015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Verenigde Staten

Het Reishuis»Bestemmingen»Verenigde Staten

Verenigde Staten van Amerika

Bijna geen enkele andere regio biedt zo’n grenzeloze variëteit op het gebied van culturen, landschappen en steden. Het is een land van uitersten, een smeltkroes van volkeren, bekend om de Route 66, de Mississippi- en Coloradorivieren, het Witte Huis, het Vrijheidsbeeld, de hoofden van Mount Rushmore, de ongeëvenaarde schoonheid van de nationale parken, boeiende wereldsteden… Ervaar het zelf met al je zintuigen, het land van onbegrensde mogelijkheden!

Of je nu op zoek bent naar het beste van de natuur, naar authenticiteit, belevenissen buiten de platgetreden paden of gewoon naar momenten om samen van te genieten als koppel of met het hele gezin. Een fly & drive vakantie is de perfecte manier om de USA te ervaren. Je kan tijdens een roadtrip ongetwijfeld vele droombestemmingen van je bucketlist afvinken. Of het nu gaat om een rondreis door ongerepte natuur, een reisroute langs de kust of een programma middenin de indrukwekkende nationale parken… We organiseren de perfecte individuele rondreis op jouw maat en zorgen ervoor dat je reis perfect is uitgewerkt.

Toch liever een begeleide rondreis, strandvakantie, treinreis of citytrip? Ook dan zijn er tal van mogelijkheden in de Verenigde Staten.

Hou je van originaliteit of ben je op zoek naar dat tikkeltje meer, dan ben je bij ons ook aan het goede adres. Naast de traditionele hotels, bieden we ook unieke belevenissen aan in tiny houses, airstreams of in de mooiste luxe resorts die ieders ogen doen sprankelen.

Top 3 Nationale Parken

De 3 meest bezochte nationale parken van de Verenigde Staten.

Great Smoky Mountains NP

Het Great Smoky Mountains National Park is een natuurgebied op de grens van de staten Tennessee en North Carolina en maakt deel uit van de Appalachian Mountains. De bosrijke bergen danken hun naam aan de mysterieuze nevel die vaak rond te toppen hangt.
 
Het park is het hele jaar geopend en elk seizoen de moeite waard. Met bijna 13 miljoen bezoekers in 2022 is het het drukst bezochte nationale park in de Verenigde Staten. Het nationale park staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst en is gratis toegankelijk. (Let wel, vanaf 1 maart 2023 is er een betalende parkeerpas nodig om te mogen parkeren in het park).
 
De bekendste wandelroute in het park is de Appalachian Trail, die deels door het park loopt. Deze wandelroute is in totaal maar liefst 3488 kilometer lang en loopt door 14 Amerikaanse Staten. Het stuk van de trail dat het Great Smoky Mountains National Park loopt is zo’n 110 kilometer lang.
 
 
 
 

Grand Canyon NP

Één van de bekendste Nationale Parken in de Verenigde Staten is het Grand Canyon National Park en wordt beschouwd als één van de zeven wereldwonderen der natuur.

Het park is gelegen in de staat Arizona, is één van de oudste nationale parken van de Verenigde Staten en staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst.

De enorme kloof is ongeveer 450 kilometer lang, gemiddeld 16 en maximaal 29 kilometer breed en maar liefst 1829 meter diep op het diepste punt. De kloof is de laatste 6 miljoen jaar ontstaan door watererosie van de Colorado rivier, welke elke eeuw nog 1,6cm van de bodem slijpt.

Deze rivier verdeelt het nationale park in twee delen, de North Rim en South Rim. De South Rim is het hele jaar door geopend en is de meest toegankelijke (en bezochte) bezienswaardigheid.

Zion NP

Het Zion National Park is een natuurreservaat in de staat Utah bestaande uit diverse canyons. Het meest bezochte gedeelte van Zion NP is Zion Canyon, deze enorme kloof van 24 kilometer lang en 800 meter diep is door de eeuwen heen uitgesleten door de Virgin River en overweldigt met hoog oprijzende wanden en hellingen.

De naam Zion kreeg dit park van de Mormoonse pioniers einde jaren 1800. De mormonen zijn een religie die vooral in Utah gevestigd is. Afgeleid van het Bijbelse Zion kreeg dit voor hen de betekenis van een plek van rust en veiligheid.

De Zion Canyon Scenic Drive is de hoofdroute door de Zion Canyon die alleen buiten het hoofdseizoen met de wagen toegankelijk is. Van half maart tot eind oktober kan je de route verkennen met gratis shuttlebussen. Deze stoppen op meerdere plaatsen van waaruit je op wandeltocht doorheen het park kan gaan.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat