015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Amsterdam

Amsterdam, Nederland

Bezoek deze wereldberoemde 17 e -eeuwse hoofdstad van Nederland. Geniet van de historische gebouwen, prachtige musea en gemoedelijke sfeer. Maak een rondvaart door de grachten, wandel door het Vondelpark en winkel in de oude binnenstad. Van pittoreske kanalen en bruggen tot historische huizen, Amsterdam is een heus sprookje. De felgekleurde fietsen en kraampjes met tulpen in de stad kunnen ook geen kwaad. Wat je zeker niet mag missen zijn het Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum en ’s werelds enige drijvende bloemenmarkt. Huur een fiets en voeg je bij de duizenden locals die er rondfietsen. Andere bezoekers willen misschien een bezoekje brengen aan de lokale coffeeshops die een normaal onderdeel zijn van de stad.

Amsterdam is uniek in zijn soort!

Top 3 hotels

NH Caransa ***(*)

 • Topligging in de Amsterdamse binnenstad
 • Ontbijtruimte met zicht op het Rembrandtplein
 • Comfortabele kamers ingericht in een warme, huiselijke sfeer
 • Ontbijt inbegrepen

Prinsen ***

 • Twee mooie herenhuizen gelegen bij het Vondelpark
 • Gezellige privétuin
 • Gerenoveerde, modern ingerichte kamers
 • Ontbijt inbegrepen met zicht op de tuin

Avenue Hotel ***

 • Historisch pand dat destijds als pakhuis voor handelswaar fungeerde
 • Fietsverhuur aan de receptie
 • Gerenoveerde kamers voorzien van alle modern comfort
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Amsterdam volgens TripAdvisor.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de zestien rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het museum is sinds 1885 gevestigd in het Rijksmuseumgebouw, ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers.

Anne Frank House

Het Anne Frank Huis is een museum met een verhaal. Als bezoeker beleef je dit verhaal aan de hand van citaten, foto’s, filmpjes en originele voorwerpen. De sfeer in het museum is authentiek en ingetogen. De vraag naar tickets is vaak groter dan het aanbod, we raden daarom aan om je bezoek aan het Anne Frank Huis te plannen en tijdig een online ticket te kopen. Tijdens de vakantieperiodes en in de weekenden zijn de tickets snel uitverkocht.

Van Gogh museum

Jaarlijks ontvangt het Van Gogh Museum zo’n 2 miljoen bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Het Van Gogh museum toont de grootste collectie Van Gogh-schilderijen wereldwijd. Het museum neemt je mee op een reis door het leven van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten. Bekijk de bekende meesterwerken, lees de briefcitaten en luister naar geluidsfragmenten om meer te leren over Vincent. Wil je meer weten? Ontdek meer met de multimediatour, beschikbaar in 11 verschillende talen. 

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat