015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Athene

Athene, Griekenland

Ga op ontdekking in Athene, de stad met één van de oudste beschavingen ter wereld. In deze stad komen oud en nieuw samen. De hedendaagse Griekse cultuur mengt zich met de indrukwekkende geschiedenis van Athene, die nog steeds overal zichtbaar is. Sinds kort is Athene een populaire bestemming als citytrip aan het worden in zuid Europa. Bezoek zeker de Akropolis, die je een prachtig uitzicht over Athene biedt en de Antieke Agora om wat cultuur op te snuiven. Loop nadien ook eens door de mooie straten van de historische wijk Plaka om terug te gaan in een andere tijd. Hier komen namelijk de verhalen van de goden uit de Griekse mythologie tot leven. Proef letterlijk de sfeer van het hedendaagse Athene in de wijk rondom de centrale markt.

Top 3 hotels

Arion Athens Hotel ***

 • Modern hotel gelegen in hartje Athene
 • Daktuin met prachtig uitzicht op de Akropolis
 • Gelegen op wandelafstand van Monastiraki, Plaka, Thiseion en het Syntagmaplein
 • Ontbijt inbegrepen

Plaka Hotel ***

 • Gelegen in het oude centrum van Athene
 • Op 5 minuten wandelen bereikt u het Syntagmaplein
 • Dakterras met prachtig uitzicht op de Akropolis
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Fresh ****

 • Design hotel gelegen in hartje Athene
 • Binnen enkele minuten wandelen bereikt u het Monastirakiplein en Plaka
 • Zwembad op het dak met uitzicht op het Parthenon en de stad
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Athene volgens TripAdvisor.

Akropolis

Akropolis

‘Het hoogste punt van de stad’, dat is de Griekse betekenis van de Akropolis. Dit is een hoge rots van 156 meter, die zich midden in de hoofdstad van Athene bevindt. Bovendien heeft deze rots een platte top en steile hellingen. Je kan deze rots al van ver zien door de hoogte. De Akropolis is één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden in Athene. Dit gebouw werd vanaf 1 100 vr.Chr. het huis van de beschermgodin Athena. Het Parthenon (een tempel gewijd aan deze godin) was de eerste van de klassieke monumenten op deze Akropolis en dateert uit de 5de eeuw vr.Chr. Tijdens een oorlog met de Perzen (rond 480 vr.Chr.) werd een groot deel aan de Akropolis vernield. Na de oorlog begon men vrij snel met de heropbouw. Sindsdien is ieder monument op deze heuvel ter ere van een god of godin.

Plaka

Pláka

Bezoek tijdens je citytrip zeker eens de wijk Plaka, één van de oudste historische wijken van Athene. Plaka is gebouwd bovenop de woonwijken van de oude stad Athene. Verder staat Plaka bekend als de ‘wijk van de Goden’ door de Akropolis en de vele archeologische sites (zoals de Bibliotheek van Hadrianus en de Romeinse Agora). Bewonder de kleurrijke huisjes en ervaar tijdens je wandeling op de smalle en steil oplopende straatjes het echte Mediterrane gevoel. Verder vind je veel planten langs deze huisjes. Overal in deze wijk vind je souvenirwinkels, restaurants en taverna’s waar je terecht kan om bijvoorbeeld gyros-gerechten te eten.

Dionysustheater

Dionysustheater

Ga terug in de theatergeschiedenis van Athene en bezoek het Dionysustheater. Dit theater ligt aan de voet van de Akropolis in Athene aan de zuidelijke kant. Het theater werd gebouwd vanaf de 6de eeuw vr.Chr. en is het oudste theatergebouw in Europa. Bovendien is het de bakermat van de antieke tragedie. Het werd gebouwd in negen verschillende bouwfasen. Ieder voorjaar vonden de oudste theatervoorstellingen van Athene plaats op de Agora. Het diende vooral om de god Dionysus (de god van de vruchtbaarheid, wijn en plezier) te eren.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat