015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Rabat, dé belangrijkste koningsstad van Marokko

Het Reishuis»Nieuws»Rabat, dé belangrijkste koningsstad van Marokko

Ben jij ooit al in Marokko geweest? Neem dan zeker een bezoekje aan de stad Rabat. Rabat is de hoofdstad van Marokko die zowel modern, als cultureel is. Hij heeft een rijke geschiedenis die je kan zien aan de vele oude gebouwen. Meesterwerken versieren de straten en pleinen tot enorme kunst. De stad is een eco-verantwoordelijke hoofdstad. Je vind er veel mooie parken, botanische en exotische proeftuinen. Naast al dit groen vind je er ook de kilometers lange stranden bij het naburige Casablanca. De moderne stad Rabat, biedt leuke festivals en animatie. Een auto heb je niet nodig, het uitgebreide openbaar vervoer brengt je tot de mooiste plaatsen in de stad.
In Rabat vind je echt alles! De stad onthult zijn ware schatten van het verleden, afgewerkt met de modernste en milieuvriendelijkste verworvenheden.

De Hassantoren

Er valt niet te ontsnappen aan het zicht van de Hassantoren, die in de nacht veel opvallender is door de lichtjes.
Daarnaast is er in de buurt van de Hassantoren ook het Mausoleum van Mohammed V. Ter bescherming, de Hassantoren wordt hier in de gaten gehouden door vier bewakers. In dit gebouw kan je het graf van Mohammed V, de voormalige koning van Marokko vinden. Hierbinnen moet je zeker eens een kijkje nemen!
Deze grafkelder is zeker de moeite waard, door de mooie typische Marokkaanse versiering, die zeer interessant is voor de westelijke cultuur. Zo leer je bovendien ook de gebruikelijke kunstvormen van de Marokkaanse cultuur kennen. Het gebruik van goud en rood, is typisch en kan je daar met je eigen ogen bekijken.

Hassantoren Hassantoren

Bewakers Mausoleum Mohammed V Bewakers Mausoleum Mohammed V

Grafsteen Mohammed VGrafsteen Mohammed V 

De lokale cultuur

De Medina is de typische ‘Souk’ (marktje) zoals je bijna overal in Marokko kan vinden. Hier kan je vanalles kopen: souvenirs, specerijen, typisch Marokkaans eten en van alles en nog wat. Loop er daarom zeker ook eens langs. Alleen zo kan je (letterlijk en figuurlijk) proeven van de Marokkaanse cultuur, de kleurrijke kraampjes, de verschillende geuren, en de vriendelijke en warme mensen! Hiervoor heb je al jouw zintuigen nodig! Koop er bijvoorbeeld de bekende handjes van Fatima die jou volgens deze cultuur tegen het kwade kunnen beschermen.

Souk Souk

chebakiaChebakia 

henne Henna tekening

Loop ook eens langs de kustlijn, waar er elke dag een kermis is voor heel het gezin. Ook daar vind je kleine kraampjes waar je henna kan laten zetten. Een typische lichaamsversiering in de Arabische, Afrikaanse, Turkse en Indische culturen. Een soort tijdelijke tattoo, die na enkele weken verdwijnt.
Proef tijdens deze uitstap de chebakia, een lekkere snack overgoten met honing.
Of maak eens een boottocht Atlantische zee. Ook de twee stranden die naast elkaar liggen, zijn zeer leuk om er eens te gaan relaxen en zwemmen!

Strand Rabat Uitzicht Rabat

Strand Rabat Strand Rabat

Strand Rabat Strand Rabat

Of liever enkele musea?

Houd je van fotografie en cultuur? Bezoek dan het prachtige museum in de buurt van het strand; Musee National De La Photographie. Dit is een kunstmuseum dat zicht richt op de fotografie van de kunst en cultuur in Rabat.
Ben jij een natuurliefhebber en hou je van fauna en flora? In Rabat zijn er namelijk veel mooie parkjes om in te zitten, wandelen, picknicken, etc. Verderop in de stad, vind je de zoo van Rabat. Deze zoo is echt wel de moeite waard om te gaan bezoeken! Je kan er niet alleen dieren bekijken, maar ook de dieren aaien en voeden.
Geniet van de afstammelingen van het nu uitgestorven leeuwenras, dat voormalig in het koninklijk paleis werd vastgehouden voor ze naar de zoo werd verplaatst. Leeuwen zijn namelijk hét symbool van Marokko en dus ook een zeer belangrijke diersoort daar. In de zoo zelf is er een gratis museum waar je alles te weten kan komen over de verschillende dieren die in de zoo te vinden zijn. Hier staat ook een echte opgezette leeuw, gestorven aan natuurlijke dood, om de trots van Marokko te representeren.

Zoo RabatZoo Rabat

musee-national-de-la-photographie Musee National De La Photographie

Het ongelooflijke stadje, Chellah, waar je kan proeven van de Romeinse cultuur, is ook weer iets anders in het prachtige Rabat. Dit is namelijk een gebied dat vroeger behoorde tot de Romeinen, en nadien is overgenomen door de Marokkaanse cultuur . In deze plaats zijn er veel ruïnes aangetroffen uit de oudheid en de middeleeuwen. Het is nu een afbrokkelende reeks van ruïnes met indrukwekkende muren met uitzicht op de rivier. Deze stad is een mix van de Marokkaanse kunstbouw en de Romeinse kunstbouw tezamen. Daardoor is het zeer sprookjesachtig en een fotogeniek plekje om te bezoeken.

  Chellah

Chellah Chellah

In Rabat vind je dus echt voor ieders wat wils! Van oude cultuur, tot een leuke strandvakantie, tot genieten van de natuur. Of gewoon een mix van alles tezamen!
Ben je helemaal klaar voor Rabat? Inpakken maar! Vanuit Brussel Zaventem vlieg je rechtstreeks naar de prachtige stad.

Bekijk ook de rondreis door Marokko, samen met Het Reishuis.

Heb je graag hulp bij jouw keuze?

Neem gerust contact met ons op of spring eens binnen in onze reiskantoren te Antwerpen of Mechelen.