015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Reykjavik

Reykjavik, IJsland

Bezoek Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld. Bovendien is dit ook de enige echte stad van IJsland. Deze prachtige IJslandse hoofdstad vind je terug tussen de indrukwekkende Esja berg en de mooie Faxaflóibaai. Reykjavik is een moderne stad met een gezellig centrum waar je goed kan eten, uitgaan en shoppen. Je kan bijna overal te voet naartoe wandelen doordat het centrum niet zo heel groot is. Ideaal dus als je graag wandelt! Ooit was Reykjavik een klein vissersdorpje. Deze stad ligt aan de zee en wordt omgeven door ruige natuur. Verder is IJsland ideaal om walvissen te spotten of een bezoek te brengen aan de thermen van de Blue Lagoon. Maak je liever een rondreis door IJsland? Begin dan zeker met Reykjavik, want deze stad is een uitstekende uitvalsbasis voor het begin van jouw prachtige rondreis zoals bijvoorbeeld de Golden Circle!

 

Top 3 hotels

Grandi by Center Hotels ****

 • Gelegen in hartje Reykjavik
 • Gelegen op wandelafstand van de kerk Hallgrímskirkja
 • Op ongeveer 2 kilometer gelegen van het beroemde Solfar Sun Voyager-beeld
 • Ontbijt inbegrepen

Center Hotels Laugavegur ****

 • Moderne kamers gelegen op 1,2 kilometer van het centrum
 • Op minder dan 3 kilometer bereikt u het geothermische strand Nauthólsvík
 • Populaire bezienswaardigheden in de buurt zoals het Perlan-museum
 • Ontbijt inbegrepen

Center Hotels Klopp ***

 • Kamers ingericht in moderne Scandinavische stijl
 • Vlakbij de belangrijkste winkelstraat Laugavegur
 • Vele kamers bieden uitzicht over de baai en nabijgelegen bergen
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Reykjavik volgens TripAdvisor.

Hallgrimskirkja

Hallgrimskirkja

Bezoek zeker de Hallgrimskirkja kerk als je van architectuur houdt. Deze kerk werd gebouwd tussen 1945 en 1986. Dit is de grootste kerk van Reykjavik en het hoogste gebouw van IJsland. De architect Guðjón Samúelsson heeft zich laten inspireren door de basaltpartijen uit het landschap die te vinden zijn in IJsland. Deze kerk is 74,5 meter hoog en het bekendste symbool van de stad door de zichtbare ligging vanuit de hele stad. Beklim ook zeker de toren voor een mooi uitzicht over het Reykjavik centrum. Van hieruit kan je namelijk goed zien hoe kleurrijk deze hoofdstad is. Bij heel helder weer zou je zelfs Groenland en Amerika kunnen zien liggen vanuit de verte.

Perlan museum

Hou je van musea? Bezoek dan het Perlan museum van Reykjavik. Dit gebouw bestaat uit zes tanks. Vijf van deze tanks bevatten verwarmd water voor de stad die door geothermie worden verwarmd. De zesde tank is omgebouwd tot het Perlan museum. In dit museum ga je als het ware op reis door de unieke landschappen en natuurverschijnselen van IJsland. Verder heeft dit museum een replica van een ijsgrot, en is er een natuurtentoonstelling te zien met opgezette dieren. Hier vind je uitleg over het ontstaan van het vulkanische landschap (zoals een lavashow) en gletsjers. Bovenop de tanks van het platform heb je een mooi uitzicht over de stad, waar je geweldige panoramafoto’s kan maken.

Blue Lagoon

Kom helemaal tot rust in de Blue Lagoon van Reykjavik. Deze bekendste warmwaterbron van IJsland is sinds 1992 een luxueus spa complex dat midden in een lavaveld ligt. De prachtig blauwe kleur van het water met de stoom, steekt mooi af tegen de donkere achtergronden van de lavavelden en het groene mos. Het water krijgt deze mooie kleur door de hoge temperaturen en de aanwezigheid van blauwvieren, sulfer en mineralen. Deze Blue Lagoon is geen natuurverschijnsel, maar aangemaakt door de mens. Deze geothermische spa is tegenwoordig heel populair geworden.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat