015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Bhutan

Bhutan

Verstopt in de Himalaya en tussen India in het zuiden en China in het noorden, ligt het magische Bhutan (officieel: het Koninkrijk Bhutan). Dit is een prachtig land dat spiritualiteit en vriendelijkheid ademt. Bijna het hele land bestaat uit bergland, op een strook laaggelegen gebied in het zuiden na. De besneeuwde bergtoppen van meer dan 6 000 meter hoogte en gletsjers vind je in het noorden van Bhutan. Wist je dat Bhutan een van de kleinste landen ter wereld is? Eeuwenlang was Bhutan alleen bereikbaar via een hoge pas vanuit Tibet.

Een unieke cultuur met dansende monniken, eeuwenoude kloosters, uitgestrekte wouden en een koning die op handen wordt gedragen, maakt dit koninkrijk echt een ‘one of a kind’. Zo is het Bruto Nationaal Geluk belangrijker dan het Bruto Nationaal Product. Aan materiële zaken wordt in Bhutan totaal geen waarde gehecht. Vanuit het boeddhisme is er veel respect voor alle levende wezens en de natuur.

Een reis door Bhutan is een echt avontuur!

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Voor Bhutan heb je een paspoort nodig dat bij de terugkeer van je reis nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder heb je voor Bhutan ook nog een visum nodig. Dit is een toeristenvisum, dat je kan verkrijgen via een door Bhutan erkende touroperator.

Beste reisperiode

De maanden maart, april, oktober en november zijn de beste reisperiode voor Bhutan. Het is dan de droge tijd en de temperaturen zijn aangenaam. De overgangsmaanden tussen de droge- en regentijd zijn mei en september. In deze maanden kun je ook prima door Bhutan reizen. Verder is de winter ook mogelijk om te reizen.

Geldzaken

Door het hele land zijn er maar enkele pinautomaten waar je met een Europese kaart geld kunt opnemen. Daarom wordt aangeraden om bij de aankomst op de luchthaven van Paro meteen wat geld te wisselen. In Bhutan is de munteenheid de Ngultrum. De koers van de Ngultrum staat gelijk aan de Indiaase Rupee.  100 Bhutanese Ngultrum of 100 Indiase Rupee staat gelijk aan ongeveer € 1,34 (augustus 2015). Kom je vanuit India, dan kun je in Bhutan gewoon nog je Indiase Rupees opmaken. Let er wel op dat je niet met briefjes van 500 en 1000 Indiase Rupees kunt betalen.

Hoe lang is het vliegen naar Bhutan?

Dagelijks vliegt KLM van Amsterdam Schiphol naar Delhi. Dit is een vlucht van 8 uur. Vervolgens gaat er vanuit Delhi elke dag een rechtstreekse vlucht naar Bhutan, met een vliegtijd van 2 uur en 10 minuten.

Welke taal gebruikt men in Bhutan?

De officiële taal van Bhutan is het Dzongkha, maar er worden nog ongeveer twintig dialecten in het land gesproken. In het zuiden spreekt men Nepali. De taal van het onderwijs is Engels.

Hoe boek ik een reis naar Bhutan?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 excursies in Bhutan

De top 3 van de beste attracties in Bhutan.

Taktshang

Ga op cultuurontdekking en bezoek Taktshang, ook wel het Tiger’s Nest van Bhutan genoemd. Taktshang is een van de Tibetaanse boeddhistische kloosters van de bergstaat Bhutan. Het complex bestaat uit zeven tempels en is tegen rotsen gebouwd, op 700 meter boven de Parovallei. De naam Tiger’s Nest ontstond uit een oude legende waarin de boeddha Guru Rinpoche op de rug van een tijger heen gevlogen zou zijn. Guru Rinpoche wordt in Tibet en Bhutan gezien als de grondlegger van het boeddhisme. Dit klooster is enkel te voet of per ezel te bereiken. Langs het pad naar boven zijn verschillende gebedsplaatsen te vinden. Verder staat er ook een waterrad en een gebedsmolen.

Punakha Dzong

Verken een van de mooiste kloosterforten van Bhutan, de Punakha Dzong. Als je geluk hebt, vindt er een gebedsdienst plaats. Monniken, tromgeroffel, gerinkel van belletjes en brandende kaarsjes, je vindt het er allemaal. Dit kloosterfort is gebouwd op een eilandje op de plaats waar de rivieren Pho en Mo (‘vader’ en ‘moeder’) samenvloeien. Deze dzong heeft een belangrijke betekenis voor de Bhutaanse cultuur. Dit is namelijk de locatie waar belangrijke nationale gebeurtenissen plaatsvinden.

Haa Vallei

Hou je van natuur? Bezoek dan een van de verborgen parels van Bhutan: de Haa Vallei. Sinds 2001 is deze vallei toegankelijk voor toeristen. Deze plek biedt ongerepte natuur en authentieke valleien. Bovendien grenst deze vallei aan de regio Tibet. Vanaf de Chelela pas wandel je door de vallei en heb je echt het gevoel alleen in het gebied te wandelen. De Haa Rivier loopt dwars door deze vallei. Verder is deze vallei omringd door karakteristiek gevormde bergtoppen die als heilig worden beschouwd. De eerste bergtop is gewijd aan Ap Chhundu, de beschermgod van de Haa Vallei.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat