015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Colombia

Colombia

Ontdek Colombia, een fascinerende bestemming met veel gezichten. Zo vind je er besneeuwde bergtoppen, woestijnlandschappen, oerwouden, mangroven, kleine bergdorpen en veel kleurrijke kunst. Verder heeft Colombia een lange kustlijn met helderblauw water en prachtige zandstranden. Langs het voormalige gevangeniseiland Isla Gorgona kan je bijvoorbeeld zwemmen met reuzenschildpadden en dolfijnen. Colombia staat daarnaast ook bekend om de productie van koffiebonen, bananen en sigaren.

Colombia is een multi-etnisch land dat heel veel variatie en bezienswaardigheden biedt. Zo kan je er de kleurrijke steden en dorpen met hun prachtige koloniale architectuur ontdekken, waar vele marktkramers en muzikanten te vinden zijn met majestueuze pleinen. Verder staat Colombia ook bekend voor enkele indrukwekkende bezienswaardigheden zoals Las Lajas Santuario (een indrukwekkende basiliek die gebouwd is in een kloof waardoor de Guaitararivier stroomt), Tierradentro (een archeologische site), Popayan (de ‘witte stad’ van Colombia), en de stad Bogota met het Museo de Oro en de wijk La Candelaria. Voor indrukwekkende stranden raden we ook zeker het Parque Nacional Tayrona aan.

De Colombiaanse bevolking is warmhartig en ontvangt je met veel plezier. De inwoners vertellen vol passie over hun cultuur en de geschiedenis van het land. Reizen naar Colombia is een hele ontdekking!

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Om naar Colombia te reizen heb je een paspoort nodig dat bij de terugkeer van je reis nog minstens zes maanden geldig is. Ga je korter dan negentig dagen naar Colombia? Dan heb je geen visum nodig. Indien er kinderen onder de 18 jaar meereizen, dien je bij de ambassade te vragen naar aanvullende toelatingseisen.

Voor reizen met een overstap in de Verenigde Staten, heb je ook nog een ESTA (Electronic System of Travel Authority) nodig. Dit kan je online aanvragen.

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor Colombia is van december tot en met februari en van juli tot augustus. Omdat Colombia dichtbij de evenaar is gelegen, is de temperatuur er het hele jaar door constant (tussen de 25 en 30 graden Celsius en meer afhankelijk van de hoogteverschillen in het land). Hou daarom rekening met de hoeveelheid neerslag bij het plannen van je reis. Landinwaarts zijn er twee droge seizoenen (die de ideale reisperiodes zijn): van december tot en met februari en juli tot en met augustus. Opgelet: aan de Caribische kust is het een stuk droger dan aan de westkust, die het hele jaar door veel regen krijgt.

Geldzaken

Op Colombia betaal je met de Colombiaanse Peso (COP). Hou ermee rekening dat wisselgeld verkrijgen vaak een probleem is. Als je cash euro’s of dollars wilt wisselen, dan doe je dit het beste bij een ‘casa de cambio’ (wisselkantoor). Dit gaat veel sneller dan bij banken. Bovendien krijg je dezelfde of zelfs een betere koers. In de grote en middelgrote Colombiaanse steden kan je pinnen met een bankpas. Opgelet: je kan vaak per keer niet meer dan 300.000 pesos opnemen. Zorg er best voor dat je ook cash euro’s bijhebt, indien de pinautomaat niet zou werken. Let er ook op dat je de instellingen van je kaart wijzigt naar ‘wereld’. In de meeste duurdere hotels, restaurants en winkelcentra kan je ook met je kredietkaart terecht. Verder kan je ook met dollars betalen in Colombia. Het is heel gebruikelijk (en verwacht) om fooi te geven. Meestal is deze fooi ongeveer 10 %. Je kan afdingen in Colombia op de markt, maar niet in winkels waar de prijzen duidelijk zichtbaar zijn. Volgens de huidige wisselkoers is 1 Colombiaanse Peso gelijk aan 0,00022 euro (omgekeerd is 1 euro gelijk aan 4 660,43 Colombiaanse Peso).

Wat kost een reis naar Colombia?

Voor een tweeweekse rondreis door Colombia beginnen de prijzen gemiddeld vanaf € 1 500 of meer per persoon. Uiteraard hangt dit ook af van je persoonlijke reiswensen. Het gemiddelde reisbudget per persoon en per dag ter plekke varieert vaak tussen de 45 en 50 euro.

Hoe lang duurt een vlucht naar Colombia?

Een rechtstreekse vlucht naar Colombia duurt ongeveer 11 uur. Indien je reist met een tussenstop, kan de reistijd oplopen tot 14 à 18 uur. Vanaf de luchthaven van Schiphol kan je rechtstreeks naar Bogota vliegen.

Tijdsverschil met Colombia

Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger dan in België. Wanneer het bij ons wintertijd is, is het in Colombia 6 uur vroeger.

Welke taal spreekt men in Colombia?

In Colombia is de officiële taal Spaans. Men spreekt er weinig andere talen, dus het is zeker handig om al enkele woorden of zinnetjes vanbuiten te leren. Let er wel op dat Colombianen elkaar met ‘u’ (usted) aanspreken.

Hoe boek ik een reis naar Colombia?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 excursies in Colombia

De top 3 van de beste attracties in Colombia.

Cartagena de Indias

Bezoek Cartagena de Indias, een van de mooiste Spaans-koloniale steden van Zuid-Amerika. In deze havenstad verzamelden de Spanjaarden vroeger schatten uit de nieuw veroverde gebieden. Eens per jaar werden deze dan verscheept in de beroemde ‘zilvervloten’. De stad werd daarom beschermd door indrukwekkende stadsmuren en forten die nog steeds de oude stad domineren. De smalle straten in deze stad verbinden de vele bloemrijke pleintjes, die langs de grote herenhuizen en palazzo’s leiden. ’s Avonds kan je in het centrum van cultuur en muziek genieten. Wist je dat de filmklassieker ‘Romancing the Stone’ uit 1984 voor enkele scènes in deze stad werd opgenomen?

Ciudad Perdida

Heb je ooit al eens gehoord over ‘La Ciudad Perdida’, ‘the Lost City’, ofwel de ‘verloren stad’ van de Tayrona indianen? In het Sierra Nevadagebergte van Colombia kan je meer ontdekken over deze archeologische site. Deze plek werd honderden jaren geleden bewoond door de Tayrona indianen. Deze plek is zo uniek omdat deze enkel al wandelend door de jungle te bereiken is. Je bezoekt deze site in twee en een halve dag heen, een bezoek aan de stad en dan dezelfde weg terug. Deze ‘Lost City Trek’ is vooral bijzonder door de afwisseling van het hiken, zwemmen bij watervallen, de geschiedenis en cultuur van de inheemse stammen.

Medellín

De stad van de eeuwige lente’, zo wordt Medellín ook wel genoemd. Door de ligging in de Aburra-vallei, heeft deze stad het perfecte klimaat. Medellín is een bruisende stad met vriendelijke mensen, een actief nachtleven en veel hippe cafeetjes. Dit was niet altijd het geval, want vroeger stond deze stad bekend als de gevaarlijkste ter wereld door het kartel van Pablo Escobar. De stad is gelukkig niet meer in handen van het kartel en heeft een enorme transformatie ondergaan. Bezoek ook zeker Plaza Botero, het historisch centrum. Neem de Acevedo kabelbaan naar Santo Domingo, waar je een prachtig uitzicht hebt over Medellín. Als je helemaal boven bent, sta je in het nationale park Parque Arvi. Ook een daguitstap naar het kleurrijke Guatapé mag je zeker niet missen wanneer je in Medellín bent! Alle huizen in Guatapé hebben vrolijk gekleurde muren en er heerst een rustige sfeer. Overal vind je leuke koffietentjes met vrolijke muziek.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat