015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Rome

Rome, Italië

Hou je van geschiedenis, kunst, shoppen en lekker eten? Ga dan zeker eens op citytrip naar Rome, de stad die vroeger de hoofdstad van het Romeinse Keizerrijk was. Door de prachtige historische gebouwen en monumenten, is Rome één groot openluchtmuseum waar veel te bewonderen valt. Daarom staat het historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Volgens de legende zou Rome gesticht zijn door de tweeling Romulus en Remus. Deze tweeling zou dan later gevonden en gezoogd zijn door een wolvin. Nadien zouden rond het jaar 1 000 v.Chr. de eerste Latijnen hun nederzettingen hebben geplaatst op de heuvels Palatijn en Esquilijn. Rome is daarom zeker een must als je van de Italiaanse cultuur houdt!

Top 3 hotels

Hotel dei Borgognoni ****

 • Gevestigd in een elegant 19de-eeuws gebouw met rustige binnenplaats
 • Op 5 minuten wandelen bereikt u de Trevi-fontein en de Spaanse trappen
 • Het metrostation Spagna ligt op 500 meter van het hotel
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Antica Locanda ***

 • Gelegen in de levendige wijk Monti
 • 300 meter verder is het metrostation Cavour gelegen
 • Binnen enkele minuten wandelen bereikt u de winkelstraat Via Nazionale
 • Ontbijt inbegrepen

Hotel Canova ***

 • Gelegen in een voormalig klooster
 • In de buurt van de basiliek Santa Maria Maggiore, in hartje Rome
 • Op minder dan 10 minuten te voet bereikt u het Colosseum
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Rome volgens TripAdvisor.

Colosseum

Colosseum

Ga terug in de theater- en sportgeschiedenis van Rome en bezoek het Colosseum. Het Colosseum was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en diende om het volk te vermaken. In het jaar 72 na Chri. Startte de bouw ervan onder leiding van keizer Vespasianus. Zijn zoon, keizer Titus wijdde het gebouw in rond 80 na Chri. Bij de opening organiseerde hij spelen die 100 dagen duurden. Naast de vele gladiatorengevechten, waren er ook veel exotische schouwspelen zoals gevechten tussen olifanten en andere dieren. Sinds 2007 werd dit gebouw benoemd tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Koop zeker vooraf je ticket als je zeker wilt zijn van je bezoek.

Pantheon

Pantheon

Bezoek het Pantheon van Rome, het best bewaarde gebouw uit de Romeinse tijd. Rond 27 v.Chr. bouwde men dit Pantheon onder leiding van Marcus Agrippa. Eigenlijk weet men nog steeds niet goed waar het gebouw van het Pantheon oorspronkelijk voor diende. De naam ‘Pantheon’ is afgeleid uit het Grieks, wat ‘gewijd aan alle goden’ betekent. Rond 608 werd dit Pantheon gebruikt als kerk toen de keizer Phocas dit gebouw aan paus Bonifatius IV schonk. Vervolgens kreeg de kerk de naam ‘Santa Maria ad Martyres’. De open koepel (oculus) zorgt voor een speciale lichtinval. Dankzij deze ‘oculus’ konden de bezoekers van de tempel direct in contact komen met de hemel.

Trevi Fontein

Trevi-fontein

Hou je van foto’s nemen? Bezoek dan zeker de Trevi-fontein (ofwel ‘Fontana di Trevi’) van Rome, die ook wel de beroemdste fontein ter wereld wordt genoemd. Deze barokke fontein werd in opdracht van paus Clemens XII ontworpen door Bernini en pas 50 jaar later (in 1732) gebouwd en herontworpen door architect Nicola Salvi, omdat de bouw toen minder duur was. In totaal duurde de bouw ervan zo’n 30 jaar. Nog een leuk weetje: deze Trevi-fontein is vooral zo bekend geworden doordat het als decor diende voor vele bekende films zoals La Dolce Vita, Angels and Demons, The Lizzie McGuire Movie en Roman Holiday. Deze fontein is gebouwd tegen de achterzijde van het Palazzo Poli. Centraal onder de triomfboog staat het standbeeld van de zeegod Neptunus die op zijn schelpvormige strijdwagen door twee paarden met vleugels en tritons (jonge zeegoden) naar de zee wordt getrokken.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat

Proceed Booking