015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Noord-Indië en Rajasthan

Rondreizen
Naam*
E-mail*
Telefoon*
Uw boodschap*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

562

Waarom bij Het Reishuis boeken?

 • Geen gedoe, wij geven de beste prijs
 • Wij zijn steeds beschikbaar voor u
 • Zelf samengestelde reizen mogelijk
 • Leuke kortingen en extra's

Noord-Indië en Rajasthan

0
 • 14 nachten, 16 dagen
 • Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Deogarh, Jaipur, Agra, Delhi
 • Rondreis met Engelssprekende lokale gids
 • Overnachtingen in haveli's en charmehotels

Reisprogramma

 

Dag 1 : Brussel  Delhi

Vertrek vanuit Brussel naar Delhi.

Dag 2 : Delhi  Mandawa (o-m-a)

Bij aankomst onthaal door de correspondent en transfer naar Mandawa, gelegen in de Shekavati streek. Bij aankomst op de bestemming, installatie in hotel Alsisar of Mandawa Castle (charme). De rest van de dag heb je vrij.

Dag 3 : Mandawa (o-m-a)

In de voormiddag bezoek aan de stad, bekend om haar mooie haveli’s, rijke koopmanshuizen met fraai gedecoreerde gevels, dikke muren en kleine ramen om de warmte buiten te houden in het droge en warme woestijnklimaat. Deze patriciërshuizen bevatten dikwijls fresco’s met mooie jachtscènes, religieuze dansen en mythologische voorstellingen uit het hindoeïsme. Vrije namiddag.

Dag 4 : Mandawa Bikaner (o-m-a)

De vierde dag begint met een vroeg vertrek naar Bikaner, één van de belangrijkste plaatsen in de uitgestrekte Tharwoestijn. Deze plek is bekend omwille van haar rode zandstenen haveli’s en geldt als het centrum van de late Indiase kunst. Bij aankomst neemt u eerst uw intrek in hotel Heritage Resort***+. Na de lunch is er een bezoek aan het Junagarh Fort, een indrukwekkende citadel uit 1485 met o.m. de toonzaal, de wapenzaal, de spiegelzaal en de 16de- en 17de-eeuwse schilderijencollectie. Aan het einde van de dag staat er ook nog een bezoek aan de rattentempel van Deshnoke gepland.

Dag 5 : Bikaner Jaisalmer (o-m-a)

Vertrek naar Jaisalmer, een vrij lange rit langs de rand van de Tharwoestijn. Diverse stops en lunch onderweg in een lokaal restaurant. Het silhouet van de stad Jaisalmer is al van ver herkenbaar en lijkt wel uit een sprookje van duizend en één nacht te komen. Aankomst in de namiddag en installatie in hotel Rang Mahal**** of Killa Bhawan**** of Welcomeheritage Mandir Palace****. Bij zonsondergang bezoek aan de cenotafen: de graven van de Maharadja’s.

Dag 6 : Jaisalmer (o-m-a)

In Jaisalmer maakt u kennis met het indrukwekkende Fort, zijn fraaie Jaïn-tempels en het paleizencomplex, omgeven door een 5 km lange vestingmuur waarin 99 halfronde bastiontorens zijn gebouwd. U wandelt door de oude stad met haar fraai beschilderde haveli’s met balkons uit de 18de eeuw. Daarna volgt een bezoek aan Gadisar, een klein kunstmatig meer omringd door tempels en paviljoenen. In de namiddag trekt u op excursie naar de Sam Dunes voor een tocht door de woestijn op de rug van een kameel.

Dag 7 : Jaisalmer Jodhpur (o-m-a)

Na het ontbijt rit door de Tharwoestijn naar Jodhpur. Bij aankomst installatie in hotel Zone by Park**** of Haveli Inn Pal***. Lunch in het hotel en daarna bezoek aan het indrukwekkende Mehrangarh Fort (1459), dat vanop een rots de stad domineert. Het is een doolhof van fijn versierde gangen die uitgeven op het kanonnenterras en verschillende zalen met elkaar verbindt. U bezoekt ook het witmarmeren mausoleum van Jaswant Thada.

Dag 8 : Jodhpur Ranakpur Udaipur (o-m-a)

Op weg naar Udaipur, bezoek aan de marmeren Jaïn-tempels van Ranakpur, één van de grootste en belangrijkste Jaïnsites in India. De hoofdtempel, de Chaumukha, is een gigantisch heiligdom in marmer dat 29 zalen telt die rust op 1 444 verschillende pilaren. Na de lunch volgt er een rit door het Aravalli-gebergte naar Udaipur. Installatie in hotel Rajdarshan**** of Jagat Niwas Palace***.

Dag 9 : Udaipur (o-m-a)

Deze dag is gewijd aan de ontdekking van Udaipur, de meest romantische stad in Rajasthan. Udaipur wordt ook weleens de ‘Stad van de Dageraad’ genoemd. U bezoekt er de Jagdishtempel en het immense City Palace, een groots gebouw in graniet, marmer en mozaïek. Het geheel is verfraaid met witte balkons, versierde booggewelven en koepels, die de achthoekige torens bekronen. Na het middagmaal in het hotel en wat vrije tijd, volgt er in de late namiddag (als de waterstand het toelaat) nog een boottocht op het Piccholameer, dat o.m. gekend is door de ligging van het Lake Palace, midden in het meer.

Dag 10 : Udaipur Deogarh (o-m-a)

In de voormiddag rit naar Deogarh. Aankomst rond de middag in Deogarh en installatie in het fortachtige paleis Deogarh Mahal****. Vrije namiddag.

Dag 11 : Deogarh  Jaipur (o-m-a)

Na het ontbijt rit naar Jaipur, hoofdstad van Rajasthan en installatie in hotel Mandawa Haveli***+ of Alsisar Haveli*** of Shahpura House****. In de namiddag bezoek aan de marmeren Birla Mandir tempel waar je bij zonsondergang de avond Aarti (ceremonie) kunt bijwonen.

Dag 12 : Jaipur (o-m-a)

Ontbijt in het hotel en bezoek aan het Amber fort, een weelderig en indrukwekkend versterkt paleis van de rajpoet maharadja’s. De toegang tot het fort in roze zandsteen gebeurt per olifant of per jeep. Het paleis omvat een groot aantal audiëntiezalen, een tempel, privé vertrekken en een zaal met een wapencollectie. Het paleis geldt als een van de meest representatieve voorbeelden van de Moghol kunst en architectuur: een harmonieuze mengeling van hindoe en Arabische moslimcultuur. Na de middag bezoek aan de stad die de naam ‘Roze Stad’ meekreeg omwille van haar vele gebouwen, opgetrokken in roze zandsteen. U ziet onder meer het City Palace, het Paleis der Winden dat in feite slechts een rijk versierde gevel is die een aantal loggia’s heeft waar de vrouwen in de harem zicht hadden op wat er zich buiten het paleis afspeelde in de straten, die hen verboden werden. Daarna bezoek aan het buitengewone astronomisch astrologisch observatorium van Jantar Mantar.

Dag 13 : Jaipur  Fatehpur Sikri Agra (o-m-a)

Op weg naar Agra brengt u een bezoek aan de ‘dode stad’ Fatehpur Sikri, die enkele jaren na haar stichting verlaten werd door een gebrek aan drinkbaar water. Hoewel de stad gebouwd werd op het einde van de 16de eeuw, is ze nog volledig intact. Het rode bouwwerk is een prachtige combinatie van verschillende religieuze kunststromingen. In de loop van de namiddag arriveert u in Agra, waar u verblijft in hotel Clarks****.

Dag 14 : Agra  Delhi (o-m-a)

In de voormiddag bezoek aan de beroemde Taj Mahal, volledig vervaardigd in marmer en ingelegd in edelstenen, werd door keizer Shah Jahan opgericht ter nagedachtenis van zijn geliefde Mumtaz Mahal. De Taj wordt beschouwd als het meest extravagante monument dat uit liefde gebouwd werd. Het ligt in een mooie tuin met een lange waterpartij. Verder bezoek aan het Rode Fort, uitdrukking van de Moghol macht en synthese tussen de verfijnde Perzische kunst en de Indische architectuur. In de namiddag rit naar Delhi en installatie in hotel The Park****.

Dag 15 : Delhi (o-m-a)

Bezoek aan de hoogtepunten van Old en New Delhi met rit langs India Gate en de regeringsgebouwen, het grafmonument Humayun, … Middagmaal tijdens de bezoeken.

Dag 16 : Delhi  Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. 

Overnachtingen

Overnachtingen worden aangeboden in de voorgestelde hotels of soortgelijk. Indien je zelf een andere voorkeur hebt kan dit perfect.

Ook de route kan volledig à la carte aangepast worden naar jouw eigen wensen.

Reisdetails

Aantal dagen

 • 14 nachten, 16 dagen

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van volpension
 • Engelssprekende lokale gidsen
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers

Niet Inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Visumkosten
 • Eventuele verzekeringen

Prijs

 • Steeds op aanvraag, afhankelijk van uw voorkeuren

Sfeerbeelden

1 travellers are considering this tour right now!

Proceed Booking