015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Cruises

Wat is cruisen?

Ga je op cruise, dan kan je genieten van het beste van twee werelden. Je geniet van de kwaliteit en het comfort van een luxueus hotel terwijl je een rondreis maakt langs verschillende bestemmingen. Uitpakken hoef je maar één keer te doen. Geen gesjouw met koffers. Niet herhaaldelijk in- en uitchecken en geen onderbrekingen in het plezier!

Aan boord geniet je van de luxe van de Cruiseschepen: maaltijden in volpension, zwembaden, kinder- en tienerclubs, uitgebreid animatieprogramma zowel overdag als ‘s avonds, fitness & spa, casino, …

Op het vasteland kan je elke keer weer op ontdekking gaan met het uitgebreide aanbod aan excursies. Liever zelfstandig op avontuur? Alles kan, het is tenslotte jouw vakantie.

De vloot van MSC Cruises bevat 16 van de modernste schepen op de zee, die reizigers rondvaren in de tijdloze elegantie van de Middellandse Zee. Maar dat is nog maar het begin. MSC Cruises kijkt altijd naar de toekomst met een vloot die voortdurend verder ontwikkelt en in de loop der jaren trots nieuwe schepen toevoegt die voorzien zijn van spitstechnologie.

Eén geheel

Elk van de schepen van MSC combineert vernieuwing, elegantie en spitstechnologie tot één geheel!

Uw droomcruise

Exploreer de mooiste bestemmingen ter wereld dankzij onze grote keuze aan routes. Vertrek vlakbij je thuis of aan het andere eind van de wereld met MSC Grand Voyages

At your service

Kies voor MSC Yacht Club, een cruise-ervaring met ongekende luxe. Compleet met prioritair vertrek en aankomst, somptueuze suites met steward en toegewijde conciërge.

Waar wacht je nog op? Boek nu jouw droomcruise tussen het uitgebreide gamma routes rond de aardbol!

4 redenen om je cruise bij Het Reishuis te boeken

 • Prijs/kwaliteit zoeken we steeds de beste oplossing
 • Advies op basis van up-to-date informatie, eigen ervaring en klanten
 • Jouw reis wordt geheel afgestemd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren
 • Een vast aanspreekpunt en deskundige service

Ons aanbod

Bij het maken van een cruise denken de meeste mensen al snel aan het Caribisch gebied. Varen langs tropische (privé) eilanden en koloniale steden doe je hier. En dat allemaal met de zon die het hele jaar door schijnt. Ideaal voor wie in de wintermaanden op vakantie wil.

Ook op de Middellandse Zee is het maken van een cruise populair. Lekker dicht bij huis en de kans om meerdere wereldsteden in een reis te bezoeken. Barcelona, Venetië en Athene bijvoorbeeld.

Maar wist je dat je ook een cruise langs de Noorse Fjorden kunt maken? Terwijl je op het bovendek staat is het uitzicht op de diepblauwe baaien en de hoge bergtoppen onvergetelijk. Houd de camera maar gereed.

Meest gestelde vragen over cruisen

Wat is inbegrepen?

Bij een cruise zijn volgende zaken meestal altijd inbegrepen:

 1. Hut aan boord.
 2. De reis van de ene naar de andere haven volgens de cruise-route.
 3. Vervoer aan wal in geval van anker plaats.
 4. Vrijwel alle maaltijden.
 5. Entertainment aan boord.
 6. Nachtclub & shows.
 7. Activiteiten aan boord (voor sommige activiteiten betaalt u een toeslag).

Wat is niet inbegrepen?

Er zijn afhankelijk van de rederij de volgende mogelijke bijkomende kosten:

 1. Drankjes aan boord. U kunt dit bij verschillende cruise maatschappijen afkopen met een dranken pakket.
 2. Landexcursies. Geboekt voorafgaande aan vertrek of aan boord, maar deze zijn vrijwel nooit ( m.u.v. enkele rederijen ) bij de reissom van de cruise inbegrepen.
 3. Eventuele kinderoppas/babysit.
 4. Kosten van persoonlijke aard ( aankoop souvenirs etc. )

Welke kleding moet ik mee?

U pakt uw koffer alsof u op vakantie gaat naar een resort op Tenerife of Aruba, tenminste als u gaat cruisen in een warm gebied. Reist u naar frissere bestemmingen, kleed u zich dan in laagjes en vergeet niet een windjack en fleece mee te nemen.

Overdag is de dresscode “casual”. Afhankelijk van de rederij is `s avonds “tenue de ville” gebruikelijk (denk: sportief, netjes) en op speciale avonden, zoals tijdens het “Captains dinner”, is voor heren een donker pak en voor dames een avondjurk gebruikelijk. Het aantal formele avonden is afhankelijk van de cruisemaatschappij.

Kan ik roken aan boord?

In publieke ruimtes en de restaurants is het over het algemeen rookvrij. Afhankelijk van de rederij en het schip zijn er speciale ruimtes en zones waar gerookt mag worden.

Is er WiFi aan boord en ben ik aan boord ook "online"?

Tijdens een cruise kunt u, afhankelijk van het gebied waar u uw cruise maakt, gewoon gebruik blijven maken van uw mobiele telefoon; hou hierbij wel rekening met eventuele “roaming-kosten”. Tegenwoordig beschikken veel schepen over een internetcafé-achtige ruimte waar u op internet kunt en uw mail kan checken, dit is niet altijd gratis. Ook hebben meer en meer schepen Wi-Fi aan boord; de snelheid en kosten hiervan verschillen per cruisemaatschappij. 

Ik ben snel zeeziek; dan is een cruise toch niets voor mij?

Oh jawel hoor! De schepen van tegenwoordig, zijn uitgerust met alle mogelijke snufjes om geruisloze vaart te bevorderen. Natuurlijk komt het zo af en toe eens voor dat de weersomstandigheden merkbaar zijn aan boord van een cruiseschip, maar dat is eerder uitzondering dan regelmaat. Cruisemaatschappijen bevaren de verschillende vaargebieden namelijk meestal in de periodes dat het rustige vaarwateren heeft.
Er zijn tegen zeeziekte ook tabletten in te nemen of speciale pleisters te gebruiken. Vergeet echter niet dat bij meeste cruises het schip `s ochtends vroeg in de haven aankomt en de hele dag aan de kade of voor anker ligt, terwijl u aan land bent voor bijv. een walexcursie, en pas `s avonds weer vertrekt naar de volgende bestemming.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking