015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Filippijnen

Het Reishuis»Bestemmingen»Filippijnen

Filippijnen

In het verre oosten van Azië schuilt een adembenemende archipel die nog grotendeels onontdekt blijft voor de grote massa. Maar eens je de weelderige natuur en de tropische stranden van de paradijselijke Filippijnen onder ogen krijgt, zijn wij er rotsvast van overtuigd dat ook jij helemaal in zwijm valt voor deze ‘filet pur’ van Moeder Natuur. 

Met meer dan 7.000 eilanden vormt ‘de Filippijnen’ een adembenemende archipel en dit ultieme paradijs nodigt dan ook uit om te eilandhoppen. Verken de veelzijdige eilanden en kom in contact met de goedlachse bevolking en de prachtige onderwaterwereld.

De eilandjes staan vooral gekend voor hun tropische, parelwitte poederstranden en azuurblauwe zee. Maar de Filippijnen zijn ook gekend als een waar snorkel- en duikparadijs dat het Great Barrier Reef makkelijk weet te overtreffen.

Met een briesje door je haar en je huid glinsterend van het zout weet je dat deze reis een ervaring voor het leven is!

Top 3 excursies in de Filippijnen

De top 3 van de beste attracties in de Filippijnen.

Banaue Rijstterrassen

Ontdek een van de mooiste rijstterrassen ter wereld! De rijstterrassen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en lijken wat op een amfitheater met een dorp aan de basis. Deze werden zo’n 2000 jaar geleden met de hand gebouwd door de Ifugaos. De rijstterrassen van Banaue zijn gelegen in de provincie Ifugao, het Noorden van het eiland Luzon. In de bergen van de Cordilleras.

El Nido

Verken het paradijs in de Filippijnen! El Nido is een eiland gelegen in het noordwesten van Palawan, waar de gekleurde riffen, rotsen en verstopte strandjes grenzend aan kraakhelder water te verkennen zijn per kajak of per lokale bangka. Ook hier zijn er uitstekende plekken om te duiken en te snorkelen. Omdat de Filippijnen zo veel eilanden heeft is het ook niet zo gek dat het ‘island hopping’ er een van de populairste activiteiten is.

Als je El Nido bezoekt moet je zeker een van de El Nido Island Tours doen. De tour die het meest gedaan wordt is TOUR A, hier bezoek je de mooiste lagunes rond de Minoloc Island, met zijn azuurblauwe kleuren.

Chocolate Hills

Een van de highlights in Bohol is het schilderachtige platteland, de Chocolate Hills.  Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocoladebruine kleur. Mensen zeggen dat door de kleur de heuvels op chocolade heuvels lijken.  Er zijn veel legendes op hoe het gebergte gevormd werd, een van de bekendste legendes zegt dat twee reuzen ruzie hadden, zij vochten met elkaar door stenen en aarde naar elkaar te gooien. Dit zou voor het heuvellandschap gezorgd hebben.

Het is zeker een van de hoogtepunten in Bohol, met zijn kegelvormige heuvels die op zon afstand van 50 km verder gaan. Vanop een panoramisch punt krijgt u een mooi zicht op dit natuurwonder.

Op het eiland van Bohol heb je nog meer bezienswaardigheden, zoals de vlinderboerderij, de tarsiers in zijn natuurlijke habitat en zijn azuurblauwe stranden in Panglao.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat