015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

China

China

Bezoek dit immens groot land dat oneindig veel te bieden heeft. China heeft een rijke historie en eeuwenoude cultuur. Maar dat niet alleen, voor natuurliefhebbers is China ook een prachtig land. In het oosten heb je meer grote steden die dichtbevolkt zijn. Hier heb je bijvoorbeeld de hoofdstad Beijing, die een cultuurstad is met vele bezienswaardigheden. Gaande van de Verboden Stad tot de Tempel van de Hemel en zo veel meer. In Xi’an bevindt zicht het welbefaamde terracottaleger bij het mausoleum van de eerste keizer van China. Je hebt er ook het moderne Shanghai met zijn wolkenkrabbers, het is één van de grootste metropolen ter wereld.

Meer naar het zuidwesten toe overheerst het berglandschap. In Tibet komen de hoogste bergketens ter wereld voor.

Vergeet natuurlijk niet te genieten van de gastronomie die het land te bieden heeft, zoals de wereldwijdbekende Peking Duck, soup dumplings, versbereide handgedraaide noodles en nog zo veel meer. Het land biedt een heel divers aanbod aan verschillende smaken en gerechten.

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Voor China heb je een internationaal paspoort nodig dat bij de terugkeer van je reis nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder moet je paspoort minstens 2 lege visumpagina’s hebben want voor China is het verplicht een visum aan te vragen. Dit visum (voor een verblijf van 30 dagen) moet je ten laatste 6 tot 4 weken voor je vertrek regelen. Het visum kan je eventueel online aanvragen, of bij het consulaat. De prijs hiervan is ongeveer € 130.

Beste reisperiode

De maanden april, mei, september en oktober behoren tot de beste reistijd voor China. Dit wil dus zeggen dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. In deze tijd is de temperatuur aangenaam, maar kan je best ook een warme trui en je regenpak wegstoppen in je koffer voor de koudere avonden. Vanwege de grote hoogte kan je Tibet het best bezoeken in de zomer omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig. Aangezien de zomer ook de drukste tijd is, kan je het beste reizen in de maanden mei, juni en september.

Beste reisperiode Noord-China

Het noordoosten van China, waar bijvoorbeeld Beijing ligt, staat bekend om zijn droge, hete zomers en lange, koude winters. De beste reisperiode om het beroemde Terracotta leger of de pandaberen te bekijken in het Panda Research Center, is tijdens onze wintermaanden.

Beste reistijd Zuid-China

Het zuidwesten van China wordt gekenmerkt door een subtropisch klimaat, waar over het hele jaar verspreid elke maand wat neerslag valt. Doordat de provincie Yunnan vrij hoog ligt, is bijvoorbeeld de trekking in de Tiger Leaping Gorge het beste te ondernemen tussen begin april en eind oktober. Voor Hongkong is de beste reistijd april, mei, september en oktober.

Geldzaken

In China gebruikt men de Renminbi (RMB), ook wel de yuan of ‘geld van het volk’ genoemd. In de grote steden en op de toeristische plaatsen kan je pinnen met je bankpas. Bij de ‘Bank of China’ kan je een maximumbedrag van 3 000 yuan per keer afhalen. Dit gebeurt wel een beetje anders dan in België of Nederland. Je krijgt namelijk eerst je geld en pas daarna moet je een knop indrukken om je kaart terug te krijgen. Let erop dat je de instellingen van je kaart vooraf wijzigt naar ‘wereld’.

Geld wisselen kan je in de steden, bij de Bank of China, bij wisselkantoren of bij grotere hotels. Op kleinere plaatsen kan het wisselen van euro’s of dollars wel een probleem zijn. Euro’s worden bij vrijwel alle banken en bij balies van grotere hotels geaccepteerd. Met een creditcard kan je bij de meeste banken geld opnemen. In China is het vreemd om fooien te geven. Enkel bij taxi’s zit de fooi al inbegrepen in de prijs.

Wat kost een reis naar China?

Een rondreis van 3 weken naar China kost vaak gemiddeld tussen € 1500 en € 3 000 per persoon. In China kan je best rekenen op een budget van minimaal € 30 tot € 35 per persoon per dag. Vooral de accommodatie zal de grootste invloed hebben op je budget in China.

Hoe boek ik een reis naar China?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 excursies in China

De top 3 van de beste attracties in China.

Grote Muur van China

De Chinese muur is zowel de bekendste bezienswaardigheid van China als één van de zeven wereldwonderen. Maar waarom? Het is één van de grootste bouwprojecten die de mens ooit ondernomen heeft doorheen de geschiedenis. De muur werd gebouwd als verdedigingsmuur, om invallende volkeren tegen te houden. De muur is zo’n 6000 kilometer lang en begint ergens in het kustgebied van Shanhaiguan en gaat verder tot in de streek van Jiayuguan, wat deel uitmaakt van de provincie Gansu, grenzend aan de Gobi-woestijn.

Verboden Stad

De Verboden Stad is een paleizencomplex in het midden van de hoofdstad Beijing. Dichtbij het paleizencomplex heb je ook de iconische Tian An Men Square, het Plein van de Hemelse Vrede. De Verboden Stad is een opeenvolging van uitgestrekte binnenplaatsen en prachtige paleizen. Oorspronkelijk was het complex alleen toegankelijk voor de voormalige keizers van de Qing- en Ming-dynastieën. Later, wanneer China een republiek werd, had het complex deze functie verloren. Het werd dan geopend als museum en is nu voor iedereen toegankelijk. Hier zijn drie openbare hallen met daarachter paleizen en keizerlijke tuinen. Het paleizencomplex staat eveneens op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Zhangjiajie Nationaal Bospark

Bezoek één van de mooiste zo niet het mooiste nationaal park van China. Het Zhangjiajie National Forest Park biedt adembenemende landschappen en een onvergetelijke ervaring. Dit soort landschap ga je bijna nergens of nergens anders ter wereld tegenkomen, het is een unieke bezienswaardigheid. Het park was een inspiratiebron voor de landschappen en decors in de film Avatar. Hierdoor heeft het park ook enorm veel aan populariteit gewonnen. Sinds 1992 is het park ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat