elisabeth. Zuid-Afrika is een  bestemming waar natuur en cultuur perfect te combineren zijn. Er zijn verschillende safariparken, het Kruger Nationaal Park is het bekendste safaripark van Zuid-Afrika. Je hebt hier namelijk de kans om oog in oog te komen met de Big Five. Een vakantie in Zuid-Afrika is in alle opzichten fascinerend.

Top 3 excursies in Zuid-Afrika

De top 3 van de beste attracties in Zuid-Afrika.

Kaapstad

Kaapstad is de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika, het behoort werkelijk tot één van de mooiste steden ter wereld.  De stad is op een schiereiland gelegen dat maar een paar uur rijden is verwijderd van het meest zuidelijke punt van Afrika (zijnde Kaap Agulhas). Kaapstad biedt van alles, zo heb je er de iconische Tafelberg, het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, de verschillende stranden, het aangrijpende Robbeneiland, de stijlvolle restaurants en kleurrijke binnenstad maken van Kaapstad een verzamelplaats voor toeristen vanuit de hele wereld.

Panoramaroute

De panoramaroute staat bekend als één van de mooiste routes in Zuid-Afrika met adembenemende uitzichten. Je hebt er prachtige watervallen en een boeiende geschiedenis. Bij de trekpleisters horen onder andere Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. De Blyde River Canyon is de grootste groene canyon ter wereld. Volgens diverse bronnen zou het ook de derde grootste canyon in het algemeen ter wereld moeten zijn.

Boulders Beach

Het Boulders Beach is gelegen op het Kaaps Schiereiland. Het is een beschermd strand dat uit kleine baaien en granieten rotsen bestaat. Kaapstad heeft verschillende mooie stranden, er is zeker geen tekort. Maar Boulders Beach, dat in False Bay gelegen is, biedt iets ongewoons. Hier is er een kolonie Afrikaanse Pinguïns te zien op het strand. Het is één van de weinige plekken waar je pinguïns in het wild van dichtbij kan bezichtigen.

 

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat