015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Peru

Peru

Welkom in het land van de Inca’s!

Peru is de drager van verschillende legendarische beschavingen die tot 6000 jaar teruggaan in de tijd. De geschiedenis van Peru is veel meer dan Inca’s alleen. Zo heb je er nog bijvoorbeeld  de overblijfselen van de Chimu-cultuur met haar adembenemend mooie zilver- en goudwerk. Of het prachtige aardewerk van de Mochica, en de kleurrijke stoffen en vooruitstrevende geneeskunde van de Paracas.

Het is een land van contrasten, de kust aan de Grote Oceaan verleidt je met ongerepte, hagelwitte stranden. Daarachter doorkruist het majestueuze Andesgebergte het Siërra-bergland en kijkt het uit over het prachtige Amazonegebied en haar mysterieuze regenwouden. De spectaculaire ligging van Machu Picchu is bijzonder. Maar ook de strakblauwe lucht boven het Titicacameer, de kale wereld van de Nazcalijnen en de grootsheid van de Colca Canyon blijven de bezoekers boeien. Peru is ongetwijfeld een fascinerend land.

Peru is een uiterst gastvrije bevolking met typische kledij die verschilt van streek tot streek, een volksgebruik die evenveel verschillende aspecten heeft als de landschappen. Natuurlijk mogen we de Peruviaanse keuken niet vergeten.

Peru is betoverend mooi! Haal dus diep adem, want dit is slechts een begin…

Top 3 excursies in Peru

De top 3 van de beste attracties in Peru.

Machu Picchu

Het legendarische Machu Picchu is een uitzonderlijk archeologisch overblijfsel van het Inca-rijk. Maar de bekroning van de beschavingen in de Andes is natuurlijk het rijk van de Inca’s. Het kende zijn hoogtepunt in de bouw van zijn hoofdstad Cuzco en de indrukwekkende citadel van Machu Picchu. Dit bouwwerk dateert uit de tweede helft van de 15de eeuw.

De Inca’s waren beroemd en bekend om hun uitstekend communicatiesysteem: 25.000km goed aangelegde wegen die de Andes met elkaar verbinden. Van al deze wegen is de best bewaarde de weg die leidt naar Machu Picchu. U kunt deelnemen aan dit ongelooflijke avontuur op de klassieke wegen die langs de vele Inca-sites leiden, en u kunt er genieten van de meest spectaculaire landschappen. Je kan met gids rond de oude stad wandelen, natuurlijk moet dit op voorrand geregeld worden. Want de afgelopen jaren werd er een bezoekerslimiet opgesteld. De ligging en de natuurlijke omgeving dragen bij tot de haast magische sfeer van deze plek.

Vinicunca Berg

De Vinicunca berg wordt ook wel de regenboog berg genoemd. De Vinicunca berg wordt in Peru ‘La Montaña de Siete Colores’ genoemd. De berg is gelegen in het Andes gebergte en heeft een hoogte van 5200 meter. Hier krijg je een indrukwekkend uitzicht op de magische, veelkleurige bergen die rond de vallei liggen.

Een bezoek aan de regenboogberg is het best tijdens het droogseizoen, aangezien het in het regenseizoen helemaal niet makkelijk is om te bezoeken en de berg bedekt wordt door sneeuw.

Historisch centrum van Cuzco

Wandel door het historische centrum van Cuzco. Hier kan je de Zonnetempel bezoeken en kan je wandelen door de eeuwenoude steegjes naar een van de mooiste plaza’s van Zuid-Amerika, met de indrukwekkende kathedraal en de jezuïeten kerk La Compania. De overdekte markt van San Pedro is een feest voor het oog, het is een van de meest authentieke en kleurrijke markten in Peru. Rond het historisch centrum zijn er verschillende Inca sites die bezocht kunnen worden, zoals de Inca citadel Sacsayhuaman, die de stad en de vallei domineert. Hier tref je de typische Inca muren opgebouwd uit gigantische rotsen en geniet je van het uitzicht op het historisch centrum. Kenmerkend zijn de gebouwen die deels uit oude Incapaleizen, deels uit Spaans koloniale huizen bestaan.

Cuzco was oorspronkelijk de oude hoofdstad van de Inca’s. Cuzco is waar Inca- en koloniale stijl een harmonieus geheel vormen. Cuzco is zonder twijfel een van de meest verrassende historische steden van Zuid-Amerika. U geniet van de charme en de unieke sfeer van de oude Inca hoofdstad.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking