015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Krakau

Krakau, Polen

Bezoek Krakau, een belangrijke stad van Polen, die tot 1609 de hoofdstad van Polen was. Tegenwoordig is dit de tweede grootste stad van het land. Krakau ligt aan de Wisla-rivier waardoor de stad ooit ontstond. De stad ligt namelijk op de Wawelheuvel die een kruispunt is van verschillende handelswegen. In Krakau kan je verschillende bezienswaardigheden terugvinden. Zo heeft de binnenstad veel prachtige kerken, stadspaleizen, koopmanshuizen en andere gebouwen. In de buurt Kazimierz staan de kerken naast de synagoges en interessante musea over thema’s zoals de joodse geschiedenis. Aan de overkant van de rivier vind je bezienswaardigheden die de Tweede Wereldoorlog gedenken. Hier vind je bijvoorbeeld het oude joodse getto en het museum in de fabriek van Oskar Schindler. Net buiten Krakau vind je wereldberoemde trekpleisters zoals de zoutmijnen in Wieliczka en het indrukwekkende museum-concentratiekamp Auschwitz Birkenau.

 

Top 3 hotels

Puro Kraków Kazimierz ****

 • Gelegen in hartje Krakau
 • Gelegen op 1 kilometer van de Schindlerfabriek en het Kasteel van Wawel
 • Mogelijkheid om fiets te huren
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Rezydent ***

 • Middeleeuws hotel met prachtige fresco’s
 • Gelegen in het hart van de oude binnenstad
 • Gelegen op wandelafstand van het Kasteel van Wawel
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Europejski ***

 • Kamers ingericht in authentieke stijl
 • Gelegen in hartje Krakau
 • Op 5 minuten wandelen bereikt u het winkelcentrum Galeria Krakowska
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Krakau volgens TripAdvisor.

Grote Markt van Rynek Glowny

Grote Markt van Rynek Glowny

Neem een duik in de geschiedenis van Krakau en bezoek de Grote Markt (Rynek in het Pools). Sinds 1257 is deze markt het middelpunt van het dagelijkse leven in Krakau. Vroeger was dit de plek waar koningen werden gehuldigd, maar waar ook demonstraties en executies gebeurden. Rondom dit plein vind je vele restaurants, bars en terrassen. Verder vind je er verschillende musea en historische bezienswaardigheden zoals de Lakenhal, Raadhuistoren, Mariakerk, St. Wojciechkerk en het Adam Mickiewicz standbeeld. Vooral de Lakenhal is een merkwaardig gebouw door de gouden koepels en versierde sluitstenen.

Stare Miasto

Stare Miasto

Ben je een liefhebber van architectuur en cultuur? Bezoek dan zeker het oude stadscentrum, Stare Miasto van Krakau. Dit centrum stamt uit de 13de eeuw. Veel gebouwen in Krakau overleefden de Tweede Wereldoorlog. Stare Miasto (Oude Stad) is daar het bewijs van. Hier vind je veel bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Wawel en het park Planty. Het kloppend hart van deze wijk is Rynek Glowny, Europa’s grootste middeleeuwse marktplein. Verder vind je er vele restaurants en bars waar je gezellig iets kan eten of drinken.

Auschwitz

Auschwitz

Een van de meest indrukwekkende aandenkens aan de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog, is het concentratiekamp Auschwitz. Deze plek ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanuit Krakau. Auschwitz staat voor de hele wereld als symbool voor de Holocaust, oorlog, terreur en genocide. Hier vonden meer dan een miljoen mensen, meestal joden, op verschrikkelijke wijze de dood. In 1940 werd dit kamp door de Duitse nazi’s opgericht op het gebied van het door hen bezette Auschwitz. Auschwitz is een verzamelnaam voor meerdere concentratie- en vernietigingskampen. Tegenwoordig is dit een belangrijk monument voor mensen die meer willen weten over de Holocaust, de Tweede Wereldoorlog of voor mensen die de slachtoffers en de oorlog willen herdenken. Verder is dit museum ook opgericht voor onder andere wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat