015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Kopenhagen

Kopenhagen, Denemarken

Bezoek Kopenhagen, de gezellige hoofdstad van Denemarken. Ga tijdens je citytrip op zoek naar Deense gezelligheid – ofwel ‘hygge’ – in een hip café in de wijk Vesterbro, tijdens een picknick in de kasteeltuinen van Slot Rosenborg of tussen de marktkraampjes op Refshaleøen. Tijdens deze citytrip mag een bezoek aan de gekleurde huisjes in Nyhavn en het beeld van de Kleine Zeemeermin zeker niet ontbreken. De kleurrijke wijk rondom Nyhavn is namelijk de ideale plaats voor een mooie stadsfoto met je vrienden of familie! Hou je van pretparken? Bezoek dan zeker het attractiepark Tivoli! Proef ook het Deense smørrebrød, lekkere broodjes gecombineerd met beleg zoals vlees, vis, kaas, saus, rauwkost of andere versieringen zoals eetbare bloemen en kruiden. Het is niet alleen lekker, maar ziet er ook mooi uit! Zeker een culinaire aanrader dus!

 

Top 3 hotels

Andersen Boutique Hotel ****

 • Boutique hotel gelegen in de trendy wijk Vesterbro
 • Mogelijkheid tot fietsverhuur om de stad te verkennen
 • Gelegen op 7 minuten wandelen van het pretpark Tivoli
 • Ontbijt inbegrepen

Absalon Hotel ****

 • Familiaal hotel gelegen in de wijk Vesterbro
 • Comfortabele en kleurrijke hotelkamers
 • In de buurt van de wijk Kødbyen (Vleesverpakkersbuurt)
 • Ontbijt inbegrepen

Ibsens Hotel ***

 • Boutique hotel gelegen in de buurt van de aangename Nansengade wijk
 • Binnen enkele minuten wandelen bereikt u de Botanische Tuinen
 • In de buurt van de Orstedsparken en het Rosenborg Slot
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Kopenhagen volgens TripAdvisor.

Nyhavn

Nyhavn

Hou je van kleur? Bezoek dan zeker de kleurrijke koopmanshuizen van Nyhavn (betekenis: nieuwe haven). Nyhavn werd in de 17de eeuw gebouwd en gegraven als een kanaal in opdracht van koning Christian IV, die toen over Denemarken en Noorwegen regeerde. Dit kanaal verbond Kopenhagen met de zee. De beide kanten van het water ontwikkelden zich apart. Aan de ene kant kwamen koopmanshuizen, aan de andere werd het een plek met bars en cafés en de vele zeemannen die er hun vertier zochten. Uiteindelijk verdween het zeemansvertier en bleven de huizen. Verder woonde de bekende sprookjesschrijver Hans Christian Andersen er op nummer 67.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot

Bezoek tijdens je citytrip in Kopenhagen het Rosenborg Slot, dat werd gebouwd aan het begin van de 17de eeuw onder leiding van koning Christian IV. Dit kasteel was vroeger zijn zomerverblijf op het platteland, net buiten Kopenhagen. Tegenwoordig is het een museum dat behoort tot één van de populairste attracties in de stad. In de schatkamer van dit paleis vind je vele kroonjuwelen, waaronder ook de kroon van koning Christiaan IV. Verder kan je er door vele rijk versierde kamers lopen, zoals de Marmeren Hal, de Lange Zaal en de Koningszaal. Bezoek ook zeker de uitgestrekte paleistuinen, het fontein en het standbeeld van de voormalige koning.

Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin

Hou je van sprookjes? Bezoek dan zeker de Kleine Zeemeermin (Lille Havfrue) in Nyhavn. Het beeld werd gebouwd door Edvard Eriksen, in opdracht van Carl Jakobsen (oprichter van de Carlsberg Brouwerijen). Hans Christian Andersen is de uitvinder van dit sprookje. In dit sprookje redt de zeemeermin het leven van een prins tijdens een schipbreuk. Ze moest vervolgens haar mooie stem en vissenstaart opgeven om met hem te kunnen trouwen. Rond 1909 zag Jakobsen een uitvoering van dit verhaal door het Koninklijk Deens Ballet. Omdat hij zo gefascineerd was door het verhaal, besloot hij een beeldje van de zeemeermin te schenken aan de stad Kopenhagen. Sinds 1913 is dit beeldje hét symbool van de stad.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat