015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Chicago

Chicago, Verenigde Staten van Amerika

Een harmonieuze mix van tegenstellingen, dat is Chicago. Om elke hoek van de stad vind je groen, van charmante buurtparken tot zandstranden met uitzicht op de skyline. In het hart van de stad liggen het Millennium Park en het Grant Park. In deze twee parken vind je mooie tuinen, culturele instellingen, iconische openbare kunst en populaire evenementen. Wat Chicago vooral uniek maakt, is de diversiteit aan buurten. Ongeveer 77 verschillende gemeenschappen vertegenwoordigen een breed scala aan mensen, culturen en ervaringen. In deze stad kom je helemaal in het ritme van de blues en jazz. Proef van de wereldkeuken in Rogers Park of langs de bruisende Riverwalk. Verder kan je in Pilsen kleurrijke straatkunst bewonderen. Hou je van shoppen? Bezoek dan zeker de Michigan Avenue, ook wel de Magnificent Mile genoemd. In de buurt van Chicago ligt de Great Lakes Region, met schilderachtige landschappen, idyllische stadjes en diepe wouden.

Top 3 hotels

The Allegro Royal Sonesta Hotel Chicago Loop ****

 • Milieuvriendelijk boutique hotel
 • Gelegen op 5 minuten wandelen van State Street en Grant Park
 • Op wandelafstand bereik je het shopping-district
 • Inclusief ontbijt

Club Quarters Hotel Central Loop ****

 • Gelegen in hartje Chicago
 • Op 2 minuten wandelen bereik je de Chicago Board of Trade
 • Bezoek de Magnificent Mile op 2,2 kilometer van het hotel
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Saint Clair – Magnificent Mile ****

 • Historisch hotel in Europese stijl
 • Op 3 kilometer gelegen van het Shedd Aquarium
 • Op 15 minuten wandelen bereik je de Navy Pier
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Chicago volgens TripAdvisor.

Millennium Park

Millennium Park

Bezoek tijdens je citytrip het Millennium Park van Chicago. In dit park komt de lokale bevolking vaak om te ontspannen. Dit park is vooral bekend om de Cloud Gate op AT&T (ookwel bekend als ‘The Bean’). Het beeldhouwwerk Cloud Gate is ontworpen door de kunstenaar Anish Kapoor en vormt hiermee het middelpunt van het AT&T Plaza in het park. Dit kunstwerk kreeg als bijnaam ‘The Bean’ vanwege zijn vorm. Deze vorm moet namelijk vloeibaar kwik voorstellen. Dichtbij dit kunstwerk ligt ook nog de interactieve Crown Fontein. Aan deze fontein kan je goed van het water genieten bij warme dagen.

Chicago Riverwalk

Een bezoek aan de Chicago River mag zeker niet ontbreken! Deze rivier, die uitmondt in het Lake Michigan, stroomt dwars door de stad heen. Op de Chicago Riverwalk kan je heerlijk genieten langs de rivier, waar iedereen buiten een hapje en een drankje kan nemen. Bovendien vind je op deze rivier vele rondvaartboten en watertaxi’s. Verder kan je ook genieten van de prachtige (hoogbouw)architectuur van de stad. Zo vind je er ook iconische gebouwen zoals de nieuwe Apple Store. Verder wandel je langs vele parkjes, fonteinen en eetgelegenheden.

Magnificent Mile

Magnificent Mile

Ga op verkenning in de bekende wijk Magnificent Mile en ontdek de bekende winkelketens, dure kledingmerken, luxe hotels en de hoogste wolkenkrabbers. Naast winkels bezit deze wijk ook architectonische hoogtepunten zoals de Michigan Avenue Bridge, de Water Tower en de Fourth Presbyterian Church.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat