015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Verenigd Koninkrijk

Het Reishuis»Bestemmingen»Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Dit land westelijk gelegen van België is geen onbekende. Met zijn diverse landschappen, metropolen en rijke geschiedenis als monarchie. Het Verenigd koninkrijk is samengesteld uit Schotland, Noord-Ierland, Engeland en Wales. De verscheidenheid in het land is dan ook groot. 

Schotland is gekend bij natuurliefhebbers door zijn uitzonderlijke landschappen, op gebied van natuur en culturele rijkdom is het zeer aantrekkelijk. De Schotten mogen trots zijn op hun woongebied want het is uitzonderlijk in Europa. Noord-Ierland heeft lange tijd in de schaduw gestaan van de andere landsdelen en niet het minst door zijn turbulente verleden. Wales is het minst gekende, en meest vergeten stukje Verenigd koninkrijk. De Welshman zijn een trotse bevolkingsgroep met een eigen taal en eigen gebruiken. In Engeland bevindt zich de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen. Een metropool om U tegen te zeggen met een ongelooflijk aanbod aan cultuur en gastronomie.

Top 3 excursies in Het Verenigd Koninkrijk

De top 3 van de beste attracties in Het Verenigd Koninkrijk.

Giant’s Causeway

Bezoek een van de meest bijzondere landschappen van het Verenigd Koninkrijk, de Giant’s Causeway. Het is een gebied van 40.000 in elkaar grijpende basaltzuilen. Het zou het resultaat geweest zijn van een oude vulkaanuitbarsting. De rotsformatie staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.  Het spectaculaire gebied is te bezichtigen aan de zeekust van Noord-Ierland.

Stonehenge

Stonehenge is wel zeker één van de bekendste prehistorische monumenten ter wereld. Het is een trekpleister voor miljoenen mensen. Stonehenge werd in 1986 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Er bestaan verschillende theorieën over hoe het monument ontstaan is en voor welke redenen ze het gemaakt hebben.

Edinburgh Old Town

Begin uw Schotland ervaring met een bezoek aan Edinburgh, de stad met twee gezichten. De oude stad met zijn kleine straatjes en enge huizen. Ontdekking van de hoofdstad van Schotland. De meest gekende bezienswaardigheden zijn het Kasteel, het royal Brittania Yacht en Holyrood palace.

 

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat