015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Tips voor een rondreis in (Zuidwest) Amerika

Het Reishuis»Nieuws»Tips voor een rondreis in (Zuidwest) Amerika

Onze reisconsulent Anthony is een fervent USA-reiziger en is net terug van een onvergetelijke rondreis doorheen het adembenemende Zuidwesten van de Verenigde Staten. Als een gepassioneerde liefhebber van reizen en een kenner van de VS, heeft Anthony opnieuw een schat aan waardevolle tips en inzichten opgedaan tijdens zijn laatste avontuur.
In dit artikel deelt Anthony zijn enthousiasme voor het Zuidwesten van de VS, een regio die bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, indrukwekkende nationale parken, en rijke culturele erfgoed. Of je nu van plan bent om de Grand Canyon te verkennen, te wandelen in Zion National Park, of de iconische Route 66 te volgen, Anthony’s tips en aanbevelingen zullen je helpen bij het plannen van een onvergetelijke reis.

Lees verder terwijl Anthony je meeneemt door de hoogtepunten van zijn recente avontuur en ontdek waarom het Amerikaanse Zuidwesten een must-visit bestemming is voor reizigers van alle leeftijden en interesses. Ontdek de wonderen van de woestijn, bewonder de grillige rotsformaties en laat je inspireren om je eigen reis naar dit fascinerende deel van de wereld te plannen. Het Zuidwesten van de VS wacht op je om ontdekt te worden!

Onmisbare tips voor reizen in en naar de Verenigde Staten.

Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of voor het eerst de Verenigde Staten bezoekt, het plannen van een reis naar dit uitgestrekte en diverse land vereist wat aandacht voor detail. In dit segment delen we essentiële tips en inzichten om je reis naar de Verenigde Staten zo soepel en onvergetelijk mogelijk te maken.

We behandelen onderwerpen zoals de ideale reisperiode, vervoersmogelijkheden, het plannen van de perfecte route, het kiezen van de juiste accommodatie, het verkennen van de schatten van nationale parken, geldzaken en het belang van connectiviteit. Ook krijg je waardevolle informatie over wanneer je het beste kunt boeken, welke formaliteiten je moet volgen, en welke onmisbare items je in je bagage moet stoppen.

Of je nu van plan bent om te wandelen in de majestueuze nationale parken, te genieten van bruisende stadsavonturen, of te genieten van de rust van landelijke gebieden, deze tips zijn bedoeld om je te helpen bij het plannen van een onvergetelijke reis naar de Verenigde Staten. Leun achterover, neem aantekeningen en laat je inspireren voor je volgende avontuur in dit fascinerende land!

Wat is de beste reisperiode?

De ideale reisperiode (voor het Zuidwesten) is het voor- of najaar, net voor of na de zomervakantie. In juni of september zijn de temperaturen nog ideaal en is het toch al een stuk minder druk dan in de zomervakantie. Uiteraard kan reizen in de zomervakantie ook perfect, maar houd dan rekening met hogere prijzen, drukkere parken en steden en best hete temperaturen op vele plaatsen.

Vervoer ter plaatse

Een rondreis doorheen het (zuid)westen van de VS kan met een huurwagen of een camper. Voor beide mogelijkheden kunnen wij jullie perfect verder helpen. Reizen met het openbaar vervoer is quasi onmogelijk in deze regio.

De meest populaire optie is om te reizen met een huurwagen, aangezien dit je het meeste vrijheid geeft. Voor de huurwagens werken wij steeds samen met lokale verhuurder Alamo of met Sunny Cars. Zo ben je steeds zeker dat je all-in verzekerd bent en hoef je niet bang te zijn voor grote kosten bij schade.

Opgelet, voor het huren van een wagen of camper is steeds een creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht.
 

GPS / Navigatie

Ter plaatse een GPS huren kan best prijzig zijn, daarom adviseren wij om zelf ofwel kaarten aan te kopen voor je eigen GPS-toestel. Of simpelweg de offline kaarten van Google Maps te downloaden op je eigen smartphone (vergeet dan geen gsm-houder mee te nemen), overigens zijn veel huurwagens tegenwoordig uitgerust met Apple CarPlay of Android Auto.

Zelfs al voorzie je een data-sim is het aangewezen om de offline kaarten te downloaden, aangezien je vaak in gebieden zal rijden zonder ontvangst.
 

Tank op tijd!

Je zal soms uren rondrijden zonder een tankstation tegen te komen, zorg daarom steeds dat je met een volle tank vertrekt en bijtankt waar je de kans krijgt. Verder is tanken bij de nationale parken ook gewoon een stuk duurder dan onderweg.
 

Stel een leuke playlist samen

Aangezien je toch best wat tijd zal doorbrengen in de wagen (wat overigens geen straf is in deze prachtige landschappen), stel je op voorhand best een leuke playlist samen!
 

Neem een koelbox mee in de wagen

Geen must, maar wel aangenaam is om een koelbox mee te nemen in de wagen. Deze kan je in supermarkten zoals bv. WalMart of Target voordelig kopen. Zo ben je altijd zeker van een fris drankje (of snacks). Bij quasi alle hotels/motels/lodges is er een ijsmachine aanwezig waarmee je deze gewoon kan bijvullen met vers ijs.

Waar moet ik op letten bij het samenstellen van mijn route?

  • Denk allereerst na waar je de nadruk op wil leggen, eerder natuur, of toch een combinatie van steden en nationale parken?
  • Bedenk of je liever een rondje wil rijden of op een verschillend punt wil starten en eindigen. Bij een rondje zijn vluchten vaak iets voordeliger en heb je met zekerheid geen ‘one way fee’ bij de huurwagen, maar moet je vaak wel wat extra kilometers maken. Indien je op een verschillend punt start en eindigt rekent de autoverhuurder hier vaak kosten voor aan, al zijn er ook tal van uitzonderingen. Wij geven je hierover graag meer info.
  • Wil je overal de hoogtepunten zien, of wil je net uitgebreidere hikes gaan doen in de nationale parken? Voorzie hier dan zeker voldoende tijd voor.
  • Er is zoveel te zien in deze regio dat je makkelijk maanden zou kunnen vullen. Probeer je schema niet te vol te proppen, hierdoor zal je meer tijd in de wagen doorbrengen dan effectief bij de bezienswaardigheden.
  • Las af en toe een rustmomentje in.
  • Beperk de afstand tussen twee stops. Het is soms aangenamer om ergens een extra overnachting te maken op lange trajecten. Vergeet niet dat je steeds moet uitchecken uit je hotel, onderweg nog eens gaan tanken, iets gaan eten, een plasstop maken, opnieuw inchecken en dan de bestemming nog gaan verkennen.
  • Ben je overweldigd over de mogelijkheden? Neem dan zeker even contact met ons op, wij helpen je met veel plezier verder bij het bepalen van jouw route!

Accommodatie

Er is voor elk wat wils te vinden, zo zijn er motels, hotels, lodges in of vlakbij de parken of voor de motorhome reiziger/kampeerder een ruim aanbod aan campings.

Zeker in drukke periodes raden wij aan de accommodaties op voorhand vast te leggen. Zo ben je zeker van beschikbaarheid (in het hoogseizoen verkopen deze snel uit), hoef je ter plekke geen tijd te verliezen aan het zoeken van een logement, je weet wat het je gaat kosten en je kan simpelweg veel makkelijker plannen.

Hou er rekening mee dat in de Verenigde Staten een groot deel van de accommodaties een verplichte ‘resort fee’ aanrekenen. Dit is een bedrag dat steeds ter plaatse nog af te rekenen is voor het gebruik van de faciliteiten. Wij brengen jullie hier bij ons voorstel van op de hoogte, maar accommodaties kunnen deze zelfs na boeking op eender welk moment introduceren of het bedrag aanpassen.

Nationale Parken

America the Beautiful – Annual Pass

Ben je van plan een aantal nationale parken te bezoeken? Dan is het zeker interessant een ‘America the Beautiful’ annual pass aan te kopen. Deze kan je bij de ingang van de nationale parken aankopen of op voorhand online. Deze pass kost 80 US$, is 1 jaar geldig en biedt je toegang tot alle nationale parken in de VS. De pass is geldig voor 1 voertuig met max. 4 volwassenen (kinderen onder de 16 jaar krijgen sowieso gratis toegang). Als je rekent dat toegang tot een nationaal park, zonder pass, gemiddeld 35 US$ kost, haal je hier snel je voordeel uit.

Opgelet! Parken zoals bv. Antelope Canyon en Monument Valley zijn géén nationale parken, hiervoor is de pass dus niet geldig.
 

Raadpleeg de NPS website

Op de website van de National Park Service (NPS) kan je een heleboel info terugvinden over de nationale parken om je bezoek voor te bereiden. Verder is het interessant voor je naar een nationaal park vertrekt, deze website nog eens te raadplegen, zij publiceren namelijk steeds waarschuwingen over eventuele omleidingen, gevaren etc..
 

Timed Entry

Sinds 2020 is voor een aantal nationale parken (zoals bv. Arches, Glacier, Rocky Mountain, Haleakala, Shenandoah, Zion,…) een ’timed entry’ systeem geïntroduceerd om de drukte te beperken. Voor deze parken (volledige park of soms enkel voor bepaalde delen van het park) dien je dus op voorhand een tijdslot te reserveren om toegang te krijgen. Deze info is terug te vinden op de NPS website. De tijdsloten zijn te reserveren via de recreation.gov website.
 

Voorzorgen

Zorg steeds dat je een volle benzinetank hebt en voldoende water, snacks en bescherming tegen de zon bij je hebt. De parken kunnen ontzettend groot zijn en bij bepaalde hikes ben je soms helemaal alleen. Neem dus zeker geen risico en zorg dat je goed voorbereid bent. Bij elk nationaal park is er een Visitor Center waar je je op voorhand kunt aanmelden en bij een ranger advies kunt inwinnen over je bezoek aan het park.

Betalen

Cash of Credit Card

Betalen doe je in de lokale munt, de Amerikaanse Dollar (USD). In België kan je eenvoudig al Euro’s naar Dollars omwisselen, al is dit geen must. Ter plaatse kan je eenvoudig via een ATM de lokale munt afhalen. Let wel dat er steeds een ‘ATM fee’ van een aantal dollar bij je afhaling aangerekend zal worden. Verder kan ook je eigen bank een extra transactiekost aanrekenen, neem hiervoor op voorhand met hen contact op. Overigens kan je zo goed als overal met de kaart betalen, al is het aangewezen wat dollars op zak te hebben voor fooien.

Een credit card (Mastercard / Visa / American Express) is wel een must. Dit is het geprefereerde betaalmiddel en verplicht voor het afhalen van je huurwagen (op naam van de hoofdbestuurder) en het inchecken bij hotels. Prepaid credit cards worden voor de huurwagen en hotels over het algemeen niet aanvaard. Zorg er zeker voor dat je bank de kaart open zet voor betalingen in de VS en dat de limiet op de kaart zeker hoog genoeg is, bij het tanken, inchecken in een hotel, huren van een wagen, zal er namelijk steeds een bedrag ‘bevroren’ worden op de kaart dat je een aantal dagen niet kan gebruiken. Het is overigens geen overbodige luxe om meer dan 1 credit card op zak te hebben, soms kan je bank deze blokkeren bij een volgens hen verdachte transactie.

Een gewone debet card (Maestro / Bancontact) is zo goed als onbruikbaar. Deze zal niet aanvaard worden in de meerderheid van de betaalterminals.
 

Tax en fooien

Opgelet, de prijs die je in een winkel of op restaurant ziet is niet de prijs die je uiteindelijk zal betalen. Hier moet je steeds de sales tax nog bij rekenen, deze varieert tussen de 4 en 16% afhankelijk van de staat.

Los daarvan heeft Amerika een ’tipping culture’. Op vele plaatsen moet je nog een fooi geven aan de medewerkers, aangezien dit een aanzienlijk deel van hun loon uitmaakt. Hieronder een kort overzicht :

  • Restaurant : 15 à 20 % van de rekening. (In een fastfood keten hoef je geen fooi te geven)
  • Luxe restaurant : ong. 25% van de rekening. Vergeet ook niet de sommelier en de maître iets te geven.
  • Bar : 1 à 2 $ per drankje. Bestel je hier iets van snacks bij is ook een 15 à 20% aangewezen.
  • Taxi : 15 à 20 % van de prijs voor de rit.
  • Kruier in het hotel : 2 à 3 $ per bagage.
  • Schoonmakers in het hotel : laat elke ochtend een 2 à 5 $ op uw kussen liggen.
  • Valet parking : 3 à 5 $.

Internet

Ondanks er in zo goed als alle restaurants, koffiebars, hotels,.. gratis Wi-Fi is, kan het comfortabel zijn om een lokale data-sim te hebben. Zo kan u eenvoudig iets opzoeken of bv. een Uber of Lyft bestellen. Er zijn verschillende aanbieders om in Europa reeds op voorhand een fysieke sim kaart voor de VS aan te kopen. Heb je een recentere smartphone met e-Sim ondersteuning dan zijn er ook aanbieders waarbij je een datapakket voor de VS kan aankopen (enkel data, niet bellen), het voordeel aan een e-Sim is dat je ondertussen je eigen GSM nummer kan behouden voor bv. WhatsApp en FaceTime. Wij helpen je hier graag wegwijs mee! Opgelet, in grote delen in, van en naar de Nationale Parken is er geen GSM-ontvangst (en dus ook geen mobiel internet)

Wanneer boeken?

Best zo vroeg mogelijk. Deze regio is absoluut geen last minute bestemming, de gewilde accommodaties verkopen snel uit en stijgen in prijs naarmate er minder beschikbaarheid is. Vluchten zijn ongeveer vanaf 11 maanden voor afreis beschikbaar. Hotels en huurwagens vaak al wat vroeger. De meeste mensen boeken ongeveer 9 tot 6 maanden op voorhand.

Formaliteiten

  • Voor reizen naar de VS is een internationale reispas vereist, deze moet op z’n minst geldig zijn gedurende de hele reis. Langer is aangewezen in geval van onvoorziene omstandigheden.
  • Verder moet er ook een ESTA aangevraagd worden. Dit is een elektronische reistoelating die ten laatste 72h op voorhand aangevraagd kan worden en twee jaar geldig blijft. De kostprijs bedraagt 21 US$ per persoon.
    • Opgelet, reizigers die langer dan 90 dagen langer wensen te verblijven dienen een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.
    • Ook als je sinds 1 maart 2011 een bezoek hebt gebracht aan Iran, Irak, Somalië, Libië, Yemen, Soedan of Cuba kom je niet in aanmerking voor een ESTA.
    • Deze info is van toepassing voor reizigers met de Belgische nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit, raden wij aan contact op te nemen met de Amerikaanse ambassade.
  • Een bewijs van financiële solvabiliteit is nodig. Een credit card is hiervoor voldoende.
  • Ondanks het niet verplicht is, raden wij ten zeerste aan een goede reisverzekering af te sluiten. Medische kosten in de VS kunnen namelijk snel ontzettend hoog oplopen.

Wat zeker meenemen?

Los van wat je standaard al zou inpakken mag je volgende zaken zeker niet vergeten :

  • Reisdocumenten (reservering voor vluchten, huurwagen, hotels,…)
  • Internationaal reispaspoort
  • ESTA of visum
  • Rijbewijs (een internationaal rijbewijs is voor de meeste staten niet verplicht)
  • Credit Card(s)
  • De gegevens van jouw reisverzekering
  • Navigatie voor de huurwagen
  • Een dagrugzak voor tijdens wandelingen in de nationale parken
  • Een wereldstekker (en eventueel een stekkerblokje)
  • Kledij voor alle temperaturen. Er kunnen best grote temperatuurverschillen zijn afhankelijk van hoogte en locatie.
  • Stop je koffer niet te vol. In zo goed als alle accommodaties zijn voorzieningen om te wassen, zo laat je nog wat plaats over voor souvenirs. Verder is (zeker in de bekende outlets) bepaalde merkkledij een stuk goedkoper in de VS dan in Europa.

Gemaakte stops tijdens de reis.

De Verenigde Staten zijn doordrenkt met een schat aan boeiende bestemmingen en bezienswaardigheden, en in dit segment nemen we je mee langs enkele van de opvallende stops die Anthony heeft gemaakt tijdens zijn recente reis door het Zuidwesten. Elke bestemming is uniek en biedt een onvergetelijke ervaring, of je nu van de bruisende stadsenergie houdt of juist wilt verdwalen in de wilde natuur van de nationale parken.

Je zult wat meer te weten komen over de hoogtepunten van elke stop, zoals de wonderbaarlijke Grand Canyon, de betoverende schoonheid van Zion National Park, het overweldigende Las Vegas, en nog veel meer. Elk van deze bestemmingen belooft avontuur en inspiratie.

Houd in gedachten dat het Amerikaanse Zuidwesten nog veel meer te bieden heeft dan alleen deze stops. Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van andere fascinerende plekken in dit deel van de wereld, kunnen we je ook uitgebreid informeren over andere prachtige bestemmingen en activiteiten die dit uitgestrekte gebied te bieden heeft. Laat je betoveren door de verscheidenheid van het Zuidwesten en plan je droomreis!

Las Vegas

Las Vegas, vaak aangeduid als “Sin City,” is een sprankelende oase midden in de woestijn van Nevada. Het staat wereldwijd bekend om zijn overweldigende entertainment, gokken, neonverlichting en uitbundige levensstijl. Las Vegas is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest extravagante casino’s, resorts en hotels, op de beroemde Strip, waar bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van luxueuze accommodaties, spectaculaire shows en eindeloze eet- en winkelmogelijkheden.

Naast de gokhoofdstad van de wereld te zijn, biedt Las Vegas een breed scala aan attracties en activiteiten, variërend van wereldklasse theatershows en muziekconcerten tot buitengewone restaurants met topchefs, en themaparken. Bezoekers kunnen ook genieten van de nabijgelegen wonderen, zoals de Hoover Dam en de Grand Canyon, die binnen rijafstand liggen.

Las Vegas leeft dag en nacht, en de stad staat bekend om zijn levendige nachtleven, waar nachtclubs en bars tot in de vroege uurtjes open blijven. Kortom, Las Vegas is een bestemming die bekendstaat om zijn unieke mix van glitter en glamour, en het is de ultieme bestemming voor vermaak, ontspanning en opwinding.

Zion National Park

Zion National Park, gelegen in Utah, is een van de meest adembenemende nationale parken van het land. Dit park beslaat ongeveer 593 vierkante kilometer en staat bekend om zijn indrukwekkende canyons, torenhoge rotsformaties en weelderige, groene oases.

De Virgin River heeft door de eeuwen heen diepe kloven uitgesleten in de zachte zandsteen, wat heeft geresulteerd in de karakteristieke rode rotsen en spectaculaire canyons van Zion. Bezoekers kunnen genieten van onvergetelijke wandelingen en trektochten door smalle ravijnen, langs klaterende watervallen en naar uitkijkpunten met adembenemende vergezichten.

Enkele van de beroemde bezienswaardigheden in Zion zijn Angels Landing, The Narrows en Zion Canyon. Het park biedt ook tal van mogelijkheden voor kamperen, picknicken en natuurobservatie. De overvloed aan flora en fauna, variërend van woestijnplanten tot wilde dieren, maakt Zion National Park een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het is een ware schat in het Amerikaanse zuidwesten en een must-visit voor iedereen die de pracht van de natuur op zijn best wil ervaren.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park, gelegen in de staat Utah, is een betoverend natuurlijk wonder. In tegenstelling tot zijn naam, is Bryce Canyon eigenlijk geen echte kloof, maar een verzameling van duizenden delicate en grillige zandstenen hoodoos, die in een scala van schitterende kleuren variëren van roze en oranje tot rood en wit.

Dit park, met een oppervlakte van ongeveer 145 vierkante kilometer, biedt bezoekers een unieke geologische ervaring. De beste manier om Bryce Canyon te verkennen is door de schilderachtige rit langs de rand van de canyon te nemen en te stoppen bij uitkijkpunten zoals Bryce Point en Inspiration Point, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op de grillige rotsformaties en de diepe ravijnen.

Bryce Canyon is ook een populaire bestemming voor wandelaars, met tal van wandelpaden die bezoekers in de buurt van de hoodoos brengen. De populaire Navajo Loop en Queens Garden Trail zijn uitstekende opties voor een nauwere kennismaking met de unieke geologie van het park.

Het heldere woestijnluchtklimaat en de afgelegen locatie van Bryce Canyon bieden bezoekers de kans om te genieten van een sterrenhemel van ongeëvenaarde schoonheid. Over het geheel genomen is Bryce Canyon National Park een fascinerende bestemming voor iedereen die geïntrigeerd is door de kracht van erosie en de ongeëvenaarde schoonheid van Moeder Natuur.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park, gelegen in de staat Utah, is een verborgen juweel in de wereld van nationale parken. Dit park staat bekend om zijn dramatische rotsformaties, kleurrijke kloven en uitgestrekte boomgaarden met fruitbomen. De naam “Capitol Reef” verwijst naar de witte koepels van zandsteen die doen denken aan het Capitool in Washington, D.C.

In Capitol Reef National Park kunnen bezoekers genieten van prachtige uitzichten, wandeltochten door schilderachtige kloven en het verkennen van historische nederzettingen van pioniers. De schilderachtige rit langs de Scenic Drive onthult een verbluffend landschap, inclusief de beroemde Hickman Bridge en het Fruita Historic District.

Het park staat ook bekend om zijn donkere nachthemel, wat het ideaal maakt voor sterrenkijkers. Of je nu avontuurlijk bent ingesteld of gewoon wilt ontspannen in een natuurlijke omgeving, Capitol Reef National Park biedt een diverse en betoverende ervaring voor bezoekers. Het is een bestemming die de schoonheid en geschiedenis van het Amerikaanse zuidwesten op een unieke manier belicht.

Arches National Park

Arches National Park, gelegen in het zuidoosten van de staat Utah, is een natuurlijke schatkamer van geologische wonderen. Dit park omvat meer dan 2,000 natuurlijke zandstenen bogen, zuilen en torens, die zijn ontstaan door erosie en geologische processen over miljoenen jaren.

De iconische bogen in het park variëren in grootte en vorm, met Delicate Arch als een van de meest herkenbare en gefotografeerde bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen de prachtige geologische formaties bewonderen via schilderachtige autoroutes en wandelpaden, waarbij ze zich laten verrassen door het buitenaardse landschap en de adembenemende uitzichten.

Arches National Park biedt ook tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten, waaronder wandelen, fotografie en avontuurlijk verkennen. De nachthemel van het park is bezaaid met sterren, wat het ideaal maakt voor sterrenkijkers.

Dit park is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers en biedt een onvergetelijke ervaring in de Amerikaanse zuidwesten, waar de krachten van de natuur hebben geleid tot een verzameling van unieke en prachtige geologische formaties.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park, gelegen in het zuidoosten van de staat Utah, is een wildernis van diepe kloven, ruige canyons en uitgestrekte plateaus. Dit park is verdeeld in vier districten, elk met zijn eigen unieke kenmerken en uitdagingen voor avonturiers.

Island in the Sky is het meest toegankelijke district en biedt adembenemende uitzichten vanaf de rand van een plateau, waar bezoekers kunnen genieten van panoramische vergezichten over de canyons en rivieren beneden. The Needles is een minder bezocht gebied met rotsachtige spitsen en doolhoven van rotsen, ideaal voor geoefende wandelaars en backpackers. The Maze is de meest afgelegen en uitdagende regio, bekend om zijn geïsoleerde canyons en ontoegankelijke terrein. Tot slot biedt de rivier de Colorado een uitdaging voor ervaren kanoërs en rafters, waarbij ze door diepe kloven en stroomversnellingen navigeren.

Canyonlands National Park is een paradijs voor liefhebbers van avontuur en de buitenlucht, en het biedt een ongeëvenaarde mogelijkheid om de kracht van erosie en de geologische geschiedenis van het zuidwesten van de Verenigde Staten te verkennen.

Monument Valley

Monument Valley, gelegen op de grens van Arizona en Utah, is een van de meest iconische landschappen van het Amerikaanse westen. Dit unieke gebied staat bekend om zijn dramatische, rode zandsteenformaties die als gigantische monolieten uit de woestijnvloer omhoog steken.

De monumentale buttes, mesas en torens van Monument Valley zijn iconisch geworden dankzij talloze film- en televisieproducties, waaronder klassiekers uit het westerngenre. Bezoekers kunnen het landschap verkennen via een schilderachtige route door het Navajo Tribal Park, en genieten van adembenemende uitzichten op de opvallende rotsformaties, zoals de Mitten Buttes, Merrick Butte en de beroemde Totem Pole.

Monument Valley is ook het land van de Navajo-stam, en bezoekers hebben de kans om de rijke cultuur en tradities van de Navajo te ervaren door middel van rondleidingen, kunst en ambachten. Dit gebied is een indrukwekkende herinnering aan de natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit van het Amerikaanse zuidwesten. Het is een must-visit bestemming voor liefhebbers van de natuur, avonturiers en iedereen die geïntrigeerd is door de wilde, uitgestrekte landschappen van het Amerikaanse westen.

Page (Antelope Canyon / Lake Powell)

Page, gelegen in het noorden van Arizona, is een stad die fungeert als toegangspoort tot enkele van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden in de Verenigde Staten. De stad ligt in de buurt van het Glen Canyon National Recreation Area en Lake Powell en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Een van de beroemdste bezienswaardigheden in de buurt van Page is Antelope Canyon, een smalle zandstenen kloof bekend om zijn adembenemende lichtstralen die door de smalle openingen in de canyon schijnen. Bezoekers kunnen de canyon verkennen tijdens georganiseerde rondleidingen om de prachtige rotsformaties en het spel van licht en schaduw te bewonderen.

Horseshoe Bend is een andere opvallende attractie in de buurt van Page, waar de machtige Colorado-rivier een haarspeldbocht maakt en zich door een diepe kloof kronkelt. Het uitzicht vanaf de rand van de klif biedt een onvergetelijke blik op dit natuurlijke wonder.

Lake Powell, een kunstmatig stuwmeer achter de Glen Canyon Dam, is een paradijs voor watersportliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals varen, kajakken, vissen en zwemmen in het heldere water van het meer.

Page, Arizona, is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van deze natuurlijke wonderen en biedt bezoekers de mogelijkheid om de schoonheid en grootsheid van het Amerikaanse zuidwesten te ervaren. Het is een bestemming die zowel natuurliefhebbers als avonturiers aantrekt en een onvergetelijke reiservaring belooft.

Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park, gelegen in het noorden van Arizona, is een van de meest iconische en adembenemende natuurlijke wonderen van de Verenigde Staten. Dit nationale park beslaat meer dan 1,9 miljoen hectare en omvat de indrukwekkende Grand Canyon, die is uitgesleten door de Colorado River gedurende miljoenen jaren.

De Grand Canyon is wereldberoemd vanwege zijn ongelooflijke diepte, gevarieerde kleurschakeringen en adembenemende uitzichten. Bezoekers kunnen de kloof vanaf verschillende uitkijkpunten bewonderen, zoals de South Rim en de North Rim, en zich laten verbazen door de majestueuze schoonheid en geologische geschiedenis van dit natuurlijke meesterwerk.

Buiten het spectaculaire uitzicht biedt het park talloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten, zoals wandelen, raften en kamperen. Grand Canyon National Park is niet alleen een plek van overweldigende schoonheid, maar ook een cruciaal stuk van het Amerikaanse erfgoed en een belangrijk reservaat voor biodiversiteit. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld, die komen genieten van zijn natuurlijke pracht en geologische wonderen.

Lake Havasu City

Lake Havasu City, gelegen in het westen van Arizona, is een populaire bestemming bekend om zijn zonnige klimaat, recreatiemogelijkheden en het indrukwekkende Lake Havasu. De stad staat vooral bekend om de London Bridge, die hier in de jaren zestig werd herbouwd na zijn oorspronkelijke demontage in Londen. De brug vormt nu een schilderachtige en historische bezienswaardigheid in Lake Havasu City.

Lake Havasu zelf biedt een overvloed aan wateractiviteiten, waaronder varen, jetskiën, vissen en zwemmen. Het meer is ook beroemd om zijn jaarlijkse “London Bridge Days” en de populaire “Chainsaw Sculpture Championship.”

Daarnaast heeft Lake Havasu City verschillende parken, golfbanen, en wandel- en fietspaden voor buitenliefhebbers. Met zijn bruisende gemeenschap, recreatiemogelijkheden en prachtige woestijnlandschap, is Lake Havasu City een aantrekkelijke bestemming voor zowel toeristen als inwoners die van zon, water en avontuur houden.

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park, gelegen in het zuiden van Californië, is een unieke en betoverende woestijnbestemming. Het park ontleent zijn naam aan de Joshua tree, een eigenaardige boomvormig groeiende Yucca-soort die inheems is in dit gebied.

Het landschap van Joshua Tree National Park is buitengewoon en omvat uitgestrekte woestijnvlaktes, indrukwekkende granieten rotsformaties en een rijke verscheidenheid aan planten en dieren die zich hebben aangepast aan de barre omstandigheden van de woestijn.

Het park is een paradijs voor wandelaars, klimmers en natuurliefhebbers, met talloze paden en rotsformaties om te verkennen. De heldere nachthemel maakt het ook een geweldige plek voor sterrenkijkers.

Ook opvallend in het park is de Cholla Cactus Garden, een uitgestrekt gebied waar bezoekers zich kunnen vergapen aan een dichtbegroeide populatie van de tedere cholla-cactus. Vooral bij zonsondergang kan dit gebied een prachtige en bijna surrealistische aanblik bieden wanneer de zon de cactussen laat oplichten en een glinsterend schouwspel creëert.

De combinatie van unieke flora en fauna, schilderachtige vergezichten en geologische pracht maakt Joshua Tree National Park tot een magische bestemming voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte en de schoonheid van de woestijn willen ervaren.

Palm Springs

Palm Springs, gelegen in het zuiden van Californië, is een populaire woestijnstad die bekendstaat om zijn zonnige klimaat, weelderige golfbanen en ontspannen sfeer. De stad is omgeven door het prachtige San Jacinto-gebergte en biedt tal van recreatieve mogelijkheden en activiteiten.

Palm Springs is een favoriete bestemming voor golfers, met een overvloed aan golfbanen van wereldklasse die het hele jaar door bespeelbaar zijn. Bovendien biedt de stad warmwaterbronnen en luxe spa’s, wat het een gewilde plek maakt voor ontspanning en welzijn.

De stad staat ook bekend om zijn architectuur en heeft een rijke geschiedenis als toevluchtsoord voor beroemdheden en artiesten. Bezoekers kunnen genieten van het verkennen van historische buurten met goed bewaarde mid-eeuwse moderne huizen en het Palm Springs Art Museum.

Palm Springs biedt een ontspannen ontsnapping in een prachtige woestijnomgeving en trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar zon, ontspanning en cultuur.

Los Angeles

Los Angeles, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten, is de op een na grootste stad van het land en staat wereldwijd bekend als het centrum van de entertainmentindustrie. Deze metropool, vaak afgekort als LA, biedt een breed scala aan culturele, recreatieve en toeristische mogelijkheden.

LA is de thuisbasis van Hollywood, waar veel van ’s werelds grootste films en tv-shows worden gemaakt. Bezoekers kunnen de beroemde Hollywood Walk of Fame verkennen, filmstudio’s bezoeken en genieten van rondleidingen door beroemde bezienswaardigheden.

De stad biedt ook prachtige stranden, waaronder Venice Beach en Santa Monica, waar zonliefhebbers kunnen ontspannen en genieten van de oceaan. Bovendien is LA een smeltkroes van culturen, met diverse buurten zoals Chinatown, Little Tokyo en Olvera Street, die allemaal een unieke sfeer en culinaire ervaringen bieden.

Musea zoals het Getty Center en het Los Angeles County Museum of Art trekken kunstliefhebbers aan, terwijl Griffith Observatory een geweldige plek is voor sterrenkijkers. LA heeft ook een bruisend nachtleven, winkelmogelijkheden en tal van sportevenementen.

Kortom, Los Angeles biedt voor elk wat wils, van entertainment en cultuur tot natuurlijke schoonheid en eindeloze mogelijkheden om te ontdekken. Het is een stad die voortdurend evolueert en altijd iets nieuws te bieden heeft.

Heb je graag hulp bij jouw keuze?

Neem gerust contact met ons op of spring eens binnen in onze reiskantoren te Antwerpen of Mechelen.


    Proceed Booking