015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Rondreis hoogtepunten Japan

Rondreizen
Naam*
E-mail*
Telefoon*
Uw boodschap*
* Ik ben akkoord met de Algemene voorwaarden.
Gelieve akkoord te gaan met onze voorwaarden.
Toevoegen aan wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

379

Waarom bij Het Reishuis boeken?

 • Geen gedoe, wij geven de beste prijs
 • Wij zijn steeds beschikbaar voor u
 • Zelf samengestelde reizen mogelijk
 • Leuke kortingen en extra's

Rondreis hoogtepunten Japan

0
 • 20 nachten, 22 dagen
 • Fukuoka, Nagasaki, Aso, Matsuyama, Kurashiki, Kyoto, Tokyo
 • Rondreis met Nederlandstalige en Engelssprekende lokale gidsen
 • Ontdek de unieke tradities, cultuur, parken en details van Japan

Reisprogramma

 

Dag 1 : Vertrek

De rondreis Japan begint met een vlucht naar Fukuoka. Dit is de grootste stad van het zuidelijke eiland Kyushu.

Dag 2 : Aankomst Fukuoka

Bij ons heeft Fukuoka, de grootste stad van het eiland Kyushu niet de uitstraling en bekendheid van steden zoals Osaka en Tokyo. Toch is deze stad de ideale stad om aan je groepsreis door Japan te beginnen. In Fukuoka verblijf je in het Comfort Inn Fukuoka Tenjin***.

Dag 3 : Fukuoka

Vandaag heb je een vrije dag. Je Nederlandssprekende reisbegeleider neemt de liefhebbers mee op een wandeling langs enkele pareltjes van hedendaagse architectuur zoals het IMS-gebouw Acros Fukuoka en Canal City. De Canal City is een futuristisch winkelcentrum met restaurants, hotels en één van de grootste bioscoopcomplexen van Japan. ’s Avonds kan je eten in één van de talrijke ‘yatai’, eettentjes die worden opgesteld langs de oevers van de rivier. Hier worden overheerlijke noedelgerechten geserveerd. Dit is een gezellige kennismaking met het echte Japan die je zeker niet mag missen!

Dag 4 : Fukuoka Karatsu Okawachiyama Huis ten Bosch Nagasaki

Vandaag ga je met de bus naar Nagasaki. Je volgt doorheen de route de grillige kustlijn van de Nakazee tot in Karatsu. Tussendoor kan je even uitstappen in het pijnbomenbos Niji-no-Matsubara. Van hieruit kan je te voet verder over het zandstrand naar het kasteel Karatsu-jo. In deze streek werd porselein vervaardigd dat wereldwijd bekend staat als Imari-porselein. De stad fungeerde echter enkel als doorvoerhaven voor aardewerk dat door Koreaanse slaven werd gemaakt in hoger gelegen bergdorpjes. Je maakt een uitgebreide stop in het dorpje Okawachiyama, waar je ruim de tijd hebt om rond te neuzen in de galerieën, te lunchen of even de bergflank op te lopen voor een mooi uitzicht over het dorp. Tijdens de route naar Nagasaki maak je ook nog een koffiestop in Huis ten Bosch, het Nederlandse themapark aan de baai van Omura. Tijdens je dagen in Nagasaki verblijf je in het Victoria Inn Nagasaki***.

Dag 5 : Nagasaki

Vandaag heb je een vrije dag. Tijdens een stadswandeling in Nagasaki ga je op zoek naar sporen die onze Nederlandse voorvaderen hier achterlieten. Rond het begin van de 17de eeuw werd Japan geregeerd door het shogunaat. Shogun Tokugawa Ieyasu voerde sakoku in. Hiermee werden de grenzen gesloten en kon niemand nog ongestraft het land binnenkomen of verlaten. Naast Chinezen bekwamen ook de Nederlanders een uitzondering op deze wet: vanaf 1641 had de VOC een handelspost op het kunstmatige eilandje Dejima. Toen er halfweg de 19de eeuw een einde kwam aan het isolement, waren het vooral Britten die neerstreken in enkele Japanse havensteden zoals Nagasaki, Kobe en Yokohama. Zij speelden een belangrijke rol in de industrialisering van het land. In Glover Garden leer je meer over deze periode in de Japanse geschiedenis, maar geniet je ook van prachtige uitzichten over de haven van Nagasaki.

Dag 6 : Nagasaki

Ook vandaag heb je een vrije dag. Met de tram raak je in 20 minuten naar Urakami. Hier werd op 9 augustus 1945 de ‘Fat Man’ gedropt. Deze atoombom sloeg in vlakbij de kathedraal van Urakami, in die tijd de grootste katholieke kerk van Japan. Ongeveer een derde van de bevolking liet daarbij het leven. Een bezoek aan het Vredesmuseum en het Vredespark laten steeds diepe indrukken na. Daarom is het misschien fijn om nadien even je gedachten te verzetten tijdens een boottocht op de baai van Nagasaki. Je kan eventueel ook op de ferry naar Io-jima stappen. Dit kleine eiland ligt op ongeveer 30 minuten varen van de haven. Je kan er wandelen, fietsen of uitwaaien op het strand.

Dag 7 : Nagasaki Unzen Amakusa Aso

Vandaag pak je je bagage in voor de rit naar Aso, de eerste van twee transferdagen waarbij je het eiland Kyushu van west (Nagasaki) naar oost (Usuki) doorkruist. Je rijdt door het oudste Nationaal Park van Japan, het Unzen-Amakusa Nationaal Park. ’s Ochtends rijd je over het Shimabara schiereiland, waar je even stopt in het plaatsje Unzen. Deze plaats is bekend om zijn warmwaterbronnen. Na de ferry-tocht kom je aan op de Amakusa-eilanden. Door de geïsoleerde ligging van deze (ongeveer) 120 eilandjes is dit een van de minst ontwikkelde gebieden van het land gebleven. Na de lunch kan je dolfijnen spotten voor de kust van het eiland Tsuji-Shima (afhankelijk van de weersomstandigheden). Nadien rijd je richting Aso langs de bruggenroute Amakusa Pearl Line. Je verblijft in het hotel Aso No Yu***.

Dag 8 : Aso Kurokawa Beppu Usuki

Vandaag verkennen we Aso, Kurokawa, Beppu en Usuki. De buitenkrater van de Aso-vulkaan is een van de grootste ter wereld. In oktober 2016 barstte de vulkaan uit. Vervolgens rijd je richting Beppu langs de Yamanami Highway. Onderweg is een koffiestop voorzien in of nabij het bergdorpje Kurokawa. Daarna maak je in Beppu nog een stop bij de Umi Jigoku of Zeehel. Het opborrelende water van deze bron is azuurblauw. Verder is er een indrukwekkende Japanse tuin rondom deze bron. Je verblijfshotel in Usuki is het Credo Hotel Usuki**.

Dag 9 : Usuki Yawatahama Matsuyama

’s Ochtends bezoek je de seki-butsu. Dit is een collectie van meer dan 60 stenen Boeddhabeelden, uitgehouwen in de flanken van een afgelegen ravijn. Rond de middag steek je met de ferry over naar Shikoku. In de namiddag kom je dan met de ferry aan in Yawatahama, een vissersplaatsje aan de westkust van het eiland. Nadien brengt de bus je naar het hotel in het centrum van Matsuyama. Je hotel in Matsuyama is het Tokyu REI Matsuyama***.

Dag 10 : Matsuyama

Vandaag heb je een vrije dag om Matsuyama te verkennen. De skyline van deze stad wordt gedomineerd door het centraal gelegen kasteel. Met een kabelbaan kan je de top van de heuvel bereiken. Hier kan je een bezoek brengen aan het kasteel. In dit kasteel krijg je door de authentieke interieurs, collecties kleding en wapentuig, een goed inzicht van hoe het er in feodaal Japan aan toeging. Bezoek ook zeker Dogo Onsen, de oudste bronnen van het land met een geschiedenis van meer dan 1 000 jaar. Het huidige badhuis is meer dan 100 jaar oud en heeft baden die exclusief zijn voorbehouden voor leden van de keizerlijke familie. Bezoek nadien ook de Ishite-ji tempel, nummer 51 van de henro, de 88-tempelroute.

Dag 11 : Matsuyama  Onomichi Tomo-no-Ura Kurashiki

Ongeveer 20 jaar geleden was Shikoku enkel te bereiken per boot of vliegtuig. De afgelopen jaren werden er drie brugverbindingen aangelegd. Je rijdt over de Shimanami-highway, de meest westelijke verbinding, die loopt over negen verschillende eilandjes. In Onomichi maak je een stop. Dit is het eindpunt van de bruggenroute. Hier bezoek je de tempel Senko-ji. Deze tempel ligt op een heuveltop boven het stadje. Onderweg richting Kurashiki maak je een stop in Tomo-no-Ura. Dit is een prachtig vissersdorpje aan de kusten van de Japanse Binnenzee. Je overnacht in het Green Rich Hotel Kurashiki Ekimae***.

Dag 12 : Kurashiki

Vandaag heb je een vrije dag. Je kan optioneel met een lokale trein naar Soja, om daar een fiets te huren en de Kibi-vlakte te verkennen. De fietsroute leidt onder andere door rijstvelden, langs riviertjes en rond grafheuvels. Je bent hier letterlijk en figuurlijk op het platteland, in een land dat voor meer dan 80 % uit bergen bestaat! De afstand tussen Soja en Kibitsu-jinja is ongeveer 15 kilometer.

Dag 13 : Kurashiki/ Excursie Hiroshima

Ook vandaag heb je een vrije dag. Centraal in Kurashiki vind je de centrale kanaalzone Bikan. Bezoek zeker het Ohara Museum of Art, of het Kurashiki Museum of Folkcrafts. Verder is ook het Japan Rural Toy Museum zeker een bezoekje waard. Je kan eventueel met de trein naar Okayama, waar je de Koraku-en tuin kan bezoeken. Hier is een landschapstuin die als één van de drie mooiste tuinen van het land wordt beschouwd. Vandaag kan je ook mee op excursie naar het heilige eiland Miya-jima en de vredesstad Hiroshima.

Dag 14 : Kurashiki  Himeji Kyoto

Vandaag bezoek je de oude hoofdstad Kyoto. In Bizen neem je de snelweg richting Himeji. Hier kan je Shirasagi-jo, het witte Reigerskasteel bezoeken. Dit is één van de enige kastelen dat nog in originele staat is bewaard gebleven. Rond het einde van de 19de eeuw werden namelijk veel kastelen vernield door de keizerlijke troepen. Bij dit kasteel ligt een prachtige Japanse tuin. In Himeji ga je via de snelweg dwars door de Kansai-regio richting Kyoto. ’s Avonds verblijf je in het Kyoto Tower Hotel***.

Dag 15 : Kyoto

Vandaag verblijf je tijdens je vrije dag in Kyoto. Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van je rondreis door Japan. Je brengt hier drie volle dagen door, dus heb je ook de kans om de platgetreden paden te verlaten en het ‘echte’ Kyoto te verkennen. Op de eerste dag in Kyoto kan je een optionele stadstour per bus maken. Ben je een liefhebber van ‘Manga’? Bezoek dan zeker het Manga Museum!

Dag 16 : Kyoto

Tijdens je tweede vrije dag in Kyoto kan je in de Higashiyama (oostelijke bergen) de grootste concentratie van tempels en heiligdommen van de stad vinden. Je kan je route starten bij de Kiyomizu-dera, de Tempel van het Zuivere Water. Van hieruit ga je te voet verder door de zogenaamde ‘theepotwijk’. Hier is het altijd gezellig druk, met veel vriendelijke lachende geisha’s. ’s Avonds kan je eten in één van de vele restaurants, aan de oever van de Kamo-rivier.

Dag 17 : Kyoto/ Excursie Nara

Tijdens deze vrije dag kan je optioneel met de trein naar Nara gaan. Bezoek in Nara de tempels en schrijnen die worden beschouwd als ‘de wieg van de Japanse cultuur’. Deze stad was trouwens nog, voor Kyoto, de hoofdstad van Japan (van het jaar 710 tot 794). Dit was een periode waarin heel wat Chinese invloeden via Korea overwaaiden. Dit merk je vooral aan het stratenplan dat gebaseerd is op dat van de oude Chinese hoofdstad Xi’an en aan de vele boeddhistische tempels in en rond de stad. In het stadspark vind je enkele van Japans belangrijkste historische bouwwerken terug zoals de Todai-ji tempel, het shintoïstisch heiligdom Kasuga Taisha, en de Kofuku-ji tempel met twee elegante pagodes op de tempelgronden.

Dag 18 : Kyoto Tokyo

Vandaag ga je naar Tokyo met een zogenaamde highway-bus. De rit duurt ongeveer acht uur. Neem de Shikansen, waarbij er voor jou een stoel op de snelste trein (Nozomi Super Express) kan gereserveerd worden. Bovendien wordt je bagage met de expresspost naar je hotel in Tokyo gestuurd. Rond half tien ’s ochtends vertrek je vanuit Kyoto en kom je nog voor de middag in Tokyo aan. Nadien staat een assistent(e) je op te wachten aan het station van Tokyo om je naar het hotel te brengen. Tijdens je laatste dagen in Tokyo verblijf je in het hotel Villa Fontaine Ueno***.

Dag 19 : Tokyo

Op deze dag heb je vrij. Bezoek Tokyo: de enige plek om een rondreis langs de hoogtepunten van Japan te eindigen. Je kan vandaag een tocht maken langs de belangrijkste stadscentra. Bezoek zeker de wolkenkrabbers van de kantorenwijk Shinjuku en de trendsettende fashionista’s langs de boulevard Omotesando in Harajuku.

Dag 20 : Tokyo

Ook vandaag heb je een vrije dag. In de Ryogoku-wijk kan je met geluk (afhankelijk van het wedstrijdschema) een bezoek brengen aan een sumo-beya, een trainingszaal voor sumoworstelaars. Loop naar Asakusa over de promenade langs de Sumida-rivier voor een glimp van het oude Edo. Drink nadien een lekkere koffie in de schaduw van de oude Senso-ji tempel. Vanaf Asakusa kan je met de ‘waterbus’ naar het futuristische eiland Odaiba in de baai van Tokyo.

Dag 21 : Vertrek Tokyo

Vandaag gaan we naar de luchthaven van Tokyo, maar eerst mag je nog een vrije ochtend in de stad doorbrengen. Het Tokyo National Museum is zeker een must. Loop na je bezoek aan de ‘Honkan’ (hoofdgebouw) ook nog eens naar de ‘Horyu-ji-kan’. Dit is de oudste tempel van Japan en staat in de buurt van Nara. Houd je van Japanse tekenfilms en animatiefilms? Bezoek dan zeker de wijk Akihabara: hét centrum van de anime, manga of game-cultuur. In de middag vlieg je terug huiswaarts.

Dag 22 : Aankomst België

Vandaag zit de reis er helemaal op en heb je mooie ervaringen en herinneringen opgedaan aan Japan.

Overnachtingen

Overnachtingen worden aangeboden in de voorgestelde hotels of soortgelijk. Indien je zelf een andere voorkeur hebt kan dit perfect.

Ook de route kan volledig à la carte aangepast worden naar jouw eigen wensen.

Reisdetails

Aantal dagen

 • 20 nachten, 22 dagen

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt
 • Nederlandstalige en Engelssprekende lokale gidsen
 • Alle bezoeken en transfers

Niet Inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Visumkosten
 • Eventuele verzekeringen

Prijs

 • Steeds op aanvraag, afhankelijk van uw voorkeuren

Sfeerbeelden

1 bezoekers zijn deze reis nu aan het overwegen!