015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar is een eiland dat 400 km ten oosten van de oostkust van Afrika gelegen is. Madagaskar wordt soms wel het ‘Rode eiland’ genoemd door zijn roodbruine aarde.  Het land biedt verschillende landschappen, in het noorden heb je het beboste berggebied Montagne d’Ambre terwijl je in het zuiden het meer vulkanisch Ankarantra-gebergte hebt met vele grotten, kalksteenformaties en onderaardse rivieren. De tropische regenwouden zijn aan de oostkust en staan in schril contrast met het woestijnlandschap in het zuidwesten.

De overheerlijke keuken, het ontelbaar aantal dieren en de prachtige natuur en paradijselijke stranden maken van dit eiland een uitstekende vakantiebestemming.

Top 3 excursies in Madagaskar

De top 3 van de beste attracties in Madagaskar.

Avenue of the Baobabs

Het fotogenieke Avenue of the Baobabs ligt in het westen van Madagaskar. Baobabs zijn eeuwenoude, imposante bomen die op de Afrikaanse savanne groeien en tot 30 meter hoog worden. De laan wordt omringd door een 25-tal bomen van soms wel 800 jaar oud. Het beste moment van de dag voor een bezoek is bij het vallen van de avond, als het landschap rood kleurt door de ondergaande zon.

Nosy Iranja

Nosy Iranja is een paradijselijk eiland met poederwitte stranden met azuurblauwe waters. Het is de perfecte locatie om te relaxen, met snorkel- en duikvriendelijke wateren en stranden met kleine karetschildpadjes en de kokosnootkrab. Op anderhalf uur van het eiland heb je ook het welbefaamde Nosy Be, het is een vulkanisch eiland gelegen voor de noordwestkust van Madagaskar. Het kreeg de bijnaam ‘parfumeiland’ vanwege de heerlijk geurende ylang-ylang plantages.

Isalo Nationaal Park

Het Isalo Nationaal Park is gelegen in het zuiden van Madagaskar. Het zou één van de populairste reservaten zijn van het land. Het is een woestijnachtig gebied met bizarre zandsteenformaties, diepe kloven en steile pieken afgewisseld met rijke graslanden. Er zijn hier vele dieren te bezichtigen zoals bijvoorbeeld de ringstaartmaki’s, die volledig zijn aangepast aan de eigenaardige geografische omstandigheden. U ontdekt het park te voet aan de hand van allerlei wandelroutes.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking