015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Singapore

Singapore

De perfecte combinatie tussen Zuidoost-Azië & de moderne wereld…

Singapore is een stadstaat, gelegen in Zuidoost-Azië, tussen Maleisië en Indonesië. Met andere woorden: het land is de stad en de stad is het land, dat in totaal uit 63 eilanden bestaat. Hierdoor dat het zo een diverse stadsstaat is, door de mengeling van verschillende etniciteiten en religies.

De stad zelf is onderverdeeld in wijken, waarvan sommige mee vormgegeven werden door de etniciteit van hun inwoners. Zo is er Little India, Chinatown en Kampong Glam (de wijk met voornamelijk islamitische Maleisiërs en Arabieren). Andere belangrijke wijken zijn onder meer het Colonial District en Orchard Road, hét shoppingmekka van Singapore. Als shopaholic zal je je hier helemaal in je nopjes voelen, want je kan hier bijna van winkelcentrum naar winkelcentrum lopen.

Top 3 hotels

Marina Bay Sands *****

 • In het hart van de stad
 • Iconische hotel
 • ‘S werelds grootste infinity pool op het dak
 • Kamers met uitzicht op de stad
 • Uitstekende toprestaurants
 

Raffles Singapore *****

 • Luxueus
 • De suites hebben een ruim interieur met elegant meubilair, mooie oosterse tapijten en teakhouten vloeren. 
 • Verschillende faciliteiten
 • Wellnesscentrum
 

ParkRoyal Collection Pickering *****

 • Landelijk interieur
 • Hotel in de buurt van alle bekende restaurants en bars
 • Zwembad met uitzicht
 • milieuvriendelijk

Top 3 excursies in Singapore

De top 3 van de beste attracties in Singapore.

Gardens by the Bay

Houd zeker even halt bij Gardens of the Bay, een ‘een tuin in een stad’. Het doel is om de kwaliteit van het leven te verhogen door het verbeteren van groen en fauna in de stad. Het 101 hectare grote park bestaat uit een futuristisch bos van immense metalen bomen. 

Aanschouw de Supertrees en maak een wandeling via de paden, zodat je je werkelijk in een bos voelt. Ga daarna de Flower Dome ontdekken met zijn 35 meter hoge waterval en ook hier kan je boven de natuur wandelen op de voorziene paden in de Cloud Forest. Om de dag af te sluiten, kan je genieten van een muziek- en lichtshow bij de Supertrees.

Merlion Park

Breng een bezoek aan het Merlion, met het lichaam van een vis en de kop van een leeuw, en geniet er van het uitzicht over de Marina Bay. Het Merlion-standbeeld is zeker een van de meest iconische beelden in Singapore. Het standbeeld geeft de geschiedenis weer van Singapore, zo was het vroeger vooral een vissersdorp en in het heden is het toch wel een van de meest ontwikkelde stadstaten geworden. Het Merlion is niet ver gelegen van een van de bekendste hotels ter wereld, de Marina Bay.

Natuurlijk moet je niet eerst een nachtje boeken voordat je het hotel kan bezoeken. Ze hebben ook kaartjes die je de toegang geven om het observatiedek te bezoeken, waar je een magnifiek zicht krijgt op de stad.

 

Sentosa Island

Hoewel Sentosa ‘rust en vrede’ betekent in het Maleisisch, is dit niet echt een naam die bij het eiland past. Het is vooral het eiland van vermaak, het is het op drie na grootste eiland van Singapore en heeft zo’n twintig attracties.

Geniet hier dus van wat animatie in het themapark van Universal Studios, ga golfen op een van de golfbanen of geniet gewoon van het luieren aan één van de tropische stranden van het eiland. Je kan kiezen uit het populaire Siloso Beach, het speciale Palawan Beach, waar je met een hangbrug naar Palawan Island kan, wat het zuidelijkste punt van continentaal Azië is, of het rustige Tanjong Beach. Keuze genoeg dus om volop te genieten…

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking