015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Bolivia

Bolivia

Het hoogst liggende land ter wereld, dat is Bolivia! Weerspiegelende zoutvlaktes, broeierige Amazonebekken, enorme Andesbergen en knusse koloniale steden, Bolivia heeft het allemaal! Hoewel Bolivia het armste land van Zuid-Amerika is, is het ongelofelijk rijk aan natuurlijke en culturele schoonheden.

Bezoek Sucre, de hoofdstad van het land, waar de witte huizen en kerken een traditionele sfeer uitstralen. Tussen Coroico en La Paz ademen de geheimzinnige legendes van de Inca’s. Wist je dat het laatste stukje ongerept regenwoud van de Amazonebekken gelegen is in het Madidi National Park?

Verken ook La Paz, met huizen tegen de steile berghellingen gebouwd. Deze plek biedt een mix van traditionele markten, historische gebouwen en een prachtig uitzicht op de omliggende Andes. Bezoek daarnaast ook het hoogst bevaarbare meer ter wereld; het Titicacameer. Dit meer herbergt het legendarische eiland Isla del Sol, doordrenkt van Inca-mythologie en biedt panoramische uitzichten. Bezoek tenslotte ook de indrukwekkende oude ruïnes van Tiwanaku, een UNESCO-werelderfgoed.

 

 

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Voor Bolivia heb je een internationaal paspoort nodig dat bij de terugkeer van je reis nog minimaal 6 maanden geldig is. Bovendien moet je paspoort nog minstens een lege visumpagina hebben. Indien je met de Nederlandse of Belgische nationaliteit tot maximaal 90 dagen verblijft in Bolivia, heb je geen visum nodig. Verder moet je ook een ticket voor een retourvlucht hebben of een ticket voor een vlucht naar de volgende bestemming. Indien je doorreist, heb je ook nog de vereiste documenten nodig voor de volgende bestemming. Verder moet je in het bezit zijn van een gele koorts certificaat indien je aankomt van en/ of doorreist naar een gebied waar gele koorts voorkomt.

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor Bolivia is tussen mei en september, wanneer het daar winter is. Dit is dan de droge periode, maar de temperaturen zijn dan vaak lager, zeker in de bergen. Van november tot maart (de Boliviaanse zomer), is het regenseizoen in Bolivia, zeker in het laagland. Dit maakt het reizen in sommige gebieden moeilijker vanwege onbegaanbare wegen.

Geldzaken

In Bolivia betaalt men met de Boliviano (ook wel Peso genoemd) die is onderverdeeld in 100 centavos. Pinnen met bankpassen met het Maestro- of Cirruslogo kan je in de steden doen en op toeristische plaatsen. Hier zijn geldautomaten (ATM) voorzien. Je zorgt er best altijd voor dat je voldoende cash geld bij je hebt. Om veiligheidsredenen staan de meeste Nederlandse en Belgische bankkaarten ingesteld op gebruik binnen Europa. Zorg ervoor dat je dit voor vertrek even wijzigt naar ‘wereldwijd’. Indien dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat je voldoende cash geld en/ of een kredietkaart meeneemt.

In Bolivia wordt ook de Amerikaanse Dollar geaccepteerd. Indien je hiermee betaalt, neem dan best kleine coupures mee (geen 100 US $). Bij banken, casas de cambio (wisselkantoren) en bij hotels kan je terecht om contante euro’s en Amerikaanse Dollars te wisselen. Vraag hierbij steeds om voldoende kleine coupures zodat je gepast kan betalen. Vaak hebben taxichauffeurs en marktkooplui geen wisselgeld. Creditcards worden alleen in de duurdere winkels en hotels geaccepteerd. Volgens de huidige wisselkoers is 1 Boliviaanse Boliviano gelijk aan 0,13 Euro (omgekeerd is 1 Euro gelijk aan 7,50 Boliviaanse Boliviano).

Is Bolivia duur?

Bolivia is een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika en is opmerkelijk goedkoper dan landen zoals Chili, Brazilië of Argentinië. Kosten voor eten, accommodatie en vervoer zijn allemaal relatief goedkoop in Bolivia. Voor Bolivia is een budget van € 45 tot € 55 per persoon en per dag een realistisch budget. Uiteraard is een budget persoonsgebonden.

Hoe lang reizen naar Bolivia?

Hoe lang reizen naar Bolivia?

Bezoek jij graag het hele land? Reken dan op minstens 3 tot 4 weken. In Bolivia hangt het er ook van af welke bezienswaardigheden je wilt zien en hoe groot je reisbudget is. In het algemeen wordt aangeraden om minstens 3 weken te nemen voor je reis naar Bolivia.

De reistijd vanuit de luchthaven van Amsterdam naar La Paz duurt gemiddeld ongeveer 12 uur of langer.

Tijdsverschil Bolivia

In onze zomer is het tijdsverschil tussen Bolivia en België 6 uur. In onze winter is het in Bolivia 5 uur vroeger dan in de Benelux.

Hoe boek ik een reis naar Bolivia?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 excursies in Bolivia

De top 3 van de beste attracties in Bolivia.

La Paz

Bezoek La Paz, de hoogst gelegen stad ter wereld, gelegen op 3 869 meter hoogte. Hoogteziekte komt er daarom vaak voor. Wanneer je uit het vliegtuig of de bus stapt, word je omringd door de smalle canyon waar deze stad in ligt. Hierbij is het belangrijk om even alles rustig aan te doen. Hoewel Sucre de hoofdstad is van Bolivia, is La Paz de grootste stad en het financiële hart van het land. In La Paz is de traditionele Boliviaanse cultuur van groot belang. Vooral de Boliviaanse dansen en de folklore zijn heel belangrijk. Bezoek daarom zeker een van de vele traditionele dansshows als je in La Paz bent, of doe mee in een kleurrijke folkloreoptocht door de straten van de stad.

Salar de Uyuni

Een van de grootste zoutvlaktes ter wereld is de Salar de Uyuni. Deze grote witte zoutvlakte in combinatie met de prachtige helderblauwe hemel, geeft een beeld dat je nooit meer zal vergeten. Ga op jeeptocht om de zoutvlakte te verkennen, waarbij je uren over de adembenemende vlakte rijdt en een bezoek brengt aan bijzondere rotsformaties, met eeuwenoude cactussen. Deze zoutvlakte ligt in het zuidwesten van Bolivia en loopt door tot aan Chili. Ongeveer 40 000 jaar geleden zou dit de plek van een groot binnenmeer zijn geweest, het Lago Minchin. Toen het meer doorheen de jaren opdroogde, ontstonden er twee meren en een zoutvlakte, El Salar de Uyuni in Bolivia.

Tiwanaku

Rood zand, uitgestrekte grasvlaktes, grazende alpaca’s en eeuwenoude Tiwanakuruïnes. Deze zaken omschrijven Tiwanaku, een plek die het hart van de cultuurliefhebber sneller doet slaan. Sinds het jaar 2000 werden deze ruïnes opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Zo is de zonnepoort of het figuur ‘El Fraile’ een van de Inca bouwwerken die je er kan bezichtigen. Op een tiental kilometers vanuit Tiwanaku bevindt zich het beroemde Titicacameer. Bovendien is dit een goede bestemming voor een dagtrip vanuit La Paz.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat