015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Laos

Laos

Laos is niet de bekendste vakantiebestemming.  Het is nog een authentiek Aziatisch land en wordt soms beschreven als het Thailand van 40 jaar geleden. In Laos kan je bergen, regenwouden, rivieren en steden bezichtigen.

De ontdekking van Luang Prabang is echt een must. Het is een charmante stad die gelegen is aan de Mekong-rivier en wordt omgeven door heuvels. Het was ooit de koninklijke hoofdstad en daarmee het hart van de cultuur van Laos. Zuid-Laos is het onbekendere deel van Laos, maar wel met prachtige bezienswaardigheden. Tevens mag men Vientiane, de hoofdstad van Laos ook niet vergeten. Dit is een moderne stad met brede straten die stammen uit de Franse tijd. Men vindt hier beroemde tempels en monumenten en in de restaurantjes en de barretjes aan de rivier kan men een heerlijke avond doorbrengen.

Top 3 excursies in Laos

De top 3 van de beste attracties in Laos.

Kuang Si Falls

De Kuang Si watervallen zijn niet ver gelegen van het stadje Luang Prabang. Het is zeker één van de bekendste bezienswaardigheden van Laos. De Kuang Si watervallen zijn pittoreske watervallen die naar beneden storten via verschillende terrassen. Onderweg naar de top is het mogelijk een verfrissende duik te nemen in het heerlijk koele water. De beste periode om het te bezoeken is tussen november en februari.

Wat Xieng Thong

Deze 16e-eeuwse tempel is één van de belangrijkste en voor velen ook één van de mooiste van het land. Wat Xieng Thong is gelegen in één van de mooiste stadjes van Laos, Luang Prabang. Luang Prabang is gelegen aan de welbefaamde Mekong-rivier. Oorspronkelijk was het de koninklijke hoofdstad, nu is het UNESCO-werelderfgoed. Mis zeker niet één van de schatten van de koninklijke hoofdstad.

 

Tuben in Vang Vieng

Vang Vieng is niet ver gelegen van de steden Vientiane en Luang Prabang. Vang Vieng is gekend door zijn landschappen en het ‘tuben’. In Vang Vieng kan je de karst-gebergtes bezichtigen. Nog nooit de term ‘tuben’ gehoord? Dat is het gebruik maken van een opgeblazen rubberen band en dan de rivier afdrijven. Tijdens het afdrijven kom je de karstformaties tegen en de andere mooie landschappen.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking