015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Argentinië

Het Reishuis»Bestemmingen»Argentinië

Argentinië

Ben jij op zoek naar een land vol passie, superlatieven en contrasten? Bezoek dan zeker Argentinië, het land dat je altijd zal bijblijven! Fanatiek voetbal, sappige steaks, de tango, gletsjers en bergpieken. Deze zaken behoren allemaal tot het vrolijke Argentinië. Bezoek zeker Buenos Aires, de hoofdstad van het land waar je de tango kan dansen in gezellige cafés. Hou je van wijn? Bezoek dan de gezellige wijnstad Mendoza.

Laat bij de kolossale Iguazu Falls je hart overslaan terwijl je geniet van dit indrukwekkende natuurfenomeen. Voor boekenliefhebbers is het Ateneo Grand Splendid een echt paradijs. Het gebouw opende in 1919 als theater in de Recoleta-wijk in Buenos Aires, maar werd nadien in 2000 omgetoverd tot een van de mooiste boekenwinkels ter wereld.

Nog een leuk weetje: Argentinië is een van de grootste landen ter wereld. Dit land is uitgestrekt over delen van de Andes, enorme gletsjermeren en de droge Pampavlaktes, waar gaucho’s rondstruinen met koeien. Bereid je alvast voor op een variërende reis door Argentinië!

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Als Belg heb je geen visum nodig voor een vakantie in Argentinië. Je hebt wel een geldig paspoort nodig dat minimum 6 maanden geldig moet zijn op de datum van terugkeer. Wanneer je toekomt in Argentinië, krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die goed is voor een verblijf van 90 dagen. Wanneer je terug vertrekt vanuit Argentinië moet je de toeristenkaart weer inleveren, dus bewaar hem goed in je paspoort. Indien je geen Nederlands of Belgisch paspoort hebt, raden we je aan om de ambassade van Argentinië in Brussel te contacteren.

Beste reisperiode

Het voorjaar (september en oktober) en het najaar (april en mei) zijn de beste reisperiodes voor Argentinië. Tijdens deze maanden kan je dan in het hele land terecht, behalve in het diepe zuiden. Voor het zuiden zijn de maanden december tot februari een beter reisseizoen.

Afhankelijk van wat je wilt doen zijn de beste reistijden:

  • maart t/m december: voor Noord- en Centraal-Argentinië
  • november t/m maart: voor Zuid-Argentinië
  • maart-juni en augustus-oktober zijn de minst drukke maanden

In het noorden is er een warm subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer tot 40 graden kunnen oplopen. Verder is het op de droge Pampa in het noordwesten van Argentinië warm en regent het weinig. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden, waardoor het dus eigenlijk nooit echt koud wordt. Het midden van Argentinië kent een mediterraan klimaat. Hierdoor ligt de temperatuur het hele jaar gemiddeld rond de 20 graden. In het zuiden van Argentinië heerst een zeeklimaat. Vuurland is de koudste plek van heel Argentinië waarbij het in de winter gemiddeld 5 graden is en in de zomer 22 graden. Hoe meer je naar het zuiden gaat, hoe meer regen (en sneeuw) er valt.

Geldzaken

In Argentinië betaal je met de Argentijnse Peso (ARS). In de meeste grote steden worden kredietkaarten geaccepteerd. Vooral in hotels of grote winkels. Pinnen in Argentinië kan bijna overal, het is wel belangrijk om te weten dat dit vrij duur is in Argentinië. Je betaalt per transactie en kan maximaal € 80 tot € 100 per keer opnemen uit de automaat. Het is voordeliger om ter plaatse euro’s te wisselen. Opgelet, in de natuurparken Torres del Paine en in El Chalten zijn geen banken of pinautomaten. Zorg dus dat je hier voldoende contant geld bij je hebt. Let er ook op dat je de bankkaart voor je reis al instelt op ‘wereldwijd’, aangezien de meeste kaarten standaard op gebruik binnen Europa staan ingesteld.

Argentinië is niet echt een goedkope bestemming. Je zal daarom voor Argentinië een hoger budget nodig hebben dan voor bijvoorbeeld Bolivia of Peru.

Vervolgens is het in Argentinië gebruikelijk om fooien te geven. Over het algemeen wordt in restaurants een fooi van tussen de 10 % en 15 % verwacht. In taxi’s is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden en is het ook gebruikelijk om bijvoorbeeld hotelpersoneel een fooi te geven. Volgens de huidige wisselkoers is 1 euro gelijk aan 380,75 Argentijnse Peso.

Hoe boek ik een reis naar Argentinië?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 excursies in Argentinië

De top 3 van de beste attracties in Argentinië.

Buenos Aires

Buenos Aires

Bezoek Buenos Aires, de stad van de tango en de muzikanten, de stad van Diego Maradona en Evita Perón, maar bovenal een stad om gewoon te genieten van de sfeer op straat. Verder staat deze stad bekend om zijn architectuur, cultuur en goede restaurants. Hou je van kunst en kleur? Bezoek dan zeker de wijk La Boca, het kunstenaarskwartier van Buenos Aires. Voor voetbalfans is het voetbalstadion La Bombonera in La Boca nog een interessante bezienswaardigheid.

Salta

Verken de stad Salta, die tegen het Andesgebergte ligt. Deze stad neemt je terug in de tijd. In de 16de eeuw werd deze koloniale stad gesticht. Hierdoor doet de stad bijna Spaans aan. Wandel tussen de koloniale gebouwen en door de geplaveide straatjes. Neem een kijkje in het oude centrum en bewonder de stad vanaf het uitkijkpunt Cerro San Bernardo. Met de Tren a las Nubes maak je bovendien een onvergetelijke treinreis door de omgeving.

Nationaal Park Los Glaciares

Nationaal Park Los Glaciares

Hou je van natuur? Bezoek dan zeker het Nationaal Park Los Glaciares, meer in het zuiden van Argentinië. Dit park is een prachtig gebied met ruwe uitstekende bergen en talloze ijsmeren. De naam van dit park verwijst naar de enorme ijskap bovenop het Andesgebergte. Het Zuid-Patagonische IJsveld strekt zich uit over een groot deel van Argentinië en Chili. Dit ijsveld heeft 47 gletsjers.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking