015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Boedapest

Boedapest, Hongarije

Bezoek de Hongaarse hoofdstad Boedapest, een indrukwekkende stad die bestaat uit twee delen: Boeda en Pest. Deze twee delen worden gescheiden door de Donau-rivier. Tot 1873 waren dit twee verschillende steden. In Pest ligt het centrum van de stad met het uitgaansleven. Ideaal dus voor een gezellig avondje uit onder vrienden of familie! Hou je eerder van rust? Bezoek dan het rustige deel Boeda, gelegen aan de overkant van de Donau. Wist je dat Boedapest ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ en ‘Parel aan de Donau’ wordt genoemd? Dit komt namelijk omdat een groot deel van de bezienswaardigheden van Boedapest op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Bezoek daarom zeker eens het indrukwekkende Hongaarse parlementsgebouw, de vele musea of een badhuis.

Top 3 hotels

Roombach Hotel Budapest Center ***

 • Gelegen in hartje Boedapest
 • Op 300 meter van het hotel ligt het Deák Ferenc plein
 • Binnen 230 meter bereikt u de ondergrondse tramverbindingen
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Parlament ****

 • Stijlvol boutique hotel in hartje Boedapest
 • Op wandelafstand van de Donau, het Parlement en de Sint-Stefanusbasiliek
 • Hotel met spa en sauna
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Nemzeti Budapest - MGallery ****

 • Gelegen in een historisch gebouw met stijlvolle kamers
 • Binnen 2 minuten wandelen bereikt u het metrostation
 • Diverse winkelcentra en restaurants in de buurt
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Boedapest volgens TripAdvisor.

Parlement Boedapest

Parlement

Hou je van architectuur? Bezoek dan zeker het Hongaars Parlementsgebouw (Orszaghaz). Dit is het Hongaarse icoon en één van de meest indrukwekkende gebouwen in de stad. Het gebouw is gelegen aan de oevers van de Donau. In dit gebouw zetelt het Hongaarse Huis van Afgevaardigden. Bovendien is dit parlement een mooi voorbeeld van de neogotische bouwstijl door de symmetrische façade en centrale koepel. Binnenin wordt de ene kant gebruikt voor politieke doeleinden en de andere kant voor toeristische rondleidingen. Bovendien kan je aan de binnen- en buitenkant 242 standbeelden terugvinden. Voor de binnenkant gebruikte men voornamelijk bladgoud, halfedelstenen en mozaïeken. Laat je zeker betoveren door dit mooie gebouw!

Vissersbastion

Vissersbastion

Het prachtige Vissersbastion (Halászbástya) van Boedapest werd rond de 19de eeuw gebouwd ter ere van het 1000-jarig jubileum van Hongarije. Het bastion was dus nooit echt bedoeld als verdediging van de stad. Dit mooie complex, gelegen op de Burchtheuvel, bestaat uit vele trappen, torens en bogen rondom een wit stenen plein. Neem je graag een mooie panoramafoto? Dan ben je hier op de juiste plaats! Dit bastion is namelijk gebouwd als een panoramaterras om uit te kijken op de stad. Het idee ervan was om een romantische burcht met uitkijk op de stad te bouwen.

Sint-Stefanusbasiliek

Sint-Stefanusbasiliek

De grootste kerk in Boedapest, dat is de Sint-Stefanusbasiliek. De bouw van deze kerk begon rond 1851. Met 96 meter is deze basiliek, samen met her parlementsgebouw, het hoogste gebouw van de stad. Dit zorgt meteen voor een reden om deze kerk te bezoeken: het uitzicht vanuit de koepel is namelijk fantastisch! Van hieruit heb je een prachtig panoramazicht over de daken en andere indrukwekkende gebouwen van de stad. Deze kerk bevindt zich op een leuk plein vlakbij de Donau-rivier aan de Pest-zijde van de stad. Ook vanbinnen is deze kerk zeer indrukwekkend. Bovendien ligt er in de kerk een belangrijke relikwie: de hand van koning Stefanus, de eerste koning van Hongarije (geboren in het jaar 975). Deze koning liet in ieder dorp of stad van het land een kerk bouwen en wordt gezien als de grondlegger van het christelijke Hongarije.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat