China

China

Welkom in China, een land doordrenkt met millennia aan geschiedenis, rijke culturele tradities en adembenemende landschappen. Gelegen in Oost-Azië, strekt China zich uit van de uitgestrekte vlaktes van het noorden tot aan de majestueuze bergen en weelderige jungles van het zuiden. Met bruisende metropolen, eeuwenoude tempels, schilderachtige landschappen en een overvloed aan culinaire schatten, biedt China een reiservaring die zowel betoverend als divers is.

Begin je ontdekkingstocht in de bruisende metropool Beijing, de trotse hoofdstad van China. Hier vind je enkele van 's werelds meest iconische bezienswaardigheden, waaronder de Grote Muur, een indrukwekkend monument dat zich kilometerslang door de bergachtige landschappen slingert. Verken het immense Tiananmen-plein, omringd door historische gebouwen en het imposante mausoleum van Mao Zedong.

Reis verder naar het oosten en ontdek de betoverende stad Shanghai, waar de futuristische skyline contrasteert met de eeuwenoude tempels en traditionele tuinen. Wandel langs de levendige Bund, een boulevard langs de rivier de Huangpu, en bewonder de indrukwekkende mix van architecturale stijlen die de stad definiëren. Breng ook een bezoek aan de klassieke Chinese tuinen van Yu Garden en maak een wandeling door de bruisende straten van de voormalige Franse concessie.

Een ander hoogtepunt van een reis naar China is het verkennen van de charmante "water towns", zoals het pittoreske Zhouzhuang. Gelegen in de buurt van Shanghai, wordt Zhouzhuang beschouwd als een van de mooiste watersteden van China, met zijn kronkelende grachten, oude stenen bruggen en traditionele huizen die langs het water zijn gebouwd. Maak een ontspannen boottocht door de kanalen en ervaar de rustige schoonheid van dit schilderachtige stadje.

Voor natuurliefhebbers biedt China een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen, van de weelderige rijstterrassen van Longji in Guangxi tot aan de betoverende karstbergen van Zhangjiajie in Hunan, die dienden als inspiratie voor de film Avatar. Verken ook de adembenemende schoonheid van Jiuzhaigou Valley, een UNESCO-werelderfgoedlocatie bekend om zijn turkooizen meren, kleurrijke bossen en majestueuze watervallen.

Ontdek ook de wereldberoemde karstformaties van Guilin, die uit het water oprijzen als torenhoge sculpturen. Vaar langs de Li-rivier en bewonder de adembenemende vergezichten van met mist bedekte bergen en weelderige groene valleien. De schilderachtige schoonheid van Guilin en de Li-rivier heeft vele generaties dichters, schilders en reizigers geïnspireerd.

Maar China is niet alleen een bestemming voor natuurliefhebbers en stadsavonturiers. Het is ook een land van culinaire ontdekkingen, waar elke regio zijn eigen unieke smaken en gerechten heeft. Proef de heerlijke Pekingeend in Beijing, geniet van de pittige Sichuanese keuken in Chengdu, en verwen jezelf met de verfijnde smaken van de Kantonese keuken in Guangzhou.

Of je nu gefascineerd bent door de rijke geschiedenis, de adembenemende natuurlijke schoonheid, of de bruisende steden van China wilt verkennen, één ding is zeker: een reis naar dit fascinerende land zal je betoveren en inspireren. Welkom in China, waar elke hoek een nieuwe verrassing biedt en waar de oude en moderne wereld harmonieus samenkomen.

 
 
 
 
 
China
China
China
China
China
China
China

Top 3 excursies in China

De Grote Muur bij Mutianyu
De Grote Muur bij Mutianyu

Deze sectie van de Grote Muur biedt adembenemende uitzichten en is minder druk dan Badaling, waardoor je meer kunt genieten van de ervaring. Je kunt ervoor kiezen om de muur te beklimmen of om met de kabelbaan omhoog te gaan en vervolgens naar beneden te rodelen.

Terracottaleger in Xi'an
Terracottaleger in Xi'an

Dit UNESCO-werelderfgoed is een van de meest indrukwekkende archeologische vondsten ter wereld. Het zien van duizenden levensgrote terracotta soldaten en paarden die de eerste keizer van China begeleidden in het hiernamaals is werkelijk fascinerend en biedt een diepgaand inzicht in de oude Chinese geschiedenis en cultuur.

Zhangye Danxia National Geological Park
Zhangye Danxia National Geological Park

Verken het Zhangye Danxia National Geological Park tijdens een dagexcursie, waar je wordt betoverd door de adembenemende landschappen van kleurrijke zandstenen formaties. Bezoek hoogtepunten zoals de Rainbow Mountains en de Danxia Landform Geological Gallery, terwijl je meer te weten komt over de geologische processen die hebben geleid tot deze spectaculaire natuurlijke wonderen.