015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Filippijnen

Het Reishuis»Bestemmingen»Filippijnen

Filippijnen

In het verre oosten van Azië schuilt een adembenemende archipel die nog grotendeels onontdekt blijft voor de grote massa. Maar eens je de weelderige natuur en de tropische stranden van de paradijselijke Filippijnen onder ogen krijgt, zijn wij er rotsvast van overtuigd dat ook jij helemaal in zwijm valt voor deze ‘filet pur’ van Moeder Natuur. 

Met meer dan 7.000 eilanden vormt ‘de Filippijnen’ een adembenemende archipel en dit ultieme paradijs nodigt dan ook uit om te eilandhoppen. Verken de veelzijdige eilanden en kom in contact met de goedlachse bevolking en de prachtige onderwaterwereld.

De eilandjes staan vooral gekend voor hun tropische, parelwitte poederstranden en azuurblauwe zee. Maar de Filippijnen zijn ook gekend als een waar snorkel- en duikparadijs dat het Great Barrier Reef makkelijk weet te overtreffen.

Met een briesje door je haar en je huid glinsterend van het zout weet je dat deze reis een ervaring voor het leven is!

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Voor je reis naar de Filippijnen heb je een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is na aankomst in de Filippijnen. Voor een verblijf van maximaal 30 dagen heb je geen visum nodig. Indien je toch een visum nodig hebt, moet het paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn na het voorziene verblijf. Verder moet je ook een bewijs van je retourvlucht of doorreisticket kunnen aantonen alsook in het bezit zijn van de documenten die vereist zijn voor je eerstvolgende bestemming. Bij aankomst in de Filippijnen zult u ook nog een gratis toegangsvisum verkrijgen. Het is belangrijk om dit steeds bij te hebben. Dit document is geldig voor een verblijf van maximum 30 dagen. Indien je langer wenst te blijven, moet je vóór het verstrijken van jouw visum een verlenging aanvragen bij het Bureau voor Immigratie in Manilla. De prijs hiervoor is ongeveer 50 euro.

Alleenreizende kinderen onder de 15 jaar moeten bijkomend ook nog toestemming van de ouder(s) of voogd kunnen voorleggen, gelegaliseerd op de Filippijnse ambassade of het consulaat. Verder hebben ze hiervan de vermelding van een begeleidende volwassene en persoon bij wie deze kinderen gaan verblijven nodig. Daarnaast hebben deze kinderen ook nog een kopie van de identiteitspagina van het paspoort van het kind en de begeleidende volwassene nodig.

Indien je medicijnen meebrengt, dien je hiervoor best een ingevuld en ondertekend Engelstalig medisch attest voor mee te nemen. Je kan dit attest laten opmaken bij je (huis)arts. Dit geldt trouwens voor bijna alle bestemmingen buiten de Europese Unie.

Beste reisperiode

De Filippijnen hebben een tropisch klimaat, dat wordt beïnvloed door de moesson. De beste reistijd voor de Filippijnen is daarom van december tot en met mei (het droge seizoen). Van juni tot en met september krijg je er te maken met het regen- en tyfoonseizoen. De meeste regen valt doorgaans in de periode van juni tot en met september. In sommige regio’s kan het dan soms dagen achter elkaar regenen. De Filippijnen hebben een hoge vochtigheidsgraad en de temperatuur is er het hele jaar door rond de 30 graden Celsius.

Geldzaken

Op de Filippijnen betaal je met de Filippijnse peso (PHP). We raden je aan om altijd enkele kleine coupures bij te hebben, omdat in kleine winkels of taxi’s soms niet voldoende wisselgeld is. Het gebruik van kredietkaarten is beperkt op de Filippijnen. Bij pinautomaten worden kredietkaarten over het algemeen wel nog geaccepteerd. Ook in grote hotels of winkels kan je over het algemeen nog met kredietkaarten betalen.

Geld opnemen kan in het land met uw bankkaart bij de meeste geldautomaten. Let er wel op dat je nog vóór je vertrek de instellingen aanpast naar ‘wereldstand’. Je kan meestal tot maximaal 500 euro per dag opnemen. Per transactie worden er ook kosten aangerekend. Buiten de steden kunt u waarschijnlijk niet pinnen, zorg dus voor voldoende cash geld. Het is ook aangeraden van nog een buffer aan vreemde valuta mee te nemen. Hiervoor kunt u het beste Amerikaanse dollars meenemen. Let er wel op dat Amerikaanse dollars met het jaartal van voor 2006 bijna nergens meer worden aanvaard. 1 Filippijnse peso is gelijk aan 0,017 Euro. Omgekeerd is 1 Euro gelijk aan 60,18 Filippijnse peso.

Wat kost een reis naar de Filippijnen?

De Filippijnen is zeker geen heel dure reisbestemming, maar je hebt er wel iets meer budget voor nodig dan voor andere landen in Zuidoost-Azië. Een rondreis door de Filippijnen kost gemiddeld 20 tot 50 euro per dag als je in goedkope ho(s)tels slaapt. Indien je meer te besteden hebt, kom je uit op 1 000 à 1 500 voor een maand reizen door de Filipijnen. Uiteraard verschilt dit budget per persoon.

Hoe lang duurt een vlucht naar de Filippijnen?

Voor een vlucht naar de Filippijnen ben je gemiddeld tussen de 15 à 20 uur onderweg, inclusief tussenstop(s).

Tijdsverschil met de Filippijnen

Tijdens onze zomertijd is het in de Filippijnen 6 uur later dan in België. Wanneer het bij ons wintertijd is, is het in de Filippijnen 7 uur later dan in België.

Welke taal spreekt men in de Filippijnen?

Het Filipino is de hoofdtaal van de Filippijnen. Deze taal wordt vooral in en rond Manilla gesproken. Engels wordt als de tweede officiële taal gebruikt en is in de toeristische plaatsen dan ook de meest gebruikte taal. Daarnaast komen er in de Filippijnen nog vele inheemse talen en dialecten voor.

Hoe boek ik een reis naar de Filippijnen?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 excursies in de Filippijnen

De top 3 van de beste attracties in de Filippijnen.

Banaue Rijstterrassen

Ontdek een van de mooiste rijstterrassen ter wereld! De rijstterrassen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en lijken wat op een amfitheater met een dorp aan de basis. Deze werden zo’n 2000 jaar geleden met de hand gebouwd door de Ifugaos. De rijstterrassen van Banaue zijn gelegen in de provincie Ifugao, het Noorden van het eiland Luzon. In de bergen van de Cordilleras.

El Nido

Verken het paradijs in de Filippijnen! El Nido is een eiland gelegen in het noordwesten van Palawan, waar de gekleurde riffen, rotsen en verstopte strandjes grenzend aan kraakhelder water te verkennen zijn per kajak of per lokale bangka. Ook hier zijn er uitstekende plekken om te duiken en te snorkelen. Omdat de Filippijnen zo veel eilanden heeft is het ook niet zo gek dat het ‘island hopping’ er een van de populairste activiteiten is.

Als je El Nido bezoekt moet je zeker een van de El Nido Island Tours doen. De tour die het meest gedaan wordt is TOUR A, hier bezoek je de mooiste lagunes rond de Minoloc Island, met zijn azuurblauwe kleuren.

Chocolate Hills

Een van de highlights in Bohol is het schilderachtige platteland, de Chocolate Hills.  Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocoladebruine kleur. Mensen zeggen dat door de kleur de heuvels op chocolade heuvels lijken.  Er zijn veel legendes op hoe het gebergte gevormd werd, een van de bekendste legendes zegt dat twee reuzen ruzie hadden, zij vochten met elkaar door stenen en aarde naar elkaar te gooien. Dit zou voor het heuvellandschap gezorgd hebben.

Het is zeker een van de hoogtepunten in Bohol, met zijn kegelvormige heuvels die op zon afstand van 50 km verder gaan. Vanop een panoramisch punt krijgt u een mooi zicht op dit natuurwonder.

Op het eiland van Bohol heb je nog meer bezienswaardigheden, zoals de vlinderboerderij, de tarsiers in zijn natuurlijke habitat en zijn azuurblauwe stranden in Panglao.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking