015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Egypte

Egypte

Ahlan wa sahlan, welkom in Egypte! Een vakantie in Egypte, een ‘Once in a lifetime experience’.
Ontdek prachtige badplaatsen, luxe all inclusive resorts, altijd zonnig weer, een geweldige onderwaterwereld en een hoge dosis cultuur is Egypte de perfecte bestemming. Overal langs de Nijl en in de oasen zijn in de loop van de vorige eeuwen tal van tempels ontdekt en gerestaureerd.
Niet alleen de Nijl speelt een belangrijke rol in het landschap van Egypte, ook de Rode Zee doet dat. Een groot deel van het land grenst aan de wateren die zo bekend staan om haar vele duikmogelijkheden en geweldige onderwaterwereld.

Veelgestelde vragen

Benodigde reisdocumenten

Voor Egypte heeft u een geldig Belgisch paspoort nodig, of een identiteitskaart inclusief twee recente pasfoto’s. Zowel het paspoort als de identiteitskaart moeten bij aankomst in Egypte nog 6 maanden geldig zijn. Indien u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse of Belgische, neemt u best contact op met het consulaat van Egypte. Indien u naar Hurghada reist, dan heeft u een visum nodig (visa on arrival) dat u bij aankomst in Egypte kunt aankopen. Voor reizen naar Sharm el Sheikh is een visum alleen verplicht voor een verblijf van langer dan 14 nachten. Het visum kunt u aan de aankomsthal ter plaatse in Egypte verkrijgen aan 30 euro per persoon.

Beste reisperiode

Egypte kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Het is er altijd warm en er valt weinig neerslag. Vanaf juni tot en met augustus is het warm tot zeer warm in Egypte. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot meer dan 40 graden Celsius.

Noord-Egypte (Caïro, Middellandse Zee en woestijn)

Voor Noord-Egypte valt de beste reisperiode in de maanden april, mei, september en oktober.

Zuid-Egypte (Luxor, Aswan en Abu Simbel)

De beste reisperiode voor Zuid-Egypte is van december tot en met februari. De wintermaanden zijn de beste reismaanden voor het land van de farao’s. In de gebieden ten zuiden van Caïro, Luxor en Aswan kan het heel warm worden in de zomerse zon. Let op, want wanneer de zon ondergaat in de wolkeloze hemel, daalt de temperatuur heel snel.

Geldzaken

In Egypte betaalt men met de Egyptische pond (£E). De waarden zijn op de biljetten zowel in het Arabisch als in het Engels aangegeven. Zorg ervoor dat je ook altijd kleine coupures op zak hebt voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn. Je kan als reserve altijd een bedrag aan contante euro’s meenemen. Deze heb je ook nodig om excursies te betalen. Bij luxehotels en duurdere souvenirwinkels kan je vaak met kredietkaarten betalen. Opgelet: stel je bankkaart voor je vertrek eerst nog in op ‘wereldwijd’.

Je kan eventueel al Egyptische ponden meenemen naar daar, maar in Egypte zijn er genoeg plaatsen (bijvoorbeeld op de luchthaven) om euro’s naar Egyptische ponden in te wisselen. Opgelet: je kan maar maximum 5 000 Egyptische pond in-en uitvoeren. Op alle toeristische plaatsen kan je geld afhalen. Dit gaat meestal tot een maximumbedrag van 500 euro per dag. Opgelet: het aantal geldautomaten buiten de steden is beperkt. Het is ook belangrijk om te weten dat elke transactie samen gaat met transactiekosten. Hierdoor is het voordeliger om in één keer een hogere som op te nemen dan meerdere kleine bedragen. De fooien in Egypte bedragen ongeveer 10 % . Volgens de huidige wisselkoers is 1 Egyptische pond gelijk aan 0,030 Euro. Omgekeerd is 1 Euro gelijk aan 32,81 Egyptische pond.

Wat kost een reis naar Egypte?

Egypte is een populair land bij toeristen om bezienswaardigheden zoals de piramides, de hoofdstad Caïro enzovoort te bezoeken. Hoewel het leven er niet al te duur is, raden we je toch aan om met een voldoende budget naar Egypte te gaan. Gemiddeld kan je per persoon rekenen op een budget van 40 euro per dag.

Hoe lang duurt een vlucht naar Egypte?

Een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Hurghada of Sharm el Sheikh duurt gemiddeld 5 uur. Indien je een directe vlucht van Brussel naar Caïro neemt, ben je ongeveer 4 uur en 15 minuten onderweg.

Tijdsverschil met Egypte

In de zomertijd is het in Egypte een uur later dan in België, terwijl er in de wintertijd geen verschil is met België.

Welke taal spreekt men in Egypte?

In Egypte is Arabisch de officiële taal. Binnen het Arabische taalgebruik onderscheidt men drie registers. Het eerste is de gesproken taal, de informele taal die op straat gesproken wordt en die hoort tot de groep oosterse Arabische dialecten zoals het Syrisch, het Libanees of het Jordaans. Hoewel je in de toeristengebieden wel terecht kunt met Engels, is het zeker de moeite waard om ook enkele zinnen in het Arabisch te leren. Dit zal de lokale bevolking zeker waarderen.

Hoe boek ik een reis naar Egypte?

Neem contact op met onze reisconsulenten. Wij helpen u graag verder!

Top 3 hotels

Sunrise Crystal Bay Resort Grand Select *****

 • Premium Selection alert!
 • Al jaren onwijs populair
 • Slippers aan, zo op het privéstrand
 • Zeer luxe kamers en suites
 • 4 van de 5 à-la-carterestaurants inclusief
 

Titanic Royal & Aqua Park
*****

 • Nieuw hotel direct aan het strand
 • Uitstekende kwaliteit voor een zeer goede prijs
 • Spitter, spetter, spater : 5 zwembaden, 13 glijbanen
 • Gratis toegang tot het aquapark Titanic Resort & Aqua Park
 • Wordt het vanavond Italiaans, Chinees of de grill?

Steigenberger Aqua Magic
*****

 • Paradijs voor kinderen met een aquapark
 • Verschillende restaurants en bars
 • Animatieprogramma voor jong en oud!

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Egypte volgens TripAdvisor.

Egyptisch Museum

Het Museum der Egyptische oudheden in de Egyptische hoofdstad Caïro, bij het grote publiek bekend als het Egyptisch Museum, is met 136.000 Oud-Egyptische items ’s werelds grootste Egyptologisch museum.
Trek op vakantie je cultuurschoenen aan en trek er op uit!

Giftun Islands

De Giftun-eilanden zijn twee eilanden in de Rode Zee bij Hurghada in Egypte. Giftun Kebir of Big Giftun ligt verder naar het westen en dichter bij Hurghada. Giftun Soraya of Little Giftun ligt verder naar het oosten.
Op de Giftun-eilanden ontdek je de zeldzame geologische composities, rotsintensiteit, koraalriffen, kleurrijke vissen en buitengewone vogels. Tussen de koraalriffen vind je wel meer dan 794 vissoorten.
 
Ontdek tijdens jouw vakantie zeldzame schildpadden die leven op het strand van het eiland.

Ras Mohammed National Park

Ras Mohammed is een nationaal park in Egypte. Het ligt nabij de stad Sharm-el-Sheikh in de provincie Zuid-Sinaï op het schiereiland Sinaï.
Het park beslaat 135 km² land en 345 km² zee en omvatte ook de eilanden Tiran en Sanafir tot deze werden overgedragen aan Saoudi Arabië in 2017.
 
Het park heeft een zeer droog klimaat, waardoor heel het jaar door een fantastische vakantiebestemming is voor toeristen.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat