015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Sharon op studiereis naar Tenerife

Het Reishuis»Nieuws»Sharon op studiereis naar Tenerife

Reizen aanbevelen doe je beter na een praktijkervaring op de verschillende bestemmingen, landen of regio’s. Daarom kreeg ik de kans om met Corendon op studiereis te gaan naar Tenerife van 6 tot 10 december 2022.

Iets wat meteen indruk op me maakte, was het uitzicht op de el Teide vanuit het vliegtuig bij het landen in Tenerife. Per dag bezochten we 3 tot 5 hotels en maakten we kennis met het hotelaanbod in Tenerife. De hotelbezoeken waren heel leerrijk en interessant. Ik leerde over de verschillende soorten hotelkamers, zwembaden, maaltijden en nog veel meer! Mijn 2 favoriete hotels tijdens deze studiereis waren Dreams Jardin Tropical en Iberostar Selection Anthelia (beiden gelegen aan de Costa Adeje).

De dagplanning was goed gevuld. Naast hotelbezoeken, maakten we een boottocht met een catamaran aan de Costa Adeje, op de Noordelijke Atlantische Oceaan.
Tijdens deze boottocht kregen we leuke informatie over Tenerife, de eilanden in de omgeving en de dolfijnen en walvissen. Rond de middag aten we tijdens de boottocht Paella! Echt wel een must in Spanje. Na enkele uren varen, zagen we de dolfijnen springen vanuit het water. Dit was echt een prachtige ervaring, omdat op dit moment zo dicht bij de natuur staat. In totaal duurde de boottocht meer dan 4 uur . Zeker een aanrader om te doen voor wie van natuur houdt!

Costa Adeje

Costa Adeje

Verder hebben we ook nog het Nationaal Park van de el Teide vulkaan bezocht. Tijdens een gegidste bustour naar het park, kregen we meer info over het ontstaan en de legende rond de el Teide. De betekenis van deze vulkaan is ‘duivel in de hel’. In deze vulkaan zou een duivel verblijven. Volgens de legende barst de vulkaan enkel uit, indien de duivel boos is  en zo alle bezittingen van de eilandbewoners zou afpakken.

el Teide

el Teide Nationaal Park

el Teide Nationaal Park

 

Nadien hebben we nog lekkere Spaanse tapas gegeten in het restaurant La Almena de San Miguel. Hier hebben we ongeveer 3 uur de tijd genomen om te genieten van het eten. De tapas waren enorm lekker en varieerden van vis, tot ham, albondigas, patatas bravas, kaas en nog veel meer. Tijdens de hele reis hebben we veel en lekker gegeten. Als afsluiting van de studiereis, hebben we uitgebreid gedineerd in de Food Market van het hotel Iberostar Selection Sábila. Hier hebben we samen gedineerd en afscheid genomen van de leuke groep.

Dankzij Christophe Lievens (de Key Accountmanager van Corendon), Claudia (de Lokale Agent van Corendon in Tenerife) en de andere reisagenten, is dit een studiereis geworden om nooit meer te vergeten! Ik kijk alvast uit naar volgende studiereizen en om nog meer bij te leren over deze mooie sector!

corendon

Heb je graag hulp bij jouw keuze?

Neem gerust contact met ons op of spring eens binnen in onze reiskantoren te Antwerpen of Mechelen.