015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Namibië

Namibië

Namibië is de perfecte bestemming voor een introductie van Afrika. Het is één van de mooiere natuurbestemmingen in zuidelijk Afrika. Namibië is één van de mooiste en meest eenvoudig bereisbare landen. Een reis door Namibië is een aaneenschakeling van extremen. Door zijn indrukwekkende bergen, waterrijke gebieden en zandduinen bezit Namibië verschillende Afrikaans karakteristieke landschappen. Maar vergis u niet: Namibië biedt zich ook perfect om wilde dieren te observeren.

Bovendien hebben ze niet alleen prachtige landschappen, maar ook mooie steden zoals Windhoek, Lüderitz en Swakopmund. In deze steden kunt u meer te weten komen over hun koloniaal verleden. Buiten de steden kunt u de etnische inwoners ontmoeten, zoals de Himba’s. In het jaar heb je gemiddeld zo’n 300 dagen zon in Namibië, het is dus heel het jaar door de ideale bestemming om te reizen.

Top 3 excursies in Namibië

De top 3 van de beste attracties in Namibië.

Namibwoestijn

De Namibwoestijn is één van de bekendste bezienswaardigheden van Namibië. De woestijn wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld en ook één van de grootste in Afrika. Bij zonsopgang is het het mooiste moment om de woestijn te bezoeken. Zo ervaar je het zicht in minder extreme temperaturen en het mooiste zicht met zijn oranjekleurige zand.

Etosha Nationaal park

Graag eens op safari geweest? Het Etosha Nationaal park is het bekendste nationale park van Namibië. Hier heb je verschillende soorten zoogdieren en reptielen en vogels. Hier ga je zeker een onvergetelijke safari beleven. Bij de vele waterplassen kunt u rustig de fauna observeren: springbokken, olifanten, neushoorns, struisvogels, zebra’s, gemsbokken. Er is zelfs een vrij grote kans om leeuwen te zien in Etosha.

 

Fish River canyon

De Fish River Canyon is het beste en meest gefotografeerde uitkijkpunt. Het biedt zicht op de scherpe rivierbocht die bekend staat als Hell’s Corner. Deze is te bezichtigen in het uiterste zuiden van Namibië. Het is de op één na grootste canyon ter wereld. Één van de hoogtepunten van uw bezoek is dus ongetwijfeld een wandeling langs de rand van de kloof.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat