015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Brazilië

Brazilië

Bezoek Brazilië, een land met een rijke geschiedenis en fascinerende cultuur die wordt beïnvloed door een smeltkroes van achtergronden. Verder staat dit land bekend om iconen zoals het Amazoneregenwoud, de stralende stranden zoals Copacabana en Ipanema, het hoge Christusbeeld van Rio de Janeiro en de extravagante carnavalsoptocht.

Verder is de lijst van bezienswaardigheden even groot als Brazilië zelf. Zo kan je de adembenemende Iguaçu Falls bewonderen, of kan je duiken in de helderblauwe grotmeren van het natuurpark Chapada Diamantina. Verder kan je paradijselijke badplaatsen zoals Paranaguá, Jericoacara, Fortaleza, Natal, Recife & Maceio, Olinda en Praia da Pipa bezoeken. Naast grote steden vind je in Brazilië ook mooie koloniale stadjes zoals Salvador de Bahia of het noordelijke Sao Luiz.

De Braziliaanse cultuur is gevormd door mensen met Afrikaanse, Europese, Aziatische en inheemse wortels. Dit brengt een unieke mix van tradities en gewoonten met zich mee. Verder hebben de Portugezen een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Brazilië. De invloed is nog steeds voelbaar. Zo is het Portugees de officiële taal van het land, en weerspiegelt de architectuur de Portugese barokstijl. Verder hebben Afrikaanse invloeden impact gehad op de keuken, de levendige dansen zoals de samba en de ritmes van de muziek.

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Voor Brazilië heb je een internationaal paspoort nodig dat bij de terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Verder is het niet nodig om een visum aan te vragen indien je voor maximaal 90 dagen verblijft. Het is wel belangrijk om altijd je retour- of doorreisticket bij je te hebben indien de douane hiernaar vraagt.

Beste reisperiode

De Braziliaanse kust heeft een tropisch klimaat. Strandliefhebbers kunnen daarom het beste van september tot maart reizen. Van oktober tot januari is het regenseizoen vanaf Rio naar het zuiden. In het noordoosten van het land begint de regenperiode veel eerder, in Fortaleza al in de maand april. Hierdoor is mei tot en met juli de beste tijd om naar Brazilië te reizen, met uitzondering van het noordoosten, waar je beter tussen augustus en december heen kunt gaan. Ten slotte is de beste reistijd voor liefhebbers van natuurgebieden (zoals het Amazonegebied en de Pantanal) van juni tot en met oktober.

Geldzaken

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real (BRL). Bij Casas de Cambio (wisselkantoortjes) in grote steden of toeristische centra kan je contante US Dollars en Euro’s wisselen. Verder kan je pinnen met een bankpas dat voorzien is van een Cirrus of Maestro logo. Houd ermee rekening dat pinautomaten soms buiten de openingsuren van de bank niet werken of een laag maximum uitgiftebedrag kennen. Zorg er ook voor dat je voor de reis de instellingen van je bankkaart wijzigt naar ‘wereldwijd’. Volgens de huidige wisselkoers komt 1 Euro overeen met 5,28 Braziliaanse real (omgekeerd is 1 Braziliaanse real gelijk aan 0,19 Euro).

Fooien geven is in Brazilië niet verplicht en wordt ook vaak niet verwacht. In restaurants is er wel vaak al 10 % van de servicekosten aan de rekening toegevoegd. Of u een fooi geeft, kunt u dus zelf beslissen.

Verder zou het wel gebruikelijk zijn in Brazilië om af te dingen. De meeste mensen proberen vaak 20 % van het bedrag af te dingen. Bij plaatsen zoals restaurants is het echter niet de bedoeling dat er wordt afgedongen.

Wat kost een reis naar Brazilië?

Brazilië is niet zo heel goedkoop. In vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika, liggen de kosten voor accommodatie en tours vrij hoog. Voor Brazilië kan je best rekenen op een budget van 55 tot 75 euro per persoon per dag.

Hoe boek ik een reis naar Brazilië?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 excursies in Brazilië

De top 3 van de beste attracties in Brazilië.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, ook wel ‘de mooiste stad op aarde’ genoemd, ligt aan een prachtige baai, omringd door groene bergtoppen. Deze stad is vooral bekend om het indrukwekkende beeld van Christus de Verlosser (Cristo Redentor) dat 38 meter hoog is. Verder staat deze stad bekend om haar bijzondere stadsstranden zoals Copacabana en Ipanema. Daarnaast is deze stad het middelpunt van het Braziliaanse voetbal (denk hierbij maar aan de vele voetballegendes zoals Pelé, Ronaldo of Romario). Zo is het Maracaña stadion één van de grootste voetbalstadia ter wereld en een echte must-see! Ten slotte is ook de wereldberoemde carnavalsparade van Rio de Janeiro het hoogtepunt van een reis door dit Brazilië.

Chapada Diamantina National Park

Als je van wandelen houdt, moet je zeker het Chapada Diamantina National Park bezoeken. Hier wandel je door prachtige valleien, bergplateaus en betoverende grotten. Dit park is gelegen in het hart van de staat Bahia, in het noordoosten van Brazilië. Dit nationaal park heeft vooral zijn naam te danken aan goudzoekers die er in de 19de eeuw diamanten ontdekten. Verder vind je er ook ondergrondse meertjes waar je kan zwemmen zoals het Poço Azul.

Paraty

Bezoek Paraty (gelegen tussen Rio de Janeiro en São Paulo), een sfeervol stadje met een schitterend historisch centrum, koloniale gebouwen en knusse straatjes en op de achtergrond veel groene bergen. In de 17de en 18de eeuw werd dit stadje gebruikt als haven om al het gewonnen goud en diamanten uit Ouro Preto Minas Gerais te vervoeren naar Portugal. Verder heb je er ook prachtige stranden met een blauwe zee en tropische planten die je de nodige verkoeling kunnen bieden. Een van de leukste dingen is om de regio te verkennen met een boottocht of kajak. Bezoek zeker ook het oude centrum waar je terecht kan om lekker te eten of te drinken.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking