015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Oman

Oman

Welkom in het magische deel van Arabië dat je beeld van het Midden-Oosten volledig zal veranderen…

Maak kennis met Arabische tradities en culturen terwijl je de meest bijzondere plekken bezoekt. Oman, het tweede grootste land van het Arabische schiereiland, is een zeer unieke bestemming. In dit rijk en modern land vindt men luxueuze hotels, prachtige zandstranden, adembenemende landschappen, traditionele dorpjes, groene oases, allerlei culturen, een fiere en gastvrije bevolking. Het is het land van de sprookjes van 1001 nachten. Het is ook een land waar men een rondreis kan maken met z’n vele prachtige paleizen, moskeeën en landschappen en waar men kan genieten van een welverdiende strandverlenging.

Bezoek Muscat, hier ontdekt u de hoogtepunten van de Omaanse hoofdstad. Bezoek het Royal Opera House en de imposante Sultan Qaboos Grote Moskee: de twee architecturale pareltjes van de stad. Moderniteit en islamitische traditie gaan hier hand in hand.

Top 3 excursies in Oman

De top 3 van de beste attracties in Oman.

Grote Moskee van Sultan Qaboos

Bezoek een van de hoogtepunten van de hoofdstad, de grootste moskee van Oman. Geniet hier van het bezoek aan de prachtige Grote Moskee van Sultan Qaboos, wat een geschenk was van de Sultan aan de natie. Het is een van de architecturale pareltjes van de stad, met zijn imposante kroonluchter en het tweede grootste Perzische tapijt ter wereld. De grote moskee van Sultan Qaboos is een van de weinige moskeeën die niet moslims binnenlaat. De moskee wordt omringd door een prachtige tuin.

Wahiba Sands

De Wahiba Sands is het mooiste stukje woestijn in Oman. Geniet hier van een kameelrit door de duinen tijdens de zonsondergang. Wahiba Sands is één van de meest fascinerende en mysterieuze streken van Oman. De rode woestijn heeft een grote variëteit aan flora en fauna en de altijd veranderlijke duinen zijn een lust voor het oog. In de vroege ochtend kunt u genieten van de zonsopgang vanaf de top van één van de zandduinen. De Wahiba Sands is een enorme golvende rode en gele zee van zand en duinen die tot 200 meter stijgen.

 

Nizwa Fort

Het Nizwa fort is gelegen in de vroegere hoofdstad van Oman. Nizwa heeft zijn charme behouden door het behouden van zijn oude herinneringen van het traditionele Oman. Het Nizwa fort is een 17e -eeuws rond fort, rondom het fort kom je in contact met levendige soeks (Arabische markten). Het fort is één van de oudste forten van het sultanaat. Hier vind je zilveren en koperen handwerk, het is bekend voorzijn artistieke ambachten.

Ooit al eens een dierenmarkt willen bezoeken? Elke vrijdag is er een geitenmarkt in de ochtend, de beste tijd om het te aanschouwen is van 06.00 – 07.00 uur.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat