015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Bahama’s

Bahama’s

Vlak onder de punt van de Amerikaanse staat Florida liggen de zonnige Bahama’s, een archipel van 700 eilanden in de Atlantische Oceaan. 

Van alle eilanden zijn er slechts 30 à 40 bewoond, met de hoofdstad Nassau op het dichtstbevolkte eiland New Providence. In de prachtige hoofdstad beleef je nog altijd het rijke koloniale verleden, met landhuizen die prachtig beschilderd werden met een kleurige pastelverf.

De onderwaterwereld van de Bahama’s staat bekend om haar rijkdom aan grote roofvissen, waaronder vele soorten haaien. De variatie van zandbodems, koraalriffen, mangrovebossen en de Golfstroom uit de Atlantische Oceaan maakt het een ideale duikbestemming. De vele prachtige stranden, de ontelbare eilanden en de vriendelijke inwoners maken van een bezoek aan de Bahama’s een vakantie om nooit meer te vergeten. 

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Je mag maximaal drie maanden in de Bahama’s verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Indien je langer dan drie maanden in de Bahama’s wilt verblijven, raden we je aan om de ambassade van de Bahama’s in het Verenigd Koninkrijk (Londen) te contacteren. De Bahama’s hebben geen ambassade of consulaat in Nederland of België. Je hebt wel een paspoort nodig met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina. Verder moet je in het bezit zijn van een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming.

Beste reisperiode

De beste reistijd voor de Bahama’s is van december tot en met april. Hiermee vermijd je het risico op orkanen en regen tussen juli en oktober. Verder zijn de maanden juli en augustus heel warm op de Bahama’s. Tijdens deze maanden kan de temperatuur oplopen tot 35 graden Celsius en is de luchtvochtigheid erg hoog. De minst warme maanden zijn december tot en met februari. Tijdens deze maanden is de temperatuur gemiddeld 25 graden Celsius.

Geldzaken

Op de Bahama’s betaal je met de Bahamian Dollar (B). Deze Bahamian Dollar is evenveel waard als de Amerikaanse Dollar omdat deze aan elkaar verbonden zijn. De Bahama’s zijn een toeristische bestemming met veel Amerikaanse toeristen. De prijzen zijn dan ook vrij hoog. De Bahama’s zijn daardoor relatief duur. Hoe verder je van het toeristische Grand Bahama Island en New Providence verwijderd bent, hoe goedkoper het leven wordt. De meeste grotere restaurants en hotels accepteren creditcards. Alleen op de grotere eilanden staan pinautomaten. Als je naar de kleinere eilanden gaat, voorzie dan voldoende cash dollars. Zowel in restaurants, hotels als taxi’s is het gebruikelijk om een fooi van 15 % van de rekening te geven. 1 Euro is gelijk aan 1,0903 Bahamian Dollar.

Hoe boek ik een reis naar de Bahama's?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 hotels

Sandals Emerald Bay
*****

 • Ongeziene luxe en privacy
 • Vlak aan het droomstrand Great Exuma
 • Omringd door exotische tuinen
 • Premium All Inclusive hotel
 

Sandals Royal Bahamian
*****

 • Hotel beschikt over privé eiland
 • Gelegen op Cable Beach
 • Voor koppels vanaf 18 jaar
 • Premium All Inclusive hotel
 

The Royal at Atlantis
*****

 • Meest iconische monument op de Bahama’s
 • Eigen waterpark
 • Brede waaier aan activiteiten
 • Gelegen op een steenworp van het centrum

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Bahama’s volgens TripAdvisor.

Bahama's - pink sands beach

Pink Sands Beach

Gelegen op het Harbour eiland, vind je prachtige stranden, met zand in een roze kleur. Het maakt het tot een van de meest ongewone stranden ter wereld
De lichtroze kleur is het resultaat van foraminiferen, een zeedier zijn roze schelp die verpletterd werd en later natuurlijk vermengd wordt met het zand.
 
Bezoekers kunnen gaan zwemmen, snorkelen en vissen, terwijl ze ’s avonds de stad kunnen bezoeken en kunnen genieten van het bruisende nachtleven.
Bahama's - Graycliff Chocolatier

Chocoladetour

De Caribische eilanden zijn een van de plaatsen waar cacaobonen groeien. Op Nassau Paradise Island kan je bij Graycliff Chocolatier een kijkje nemen in de keuken. 
Je krijgt een fabriekstour met het volledige stappenplan van cacaobonen tot een overheerlijke reep.

Daarna ga je zelf aan de slag! Jij maakt je eigen chocoladebonbons, die je op het einde van de dag mag meenemen!

Smullen maar. 

Bahama's - Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen op Blue Lagoon Island

Blue Lagoon Island, of Salt Cay, is de thuisbasis van de Dolphin Encounters. Dolphin Encounters is een natuurlijke zeewaterdolfijnfaciliteit op Blue Lagoon Island. Het bedrijf begon in 1989 als een reddingsfaciliteit.

Zij bieden reizigers de kans om een regel van de bucketlist te strepen, zwemmen met dolfijnen. Je ontmoet er niet enkel dolfijnen, maar ook zeeleeuwen! Lach tot je buik pijn doet tijdens deze leuke ontmoeting met Californische zeeleeuwen. Je mag met hen knuffelen, spelen en leert alles over de aanhankelijke en humoristische zeezoogdieren en hun natuurlijke habitat.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking