015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Japan

Japan

Konnichiwa!

Bezoek het wonderlijke Japan, zen en futuristisch tegelijkertijd.

Laat u bekoren door de fabelachtige schoonheid van de tuinen uit het land van de rijzende zon. Van het moderne Tokio naar het oude Kioto, langs de heilige berg Fuji-san. De vier seizoenen in Japan zorgen ervoor dat elke periode een uiterst unieke belevenis en kleur biedt: de prachtige lentebloesems zorgen voor een mooie roze kleur, er is groene natuur door de warme en vochtige zomers, die dan in de herfst geleidelijk overgaat in een zee van gele, oranje en rode tinten.  De winter sluit af met een wit deken van sneeuw en helder, fris weer. Behalve in het zuiden van Japan, rond Okinawa heerst een subtropisch klimaat.

Geef u over aan de innemende sfeer van Japan. Het land bestaat uit vier hoofdeilanden: Honshu, Hokkaido, Shikoku en Kyushu. Op het hoofdeiland Honshu ligt de hoofdstad van Japan, Tokio. In deze stad treft men een mix van westerse en Japanse stijlen aan.

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Japan.

Fushimi Inari Schrijn

Bezoek het Fushimi Inari Schrijn in de stad Kioto die vele eeuwen de keizerlijke hoofdstad was en tot op heden de culturele hoofdstad van Japan. Het Fushimi Inari Schrijn is een van de meest bekende Shintoïstische schrijnen van Japan, het staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Het is bekend door zijn duizenden oranje poortjes die de weg leiden op de berg Inari, deze poorten worden Torii-poorten genoemd. Dit leidt de weg naar het hoofdheiligdom van de Inari-heiligdommen. Inari is de beschermgod van de landbouw en het bedrijfsleven.

Mount Fuji

De berg Fuji is een zeer iconische berg in Japan, door zijn sierlijke kegelvorm. Aan het Kawaguchi meer kan je genieten van een geweldig zicht op het meer en de berg Fuji, dat zo’n 3776 meter hoog is. Het Kawaguchi meer ligt aan de voet van de berg Fuji. De noordelijke oever is de meest populaire kant om het beste zicht te hebben op de berg. De berg wordt als een heilig symbool gezien, het is ook een van de populairste bezienswaardigheden van Japan.

Tokiotoren

Geniet van een geweldig uitzicht op de hoofdstad van Japan, vanuit de Tokiotoren. De toren is 333 meter hoog, vanuit de uitkijk kamer heb je een zicht op de hele stad. Eens je in de toren zit krijg je het gevoel dat je in de lucht zweeft. Vanuit de toren heb je een zicht op de verschillende bezienswaardigheden van de hoofdstad. De toren biedt twee observatiedekken, de ene op 150 meter hoogte en de hoogste op 250 meter hoogte. Beide dekken bieden een geweldig panoramisch zicht op de stad en op de berg Fuji. Dit is nog niet het hoogste gebouw van Japan, je hebt nog de Tokio Skytree van zo’n 634 meter hoog.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking