015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Tanzania

Tanzania

Karibu, ofwel welkom in het prachtige land Tanzania. Tanzania is hét land bij uitstek voor het beleven van een ultieme safari. Eén van de grootste natuurwonderen op aarde speelt zich namelijk jaarlijks af in Tanzania. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken honderdduizenden hoefdieren doorheen Tanzania. Ideaal dus om de Big Five te bewonderen. Wie liever kiest voor een ontspannende strandvakantie, is in Tanzania ook op de juiste plaats, voornamelijk in Zanzibar.

Vervolgens staat Tanzania bekend om haar prachtige wildparken, tropische stranden en haar hoogste berg van het continent; de Kilimanjaro. Verder staat Tanzania ook bekend om haar afwisselende landschappen, de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro, vulkanische meren, vruchtbare gebieden en haar rijke cultuur.

Zanzibar

Zanzibar, een eiland van Tanzania gelegen ten oosten van het land, is een ideale plek om te ontspannen op de witte zandstranden. Voor vele toeristen voelt dit eiland aan als een tropisch paradijs. Verder heeft het eiland ook heel wat te bieden voor watersportliefhebbers. Zo kan je er snorkelen in het kristalheldere water en een kijkje nemen naar de koraalriffen. Wie liever cultuur opsnuift, kan in Zanzibar terecht in het historische Stone Town of op de lokale marktjes. De dag afsluiten kan ook op de zeilboot, terwijl je geniet van de ondergaande zon. Ideaal om bij weg te dromen.

Top 3 hotels Zanzibar

Sea Cliff Resort & Spa *****

 • Direct aan een privé zandstrand
 • Prachtig zicht vanuit de 2 infinity zwembaden
 • Naast een 9-holes golfbaan, de enig evan het eiland
 • Mali Spa met authentieke Ayurvedische behandelingen

Sultan Sands Island Resort ****

 • Zon, zee, zand met een hoofdletter ‘Z’
 • ‘Tenen in het zand’ à la carte aan het strand
 • Slapen in Afrikaanse ronavels
 • Kom helemaal tot rust in de Oasis Spa

Royal Zanzibar Beach Resort *****

 • Spectaculair zandstrand voor de deur
 • 4 grote zwembaden in de tropische tuin
 • A-la-carte restaurant met prachtig restaurant
 • Ruime, moderne superiorkamers

Top 3 excursies Zanzibar

De top 3 van de beste attracties in Zanzibar volgens TripAdvisor.

Tanzania

Safari Blue

Als je Zanzibar bezoekt, mag een onvergetelijke ervaring op het water zeker niet ontbreken. Met de organisatie Safari Blue kan je een dag op het beschermde water rondom de eilanden van Zanzibar beleven. Terwijl je zeilt in de traditionele boten, genaamd Dhows (gemaakt van Afrikaanse Mahonie-planten), krijg je de kans om de magie van de Afrikaanse kruideneilanden te zien en te beleven. Deze zeiltocht is voorzien van allerlei activiteiten, zoals natuur bekijken, snorkelen tussen tropische vissen of proeven van lokale lekkernijen. Voor ieder is er wat te doen!

Stone Town

Stone Town is het oude centrum van Zanzibar-stad, de hoofdstad van het eiland. Dit was een belangrijk handelscentrum tot en met de 19de eeuw voor kruidnagels en de Arabische slavenhandel. Sinds 2000 staat Stone Town op de Werelderfgoedlijst.

De stad bestaat uit kleine, smalle straatjes met huizen, winkels, bazaars, hamams en moskeeën. De architectuur van deze stad is een combinatie van de Arabische, Perzische, Indische en Europese.

 

Mtoni Palace Ruins

In 1828 werd het Mtoni Palace gebouwd voor sultan Seyyid Said. Het was lang het huis van zijn vrouw, andere vrouwen en hun kinderen. Volgens bronnen was het een prachtig gebouw met een balkon aan de buitenkant en een grote binnenplaats in de tuin met pauwen en gazellen.
Nu staat er enkel nog een ruïne met dakloze zalen en arabeske bogen die uitzicht geven op tropische planten en de azuurblauwe zee.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking