015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Zuid-Korea

Zuid-Korea

Annyeonghasseyo!

Dit verrassend veelzijdige land is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Zuid-Korea is een land dat voor ongeveer 70% bestaat uit berglandschap. De hoogste berg is de Hallasan in de provincie Jeju-Do, met een top van 1950 meter. Het landschap wordt bepaald door enkele grote steden die vol staan met wolkenkrabbers. De meeste bezienswaardigheden staan in het teken van eeuwenoude cultuur, in paleizen en tempels. Ontdek het bruisende Seoul, hier heb je alles wat je je maar kan voorstellen, trendy cafés, bruisend nachtleven, traditionele dorpen, waterpret en nog veel meer. Het is een mix van het moderne met oude geschiedenis. 

Zuid-Korea biedt van alles, zoals het prachtige Seoraksan nationale park, de spectaculaire Bulguksatempel en de omstreden DMZ, de gedemilitariseerde zone op de grens met Noord-Korea. Het eiland Jeju ligt helemaal in het Zuiden en wordt gekenmerkt door mooie stranden, talloze lavagrotten en vulkaankraters. Laat u verrassen door een reis vol contrasten.

Top 3 excursies in Zuid-Korea

De top 3 van de beste attracties in Zuid-Korea.

Gyeongbokgung Paleis

Ontdek dit stukje geschiedenis van de eeuwenoude dynastie in een van de grootste metropolen van Azië. Dit paleis is niet zomaar een paleis, het was het eerste paleis dat tijdens de Joseon dynastie gebouwd werd en waar de 500 jarige geschiedenis begon.

Huur een hanbok en dwaal door de straten van het Bukchon hanok dorp. Hier maak je kennis met de cultuur van de late Joseon-dynastie aan de hand van authentieke huizen en gebouwen uit de verschillende Zuid-Koreaanse provincies. Bezoek dan het grootste en belangrijkste paleis van de dynastie en kijk naar de aflossing van de wacht. Het paleis staat in de hoofdstad Seoul, Seoul is een veelzijdige stad met veel contrasten. Je hebt de wolkenkrabbers die de stad omringen samen met de oude architectuur die een lange geschiedenis met zich meebrengt.

Gamcheon cultureel dorp

Welkom in Busan, de tweede grootste stad van Zuid-Korea. In Busan heb je de grootste vismarkt van het land, de Jagalchi vismarkt en het populaire zandstrand van Haeundae.

Het Gamcheon cultural village is een dorp dat gevuld is met kleur en sfeer. De huizen zijn in trapvorm gemaakt aan de voet van een kustberg. De straten zijn gevuld met kleurrijke muurschilderingen en sculpturen die gemaakt werden door de bewoners. Je hebt hier niet alleen kunst, je hebt er ook vele cafés en kleine winkeltjes met lokale producten.

Udo

Udo is het grootste eilandje van Jeju naast het hoofdeiland. Het is gekend voor zijn ongerepte natuur. De beste manier om het eiland te ontdekken is met de fiets of een scooter. Om te rusten van al het intensieve kan je naar een van de vele caféetjes gaan.

Als je Udo bezocht hebt kan je ook veel bezichtigen op het hoofdeiland van Jeju, zo heb je het hoogste punt van het land, de berg Hallasan en de kilometerlange kust met azuurblauw water. Zeker niet vergeten om de Street food Markets te bezoeken en te proeven van al de authentieke lekkernijen.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat